'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
İlginiz için teşekkür ederim bende okumuştum biryerlerde artık herşey noterde olacak diye ama onun dışında hiçbirşey bilmiyorum
Merhaba Arkadaşlar;
Bende Dün eski motorumu sattıktan sonra, arkadaşımla Birlikte gidip 2 tane mct aldık, ruhsat ve plaka işlemleri de halledilince motoruma kavuşacağım aranızda olmaktan çok mutluyum...
Herkese Kazasız Sürüşler...
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
bende sanırım mct alıcam. cok fazla araştırdım en uygun bu görünüyor.
sıfır alınca yapılması gereken masraflar nelerdir arkadaşlar.
sanırım anahtar teslim fiyatı 3300 civarında.
bide bizim yapmamız gereken masraflar var, örnek olarak lastiklerin değişmesi gerek sanırım.
kullanan arkadaşlar fiyatlı bi şekilde açıklarsa cok sevinirim.
sıfır mct alıp kullanılır hale getirmek bize kaça mal olur?
biz arkadaşla lastikleri değiştirmedik ama kısaca neyi kaça aldığımız hatırladığım kadarıyla söylemeye çalışayım:
biz 2 tane anahtar teslim olmak kaydıyla (plaka ruhsat masrafı dahil )
2'şer tane yan çanta (takımı 60 tl di sanırım tam hatırlamıyorum )
2 tane arka çanta (tanesi: 40 tl )
1 tane venom kask ( 90 tl ) toplam 6.000 e aldık.
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
Dostum motor bildiğin gibi 3050Lira. Ruhsat işlemlerini de buaralar araştırıyorum 130Liraya maloluyor ve 1 Mayıstan itibaren herşey noterden halledilecek. Anladığım kadadarıyla bütün belgelerle notere gidip başvurucaz geçici belge verecekler sonra 15 gün içinde trafiğe gidip alıcaz plaka ve ruhsatı. Noterden başka yere para belge birşey verilmeyecek.
Diğer modifikasyonlar içinde üstadlar bilirler ama rodajı tamamlamadan birşey yapmayı düşünmüyorum ben. 500km'yi geçince yağ, bujiyi değiştirmek ve o-ringli zincir takmak daha verimli oluyor sanırım. Bunalrda 300Lira gibi bir masraf olması lazım.
arkadaşlar ben yaklaşık bir ay önce mct mi aldım kendimde acemi olduğum için yavaş yavaş öğreniyorum.
motorumla ilgili olarak nasıl biir mont almama gerek var marka tip olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var. ( şehir içi kullanım)
birde yan çanta takımı düşünüyorum bununla ilgili aynı şekilde kalitelii ve uygun fiatlı tavsiyelerinize ihtiyacım olacak
şimdiden teşekkürler paylaşımda bulununacak arkadaşlara
Mont için kısa modelleri düşün derim. Şimdi fileli montların havası geliyor.
http://www.motorcumarket.com/UrunDetay.aspx?urunID=524
Aslında chopper için en ideali deri mont'tur estetik açıdan ama yazın zor....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:21 ----------
ilk 500 km bişey elleme. daha sonra ilk olarak YAĞ(40TL iyisi)-FİLTRE-oringli zincir(80TL) değişimi yap. 0-2000km boyunca sakin kullan. Daha sonra lastiklerin değişimlerini yap durumuna göre. İlk etapta sadece ARKA lastiği iyi bir markayla (100-300TL) değiştirsen yeterli bence. Fırsat bulduğunda da sürücü ve artçı koltuğunu bir elden geçirt(50-70TL). 2000 km.den sonra da arka dişlini 32T ile (20-30TL) değiştir.
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
cokkotuadam;
Dostum motor bildiğin gibi 3050Lira. Ruhsat işlemlerini de buaralar araştırıyorum 130Liraya maloluyor ve 1 Mayıstan itibaren herşey noterden halledilecek. Anladığım kadadarıyla bütün belgelerle notere gidip başvurucaz geçici belge verecekler sonra 15 gün içinde trafiğe gidip alıcaz plaka ve ruhsatı. Noterden başka yere para belge birşey verilmeyecek.
Diğer modifikasyonlar içinde üstadlar bilirler ama rodajı tamamlamadan birşey yapmayı düşünmüyorum ben. 500km'yi geçince yağ, bujiyi değiştirmek ve o-ringli zincir takmak daha verimli oluyor sanırım. Bunalrda 300Lira gibi bir masraf olması lazım.
Yağ ve buji 50Lira tutar. o-ringli zincir 250Lira mı??
Gitmek istediğinde gitmezsen geç kalmış olursun...
Arkadaşlar bu yakıt olayı çok canımı sıkmaya başladı ve karar verdim pazartesi günü aranızdan ayrılıyorum yani maciti sallıyorum! üzerine para verip 0 km tvs apachi alacağım hem az yakıyor hemde performanslı ama tabiki macitteki konfor olmayacak. ben yinede forumu takip edip sizlere yardımcı olmaya devam edeceğim ama bundan sonra tvs başlığındayım !
Dostum fiyatlar konusunda kesin bir fikrim yok şuan motorum bile yok bu haftaiçi toplanacak sadece sipraişini verdim ve uzun süredr burayı takip ediyorum. Ben sadece anladığım kadarıyla 500km.den sonra değişmesi gerekenlerin ne olduğunu daha anladığım kadarıyla anlatmaya çalıştım yoksa burada bu motorl ilgili en az fikre sahip olan insanlardan birisiyim
diğer yerleri askinin orada bi yerde yibanın arkasında diye biliyorum ben bir kere gittim ama orası daha geniş ve bakım için daha elverişli gece gittiğim için hatırlamıyorum ama akderedekiler biliyolar 05437200770numarası bu adresi alabilirsin .bazen gece 3 e kadar bile çalışıyolar bitirmeye çalışıyolar motoru
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Haftasonu IRC marka lastik aldım ustamın tavsiyesi ile. Arka 70TL ön 35TL... Pirelli sormuştum sadece arka lastik 190TL idi... Bundan iyisi şamda kayısı hesabı yani... Lastik sanki michelin. Çok yumuşak hamuru var. Doğal olarak tutunması da o kadar iyi. Usta çıktı motorla bir tur attı. Benim test edemiycem şekilde test etti. Çok beğendi. Bu arada lastikleri ustamdan değil de Çankaya'dan aldım. Ustam taktı sadece. Yani bir çıkarı da yok adamın. SAOL KEMAL USTA....
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
Ben arkada Metzeller Perfect M77 taktım piyasada 85€+kdv iken ben çok komik bir rakama aldım. Ustam sağolsun direk ithalatçıdan aldığı için uygun geliyor. Genel olarak memnunum lastikten. Önü de sipariş ettim. eğer bulamazsam aynı desende irc takıcam. Arka lastiğimden çok memnunum güven veriyor.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)