benim izinim genelde hafta içi oluyor , ama akşamları da müsait olan olursa gezebiliriz, sadece benim arkadaşın ehliyetinin çıkmasını bekliyoruz ondan fazla uzağa gidemiyoruz :(
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
arkadaşlar bugün bi motor ustası ki harbi usta 1200lük motorlarla uğraşıyo kendisi
senin motorunun sibop ayarları yapılmalı manifolt patlamış değişmeli dedi ne kadar dedim 200 tl civarı dedi
akşam mahalledeki motorcuya gittim sibop ayarlarını 60 manifolt boğazıda 20 dedi kime güveneyim sizce
veya oranları biliyorsanız söylermisiniz kendim yapayım paramda benzine gitsin
ya bu arada bugun benzin almaya gittim, hesaplarıma göre 220 km yola 9,8 lt benzin yaktı
yani 100km de 4.47 ye falan geliyor fazla geldi sanki anlamadım gitti, gerçi dur kalk yaptım baya onla da alakalı olabilir. . bakımdan sonra da test edeceğim o zaman net belli olur ...
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
DEBRECEN
İlk resimdeki Vmotor gibi eksoz geçişi yapabileceğini söyledi Usta. O şekilde geçirecekti eksozları. Ama ayak yakma (kromaj istediğimiz için sargı kullanamıyoruz) problemi olabileceği için vazgeçtik. Daha yaptırmadım ACİL olmadığı için ama ilk fırsatta yaptırıcam.
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
Tel ile nerdeyse 1 aydır uğrasıyorum.en son ustaya kızıp kendim de takmayı denedim bence sende dene o zaman kendin takmaman gerekdiği fikrine kapılırsın.MCT de arka teller biraz zayıf imkanın varsa kalın tel bul onlar ile hepsini değiştirt. Tel eğer akord ayarı iyi değilse catur cutur kırılıyor vea bir tanesi kirildi mi pıt pıt kırılıyor gerisi de ben en son 13 tel kırık haldeydim (2 tek kırıktı 2 gunde 13 e cıktı)
neyse sonra teller değişti akord yapıldı (70 tl bayıldım) geçen kilidi cekerken bir tane kırdım baktım aynı sekilde bir tane daha kırmısım yaptırıym diyene kadar 2 daha gitti öyle kullanıyordum. Tel geldi tel gelcek diyerek 7 gün geçti sonra "arbetus" dan kalın jant teli aldım (35 -30 civarina fiyatı alınrsın kendinden Not:Kocelide) kayseride 2 kişi var jant teli yapan birine gittim yaptıramadım (uzun hikaye) neyse öbürüne gittim kapalıydı derken canım sıkıldı motoru kaldırdım teker üstündeykent akılmıyor. indirdim geri (kriko ile)
Gittim tekeri söktürdüm (10tl) gittim jant teli anahtarı aldım (3tl) derken bisiklet gibi sandım taktım sıktım (yapmak zor oldu) neyse ben hepsini değiştireyim diyordum 4 tane kırığı yerine zor taktım ondan sonra sıktım jant yamuk bi ceviriyoruz yamuk! sonra bir ustad dedi ki can taşıyorsun git ehline yaptır dedi bulabildiğim en ehil kişiye verdim tekeri 30 tlyi de verdim tellerin hepsini değiştirdi ayarladı gittim aldım taktırdım tekeri şimdilik sorunum yok sükür.
Kısaca bisikletin ki gibi değil kendin yapmanı tavsiye etmem teli takmakla bitmiyor akord etmek gerekiyor iyi akord edemezsen dengen bozuluyor (özellikle dönüşte) Akordun mantığı aslında basit telleri takıyorsun sonra sabıt bir düzenekte dönderiyorsun bir tepeşir tutuyorsun tepeşirin değdiği yerdeki ters taraf teli sıkıyorsun tekrar dönderiyorsun. teorikte kolay gibi
anlamadıgım motor blogunun arka kısmı dolu hava fıltresı ,karburator.nereden gecırecek egzoz'u
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:13 ----------
ustanın verdigi fiyata aldanma.bır zıhnıyet varkı argo tabırıyle tuttuguna yerlestırme dusuncesınde ıcersınde oluyor.o yuzdenkı boyle dengesız fıyatlar cekebılıyorlar sana bır ornek vereyım ustanın bırı benden debrıyaj balatasını degıstırmek ıcın 100tl ıstedı dedım balatalar ve yag'da bende olsun olsun 90 olsun dedı.ben arabanın balatayı 50tl'yı degıstırtdım.arabadakının degısmesı ıcın arabanın altına gırmesı gerekıyor sen dusun.daha sonra 20tl'ye baska bırıne yaptırttım.kısaca dıkkatlı olmanda fayda var.bırde dukkanın onune bak
ustanın nasıl bırı olduguna daır ıpucu verecektır
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:18 ----------
mct'den rodaj ve sonrasında fazla bırsey bekleme (surat bakımından)son surat konusunda dişliyi degistirdikten sonra memnun kalacagına emınım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:20 ----------
kardesım yenı manıtayı bır gorucuye cıkar gorelım artık
amyant'lar ulasmadı degılmı?
hıc yoktan zıyan oldu
saglık olsun.camurluklar ne alemde?
Sorun regülatördeymiş yenisi ile değiştirdiler.
sizin km gösterge saatinin monte olduğu kısımda bir boşluk var mı, sallanıyor mu hafif ileri geriye doğru? yoksa taş gibi sağlam duruyor mu
motorun 4 ve 5. vitesi arasında hiç bir fark yok, bunu dişliyi değiştirmeden halletmenin bir yolu var mı
Gitmek istediğinde gitmezsen geç kalmış olursun...
