Yahu MCT si olan da yazmış olmayan da yazmış. Şimdi yazanların çoğuna bakıyorumda eminim bir çoğu belki bu bahsettikleri motorlarla ilgili tüm bilgileri bu toiclerden almışlar. bleki popoları daha bu aletlerin selelerine bile değimemiştir. Tek tek alıntı yapıp cevap verme zahmetine gerek görmedim. Ama şu bu diyen arkadaşlara şöyle cevap vereyim.
Öncelikle yamaha YBr 125 in şu anda piyasada olan versiyonunun sadece YAMAHA yazan adı Japon. Geri kalanı tüm japon firmaların küçük havimli motorlarının üretildiği yerde yani ÇİN de yapılmaktadır. Şimdi bana Kalite kontrol şuydu buydu diyeceksiniz evet doğru haklısınız. Şu anda ikimizin motoruda ÇİN de yapıldığına göre aramızda tek fark kalite oluyor. Kaldı ki zaten bizim kullandığımız motorun kalite konusunda bir iddiası yok.
YBR yerine virago 250 dragstar250 ile karşılaştırma yapılsaydı ben bile derdim virago alın diye ya da dragstar. birisi commuter birisi cruiser. Sırf fiyatları yakın diye elma ile armutu kıyaslıyorsunuz.
YBr ninde + ları var mesela öncelikle adı var
Sonra hafif motor kazara yan yatırdığınızda zorlanmadan kaldırabilirsiniz. Az yakıyor.
Benim gözüme çarpan en büyük eskikliği bazı parçalarını hala YAMAHA getirmekte ve fiyatları çok yüksek olmakta. 3 ay önce servise 2008 model ybr nin komple elektrik tesisatını sorduğumda 250 TL fiyat aldım. Bunu MCT için sorduğunuzda max 50 TL dir. Mekanik ve kaportasal parçalarını yan sanayi olarak bulmanız mümkün.
MCT ye gelince bazen karpuz gibi iyi seçmek gerekiyor. Öncelikle 0 aldığınızda uzun süre depoda yada bayide yattıkları için marş rölesi akü lasitk gibi sıkıntılar çıkarmakta bunalr halledilmeyecek şeyler değil. Yeterki iyi bir ustanız olsun. Yedek parça olarak Motorda TOFAŞ gibi birşey herşeyini bulmak mümkün. Hayati parçaları konusunda bir sıkıntısı yok. Aksesuar olayı da tamamen kullanıcnın hayal gücüne kalmış.
Regal raptor da iyi bir tercih olabilirdi ama birisi bana yetkili servisini gösterebilir mi? yada ithalatçısının resmi sitesinde parça fiyat bilgisi vs??
dediğim gibi dostlar konuşulurken bunlar da göz önünde olmalı. Artık motor seçerken ben ve arkadaşlarım max. beygir max tork. ve hangi devir aralaıklarında bu gücü ve beygiri verdiklerini araştırır olduk.
Sağlıcakla.