Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
15 Nisan 2010, 22:07
mahoretti adlı üyeden alıntı
Peki şöyle bir durumla karşılaşan var mı?
Gidonu tutan aparatlar hafif kayık. Şekil ile anlatıcam.
2 numaralı tutacak çok az aşağıda. Şimdi bu 3 numaralı zemin hatalı delinmiş olabilir mi ? Yoksa zamanla bir kaymamı oldu ? Daha yeni gözüme çarptı çünkü eğrilik. Söküp bakmakmı lazım ?
Fikri olan bir ÜSTAT ????
Motoru ilk aldığım günden beri böyle bir sıkıntı vardı ama ben unutuyordum söylemeyi ustaya..
Bir gün genel kontrol esnasında direksiyonda boşluk var senin onu da hallettim dedi..motoru aldığımda o eğriliğin düzelmiş olduğunu gördüm..
Motoru sürerken gidonu yamuk tutuyormuşsun ama motor düz gidiyor gibi bir his oluyor değil mi?
ARBETUS adlı üyeden alıntı
abicim alakası yok. marş dişlisi diye bişey yok. bizim marşımız zincirli ve alternatörün direk arkasında. yani şanzımanın ş sine bile uğramıyor. vitesin boşa geçmemesinin asıl sebebi birincisi MZ de dahil tüm makinalarda durduğu yer de boşa alma olayı çok zor zaten. Ben işi çözdüm hafif durmaya yakın çok rahat atabiliyorum. Bana göre vitesten atma ve boşa alamam sorunları tamamiyle debriyaj ayarı ve yağ ile alakalı.
Doğrudur Barış'ım..
Çok enteresan yav..
Hafızam beni feci şekilde yanıltıyor o zaman..Neyse..
Ama debriyaj balatası ve motor yağı değişiminden sonra %100 oranında kolaylaşmıştı vites geçişleri ve boşa atma olayı, orası kesin..
Reklamlar
-
15 Nisan 2010, 22:32
Peki şöyle bir durumla karşılaşan var mı?
Gidonu tutan aparatlar hafif kayık. Şekil ile anlatıcam.
2 numaralı tutacak çok az aşağıda. Şimdi bu 3 numaralı zemin hatalı delinmiş olabilir mi ? Yoksa zamanla bir kaymamı oldu ? Daha yeni gözüme çarptı çünkü eğrilik. Söküp bakmakmı lazım ?
Fikri olan bir ÜSTAT ????
değerli abicim. gidonu tutan bağlantılar ön takıma yani boş ve uzun kısa lambalarının olduğu yere hem alttan hemde üstten kauçuk kaplinlerle bağlı altta alyan başlı civatayla sıkınca o kauçuklar sıkışıyo. gidonda motordan gelen vibrasyonu önlemek için yapılıyor. yanıklığı gidermekmek için ters yöne ittir. kırılma filan olmaz bayağı esnektir endişelenecek bişey yok sonra 6 alyanla alttan civatalarını sıkmayı dene ..sıkılmıyorsa ve kayıklık tekrar oluşuyorsa kauçukları değiştirmen lazım. ben çorumda uçtuğumda öle yamulmuştu ki gidon o kauçuklardan komple kırıldı sanmıştım bi yüklendim eski haline geldi
-
16 Nisan 2010, 03:52
herkese merhabalar ben bişey sorucam bnm mct ye 30 ve ya daha düşük arka dişli taktırmak istiyorum bu forumun eski sayfalarında okudum biri 26 dişli taktırdım motor dehset oldu diyor nasıldır bir de 26 dişli bulabilir mıyım?? son olarakda maliyet ????
-
16 Nisan 2010, 10:00
genchopper adlı üyeden alıntı
herkese merhabalar ben bişey sorucam bnm mct ye 30 ve ya daha düşük arka dişli taktırmak istiyorum bu forumun eski sayfalarında okudum biri 26 dişli taktırdım motor dehset oldu diyor nasıldır bir de 26 dişli bulabilir mıyım?? son olarakda maliyet ????
26 disli taktigin takdirde o motoru kaldirman biraz zor olur bisiklet gibi dusun en kucuk dislisinde pedali cevirmek ne kadar zor ise motoruda kucuk dislide kaldirman o kadar zor olur tavsiye etmem...