En sonunda ofisteki dandik tarayıcıyla kullanım klavuzunu taradım.
http://www.MegaShare.com/2144330
Zed's dead Baby.
ustanın verdigi fiyata aldanma.bır zıhnıyet varkı argo tabırıyle tuttuguna yerlestırme dusuncesınde ıcersınde oluyor.o yuzdenkı boyle dengesız fıyatlar cekebılıyorlar sana bır ornek vereyım ustanın bırı benden debrıyaj balatasını degıstırmek ıcın 100tl ıstedı dedım balatalar ve yag'da bende olsun olsun 90 olsun dedı.ben arabanın balatayı 50tl'yı degıstırtdım.arabadakının degısmesı ıcın arabanın altına gırmesı gerekıyor sen dusun.daha sonra 20tl'ye baska bırıne yaptırttım.kısaca dıkkatlı olmanda fayda var.bırde dukkanın onune bak
ustanın nasıl bırı olduguna daır ıpucu verecektır[COLOR="Silver"]
bilgiler için sağol sanırım diğeri ilki yani yüksek fiyat söylemeyi tercih etti.
bu düşük fiyat veren ise oturduğum mahallenin tüm motorlarını yapıyor gözlerimin önünde 2 saatte ramzey 125 cc motoru açtı temizledi içine yeni parçaları taktı ve aynen taktı.
ama yinede ben başka birkaç yere sorayım diyorum acaba ankarada iyi motor tamiri yapan bilinen yerler güveninlen yerler nerelerdir tüm 250cilere sesleniytorumm
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:42 ----------
[QUOTE=hungryhorace;2063678]En sonunda ofisteki dandik tarayıcıyla kullanım klavuzunu taradım.
dostum emeğin için eşekkürler indirdim fakat adobe açmıyor hata oluştu ve dosya kurtarılamadı diyor acaba nedeni nedir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:52 ----------
bu arada ankarada 32 dişliyi nereden bulabiliriz
ya arkadaslar bu mondıal mct yi 2006 modelını buldum 900 liraya .ne dersiniz alınırmı?20. bin kmde...
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Gösterge yerinde hafif boşluk var. Taş gibi duramıyor. 4-5 vites aralığı da dişli ile ilgili.... Değiştir kurtul. Burda değiştirmeyen pek yok zaten
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:31 ----------
900TL... Kesin bi problemi vardır diye insanın aklını kurcalıyor. Ama göster bi ustaya... Kafan rahat olsun. Ayrıca parçalar çok ucuz. Değişecek şeylere mondialin sitesinden bakarsın. Toplamda kaça mal oluyor sana... Hem sağlam bir ustaya yaptırırsan , yenilenmiş bir MCT'en bile olur....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:33 ----------
hungryhorace
Teşekkürler kılavuz için.
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
dostum benım balatadan 6 tane sac cıktı fazlamı koymuslar ?( şaşırmam daha öncede depoyu söktügümde km saatinin fişi takılı olmadıgını gormustum)
6 sac 6 balata
sımdı bır paket balata aldım cg125 ıcınden 5tane
cıktı .bir paket daha alıp 6'ya tamamlıyayım dıyorum.BSBSBSBSB cok bosluk oldu
anlamadım
BSBSBSBSBSBS
seklındeydı?
sahıbındenmı?ruhsat sorunu vardır.ılanlar arasında gormustum
adam belkıde baskasının motoru satıyordur
uzak durmak lazım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:22 ----------
https://www.velomoto.com.tr/urun.php...01&kategori=73
ybr 125'in balatalar bizimkine uyuyor degilmi?hic degilse buradakiler taiwanmıs
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
ben 6-5 diye biliyordum.motorlarda nedense degısken
yayları cok fazla sıkmama gerek yok degılmı?
on fren balatalarını degıstırdım lakın dıskı sıkıyor ne yapmam gerekır
bır kac yerde ınce zımpara ıle zımparalama fıkrını ortaya atmıslar
bana pek parlak gelmedı?
yıne uygun fıyata denk duser
aslında sahıbınden.com turevlerınden degılde anadoludan gıdıp toplayacaksın
ben bırtane buldum tekırdagın bır koyunde mısafırlıge gıtmıstım
adam atmıs kapının onune cogu parcaları calınmıs yada cocuklar kırmıs
adamdan ıstesem verırdıde .ölu motorda olmasına gerek yok
bakımlılar var
dünde arka salıncagın amortısor baglantısını gerıye kaydırdık
tornacı saglam bır kaynak yaptı(ınsallaaaaaa
kıcı yaklasık 6-7cm ındı
kısa kullandıgım demırıde ıptal ettım
agresıf bır gorunume sahıp oldu
foto makıne ayarladıgımda paylasacagım
greyhorse
Neler yapıyon sen ???? İVEDİ foto ile destekle lütfen yaptıklarını.... Feyz alalım...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------
greyhorse
"Kısa kullandığım demir" derken neyi kastettin ? Neyi iptal ettin ?
Değiştirtmeyen var => ben. bir ustayla konustugumda istersen taktır ama benim mct vardı taktim titresim çok değişmiyor sadece son sürat artıyor çekiş azalıyor dedi zincir de zarar görebilir dedi. Neyse sonradan vazgeçtim hala aklım gidip geliyor taktirsam mı taktırmasam mı diye. bir gün kısmet olur da bir dişşlisi değişmiş mct ye den gelirsem kullanıp karar vereceğim.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)