slm arkadaşlar benim motorun muaynesi bitdi bu ay içinde yaptıracam muaynede motorun nerelerine bakıyorlar bilgilerinize ve ilginize şimdiden teşekkürler yolumuz açık olsun iyi sürüşler
slm arkadaşlar benim motorun muaynesi bitdi bu ay içinde yaptıracam muaynede motorun nerelerine bakıyorlar bilgilerinize ve ilginize şimdiden teşekkürler yolumuz açık olsun iyi sürüşler
Bizde acemiyiz. Yavaş yavaş hep beraber çözücez bu MCT'yi...
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
arkadaşlar size birkaç hafta önce uzun yola çıkacağımı söyleyip birkaç soru sormuştum. İlgilenip cevap yazan tüm arkadaşlar saolsunlar. Ve evet bahsettiğim yolculuğu bugün itibariyle bitirdim. Gidiş geliş toplam 4000 km yol yaptım. Öncelikle şunu söyleyeyim mct uzun yola dayanabilirmi sorusunu soran yeni mct alacak arkadaşlar gözünüz kapalı alabilirsiniz mct'yi.
yolculuk boyunca sadece tek bir sorunum oldu. yola çıkmadan önce tüm vidaları tek tek sıkmama rağmen daha 50 km gidince vites pedalını tutan vida düştü. yolda bulduğum bir tel parçasıyla pedalı koruma demirine bağlayarak sabitledim ve o şekilde Van'a kadar gidebildim. Mondial Van servisi Mesut usta saolsun hemen ücretsiz olarak yeni bir vida taktı. Bunun haricinde mekanik olarak başka hiçbir sıkıntı olmadan 4000 km yol yaptım. Birde zincir bollaştı ama bunun olacağını zaten forumu daha önce okumuş olduğum için tahmin ediyordum zaten. Kendim 100 kiloyum, arka sepeti doldurdum bunun yanında sisi barıda sökerek yaklaşık 50 kg kadar tutan çantalarımı yolcu koltuğunun üzerine bağladım. Yani motorun üzerinde sürekli olarak yaklaşık 150 kg yük vardı. Bu yükle ne kadar benzin yaktı sorusuna gelince depoyu fulledim ve 240 km yol yaptıktan sonra tekrar fulledim 30 TL'lik benzin aldı. artık siz hesaplayın ne kadar yaktığını ama bana sanki motor gayet tutumlu gibi geldi.
Bir diğer konu ise arkadaşlar motorunuza kesinlikle ve kesinlikle koruma demiri taktırın ve yine kesinlikle kask ve korumalı elbise edinin. Belkide şuan hayatta olmamı öncelikle elbise ve kaskıma, motorun hiçbir yerinde ezik veya hasar olmamasınıda koruma demirine borçluyum. Dönüş yolunda bir dağ geçidine tırmanıp, inişe geçtiğim sırada zaten kapalı olan hava birdenbire dahada bozdu ve aniden çok yoğun bir şekilde dolu yağmaya başladı. Ben ne olduğunu bile anlayamadan yerler bembeyaz olmuştu bile. İnanın yağan buz tanelerinin yolu nasıl bu kadar hızla tamamen kapladığına gerçekten çok şaşırdım. Daha ben şaşkınlığımı bile atamadan ön teker kaydı ve 80 km hızla ben bir yana motor bir yana savruldu. Asfalt üzerinde epeyce bir kaydıktan sonra elbise ve kask sayesinde hiçbir yaralanma olmadan ayağa kalktım. Elbise kendini paramparça etti ama benim zarar görmemi engelledi Motorda koruma demirinin üzerine yatarak metrelerce kaydığı için ondada hiçbir hasar oluşmadı. Ancak koruma demirim kullanılmaz durumda yenisini almam lazım
Şimdilik ilk uzun yol tecrübem hakkında aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe eklerim
Bunkie büyük geçmiş olsun.