-
16 Nisan 2010, 11:43
30 dan düşük dişlinin çapı da çok ufalacağından, arka salıncak'a zincir sürtecektir. 32 dişte bile çok az mesafe kaldı salıncağa..... 26dişi düşenemiyorum bile.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:40 ----------
mesut__turul ve Osbourne kardeşler.... Gidon yamukluğu hakkındaki paylaşımlarınız için teşekkürler... Evet. Direksiyon yamuk ama düz gidiyorum..... Yeni oldu sanırım. Çünkü eğriliği daha önce farkederdim. 2'ayı geçti nerdeyse.. Hergün kullanıyorum. Alttaki somunları gevşetip bakıcam. Gerçi gidonu değiştirmeyi planlıyorum. Spor gidon takıcam da ustaya gelmesini bekliyorum. O zaman illaki düzelecek yani...
-
16 Nisan 2010, 11:47
Dostum 30 dan aşağısını düşünme. Makina 1 viteste ölür
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:46 ----------
Osbourne adlı üyeden alıntı
Motoru ilk aldığım günden beri böyle bir sıkıntı vardı ama ben unutuyordum söylemeyi ustaya..
Bir gün genel kontrol esnasında direksiyonda boşluk var senin onu da hallettim dedi..motoru aldığımda o eğriliğin düzelmiş olduğunu gördüm..
Motoru sürerken gidonu yamuk tutuyormuşsun ama motor düz gidiyor gibi bir his oluyor değil mi?
Doğrudur Barış'ım..
Çok enteresan yav..
Hafızam beni feci şekilde yanıltıyor o zaman..Neyse..
Ama debriyaj balatası ve motor yağı değişiminden sonra %100 oranında kolaylaşmıştı vites geçişleri ve boşa atma olayı, orası kesin..
Balata ve yağ olayında hemfikirim. ama marş rublesi bu konu dışında
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
-
16 Nisan 2010, 21:52
Herkese hayırlı aksamlarr.ben motrum az yakıyo dıye sevınyordum ama hıcte az yakmıymus:( 100 km de 4 lt.yanı 15 kurus yakıyor yawww.napmak lazmm kı bunaa.arka dıslıyı daha degıstremedm ama en kısa zamanda degstrcem malıyetı nedır acaba?bırde motordan yag akıyordu vites ayagının ordan gotrdum keceler patlamıs degstı ama hala akıyor.yag sevıyesıne bakyorum ama azalma yok bana bır medettt arkadaslarr.kazasız belasız surusler
-
17 Nisan 2010, 10:39
kemancı34mct adlı üyeden alıntı
Herkese hayırlı aksamlarr.ben motrum az yakıyo dıye sevınyordum ama hıcte az yakmıymus:( 100 km de 4 lt.yanı 15 kurus yakıyor yawww.napmak lazmm kı bunaa.arka dıslıyı daha degıstremedm ama en kısa zamanda degstrcem malıyetı nedır acaba?bırde motordan yag akıyordu vites ayagının ordan gotrdum keceler patlamıs degstı ama hala akıyor.yag sevıyesıne bakyorum ama azalma yok bana bır medettt arkadaslarr.kazasız belasız surusler
Bana göre az ben bazen 16 kuruşları falan görüyorum dişliyi değiştirmeyi deneyebilirsin.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
-
17 Nisan 2010, 13:44
kemancı34mct adlı üyeden alıntı
Sana özelden mesaj attım. Kargo için ismin gerekli... Dişli maliyetin sadece ustaya vereceğin işçilik + kargo olacak Bu motorlar bu seviyede yakıyor. Çokta fazla bişey beklememk lazım. Uzun yolda 3.52lt./100km , şehir içinde biraz daha fazla tabiki.... Günbegün değişiyor tabiki de, şu anda 10TL lik benzinle 70-80 KM gidebiliyorsan iyi bir ortalaman vardır yani.... Yağ akmasıda, eğer fazla yağ kondu ise, zamanla normale dönecektir. Ama kaçak varsa.... Ustanın bakması lazım tabi...
-
17 Nisan 2010, 23:34
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katılıyorum. İki yıldır MCT kullanıyorum. 2005 model motorum şu anda 5900 km'de. Arka tel koparma gibi sorunları ben de yaşadım. Tamamını kendim değiştirirek bu sorundan kurtuldum. Yakıt tüketimi konusunda bir fikir vermem gerekirse 80'i geçmeyerek 100 km ortalamam 3.2 lt. Bunu birçok defa yakaladım. Çoğunluğu şehir içi. Fakat asıl paylaşmak istediğim motora 32 dişli arıyorum. Bu konuda Arbetus ve Mahoretti, yardımlarınız olursa çok sevinirim. Şimdilik benden bu kadar. Hoşçakalın.
-
18 Nisan 2010, 21:33
TÜM MCT'Cİ DOSTLAR ! 238CC 17 beygir olan motorlarımız daha önce de tartıştığımız gibi 110km hızın üzerine zor çıkıyor.tamam şase ağır,dizayn açısından da hıza müsait değil oturma biçimimizi düşünürsek. ben motorla çok oynadım şu anda motor 23 beygir civarında güç üretiyor; turbo taktım,yanma odasını ufalttım, 280cc ye çıkarttım,yağ radyatörü taktım,ön dişi 15 arkayı 32 yaptım ama hızı bir türlü arttıramadım.sonunda geç te olsa sanırım gerçek problemi buldum ! ustalarımız bilir mct debriyajı 125agk yada kt nin debriyajı ile aynı olup 1 balata fazladır yani 6 balatalıdır.125lik motorların 10 beygir olduğunu düşünürsek bir açmaz var ortada. ve arkadaşlar biliyorsunuz ki 110 u geçememesine rağmen 6 istiyormuş gibi devirli olmasının tek sebebi debriyaj. bugün debriyaj kapağını söktüm yayları çıkarttım yay yataklarının altına 1,5mm lik pullar koydum ve böylece yayların daha sıkı olmasını sağladım. yola çıktım 4. viteste 120 gördüm ve 5 e atamadım.standart oynanmamış mct de de farkedeceğinden eminim ve deneyin farkı gördüğünüzde şok olacaksınız !
ayrıca benzin problemine de bir nebze çözüm olacağını düşünüyorum !
-
19 Nisan 2010, 00:29
nası yani bu kadar mı? sabah deseysin gün boyu boştum oturur uğraşırdım.
yalnız biraz daha ayrıntı olabilir mi? kaç tane pul koydun vs paylaşım için sağol mesut
-
19 Nisan 2010, 09:32
mesut__turul adlı üyeden alıntı
TÜM MCT'Cİ DOSTLAR ! 238CC 17 beygir olan motorlarımız daha önce de tartıştığımız gibi 110km hızın üzerine zor çıkıyor.tamam şase ağır,dizayn açısından da hıza müsait değil oturma biçimimizi düşünürsek. ben motorla çok oynadım şu anda motor 23 beygir civarında güç üretiyor; turbo taktım,yanma odasını ufalttım, 280cc ye çıkarttım,yağ radyatörü taktım,ön dişi 15 arkayı 32 yaptım ama hızı bir türlü arttıramadım.sonunda geç te olsa sanırım gerçek problemi buldum ! ustalarımız bilir mct debriyajı 125agk yada kt nin debriyajı ile aynı olup 1 balata fazladır yani 6 balatalıdır.125lik motorların 10 beygir olduğunu düşünürsek bir açmaz var ortada. ve arkadaşlar biliyorsunuz ki 110 u geçememesine rağmen 6 istiyormuş gibi devirli olmasının tek sebebi debriyaj. bugün debriyaj kapağını söktüm yayları çıkarttım yay yataklarının altına 1,5mm lik pullar koydum ve böylece yayların daha sıkı olmasını sağladım. yola çıktım 4. viteste 120 gördüm ve 5 e atamadım.standart oynanmamış mct de de farkedeceğinden eminim ve deneyin farkı gördüğünüzde şok olacaksınız !