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali http://www.apaydinmakine.net
arkadaslar merhaba bısey sorucam.... 50 km yol kac para yakması lazım 90-100 arası hızla uzun yolda?. bıde ehlıyet sınavna gırdım hyrlısyla mayısta kavusuyorum:D he bıde ruhsatımıda verdm alıyorum aklınızda bulnsun ruhsat geckme cesaı kalktıı
burda anlaşılamyacak bişey yok arkadaşım. sen bize sadece kaç mm lik pul kullandığını söyle yeter. ezbere iş olmasın.
sağlıcakla.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:36 ----------
Arkadaşım bu cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum. Bir kez daha kanıtlamış oldun. kısmetse Ben de egeye ineceğim. 2. kez bu makine ile.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:39 ----------
Greyhorse,
şu malzeme listesini baştan bana yazar mısın? ön çamurluk hususunda kafam karıştı benim.
teşekkürler.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
bunkie; geçmiş olsun ve tebrikler.....
240 Km. 30 lira yakman >>>>> 100Km'de 3.32 litre'ye tekabül ediyor(Benzin litre fiyatı 3.77). Gayet güzel.
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu yolculuk sayesinde bende fiyatına göre ne kadar doğru bir motosiklet seçimi yapmış olduğumu tekrar anlamış oldum. Tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim. Tekeriniz düz bassın...
bunkie arkadaşım;
ilk önce geçmiş olsun sana birşey olmamış önemli olan o, bayadır forumu okumaya çalışıyorum, bu uzun yol ile ilgili verdiğin bilgi sayesindede motor uzun yola gidermi gitmezmi sorunu da güzel bir cevap oldu. Hayırlısıyla yakında alıcaz arkadaşla :D,
Tabi Diğer Bilgi Paylaşan Saygıdeğer Arkadaşlara da Teşekkürler Diğer Altın Kadar Kıymetli bilgiler için...
Herkese hayırlı akşamlar kazasız belasız sürüşler...
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
depo kapakları,aku ve fıltre kapakları,arka 34dişli,zincir koruma demiri,debriyaj jikle teli,arka çanta demiri,artcı sırt dayanagı minderi ile,arka ayaklıklar
yukarıdaki yazmıs olduklarımdan ıhtıyacı hıssetıgınız parcalar varsa
uygun fıyata verebılırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:48 ----------
gecmıs olsun bu tarz yazıları gordukce
dahada sevıyorum bu macıtı
:
Arkadaşlar[sıze="7"][/sıze] selam mctliler hep burda konusuyoruz artık bi bulussak avrupa yakası anadolu yakası arkadaslar bı cafede bı yerde bulusalımmı hep beraber sorunlar konusuruz motorlarımıza bakarız gezerız?
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
[/QUOTE]
hehe bende böyle başlamıştım. geldiğim noktayı bi bilsen
Arkadaşlar 1180 km lik suzuki bandit maceramın resimlerini sizle paylaşmadığımı farkettim ama burayada resim yüklemek işkence gbi geldi. size facebook albüm linkini veriyorum. üye olanda olmayan da bakaiblir
BAndit ve 1180 km
Sağlıcakla.
[QUOTE=ARBETUS;2038349
dostum mesaj kutunu bak[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:24 ----------
[/COLOR][QUOTE=kayra reis;2038237]Herkeze selamlar buda benim 250 mct şu anda modifiyesiyle ugraşıyorum
basamakları begendım on takımdan ısterım
sısybarda guzelmıs ,yanlızca camurlugun kesımı bıraz ıddialı
bıraz keskın sivri ,hatlardan kacıp sade guzellıkte bırseyler yapabılırsın
calısmaların devamını dılerım
Özel mesaj gönderemi yorum yada beceremiyorum bazı arkadaşlar soruyo nerden aldın diye aykalık sırtlık çamurluk hepsini kendim yaptım. Sizlerdende öneriler bekliyorum yapabilecegim değişiklikler hakında teşekkürler
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)