Cok iyi bir paylasim ellerine saglik mesut usta ama biraz daha ayrintili anlatirsan cok memnun kalirim
-
19 Nisan 2010, 10:51
mesut__turul adlı üyeden alıntı
Evet kardeş. Bilgilerin referans değerinde. Lütfen foto ve ayrıntı bilgilerle süsleki bizde ustalara gösterip anlatabilelim...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:48 ----------
skylight adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katılıyorum. İki yıldır MCT kullanıyorum. 2005 model motorum şu anda 5900 km'de. Arka tel koparma gibi sorunları ben de yaşadım. Tamamını kendim değiştirirek bu sorundan kurtuldum. Yakıt tüketimi konusunda bir fikir vermem gerekirse 80'i geçmeyerek 100 km ortalamam 3.2 lt. Bunu birçok defa yakaladım. Çoğunluğu şehir içi. Fakat asıl paylaşmak istediğim motora 32 dişli arıyorum. Bu konuda Arbetus ve Mahoretti, yardımlarınız olursa çok sevinirim. Şimdilik benden bu kadar. Hoşçakalın.
Kardeş. Benim 32 dişliyi ustam buldu. İzmirdeyim. Bir krosun arka dişlisi takıldı. birebir uydu civata yerleri ve diş aralıkları. Kendim 30 dişli bulup almıştım, onuda arkadaşa kargo ile gönderiyorum.
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
-
19 Nisan 2010, 11:03
skylight adlı üyeden alıntı
Ramzey veya junlin 250cc motorun orjinal arka dislisi 32'dir. Varsa eger parcacida o motorlarin arka dislisi onlari alabilirsin kolay gelsin.
-
19 Nisan 2010, 18:01
osbuorne egzozlar guzel olmus
vıdeoyude ızledım sesıde guzel tamamen ıcını bosalttırmadın degılmı?
mct ve emsallerının en buyuk sorunu plastık(conta v.b)aksamlarının kalıtesız olmasından kolay bozulması gıdon kelepcelerının takıldıgı yerde domatesler var
aynısı kaykaylardada vardır,bushıng olarak gecıyor
motor dısarıda gunes ve yagmura maruz kalıyorsa cok kolay bozulabılıyor
-
19 Nisan 2010, 18:07
muratboyar adlı üyeden alıntı
nası yani bu kadar mı? sabah deseysin gün boyu boştum oturur uğraşırdım.
yalnız biraz daha ayrıntı olabilir mi? kaç tane pul koydun vs paylaşım için sağol mesut
Murat abi yapacak olursan haberleşelim de inş bende yaparken yanında olim daha önce debriyaj olayını @osbourne da söylemişti deneyelim.
-
19 Nisan 2010, 21:16
arka dişliyi 32 yaptım da iyimi yaptım kötümü yaptım anlayamadım evimin orda dik bir ranpa var 2 ye cıktığım yeri şimdi 1 le çıkar oldum.
Güzel tarafı ise 4 viteste zorlanmadan bağırmadan 100 görmüş olmam 5 vitese atmak nasip olmadı bu sabah trafik sebebiyle.
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali
http://www.apaydinmakine.net
-
19 Nisan 2010, 22:10
greyhorse adlı üyeden alıntı
osbuorne egzozlar guzel olmus
vıdeoyude ızledım sesıde guzel tamamen ıcını bosalttırmadın degılmı?
mct ve emsallerının en buyuk sorunu plastık(conta v.b)aksamlarının kalıtesız olmasından kolay bozulması gıdon kelepcelerının takıldıgı yerde domatesler var
aynısı kaykaylardada vardır,bushıng olarak gecıyor
motor dısarıda gunes ve yagmura maruz kalıyorsa cok kolay bozulabılıyor
Yok canım, sadece son susturucular sökük vaziyette..
Sesini bende çok beğeniyorum
ugurapay adlı üyeden alıntı
arka dişliyi 32 yaptım da iyimi yaptım kötümü yaptım anlayamadım evimin orda dik bir ranpa var 2 ye cıktığım yeri şimdi 1 le çıkar oldum.
Güzel tarafı ise 4 viteste zorlanmadan bağırmadan 100 görmüş olmam 5 vitese atmak nasip olmadı bu sabah trafik sebebiyle.
Öyle bir sonuç elde edeceğin belli zaten uğur abi..
Mesele yüksek devirde vibrasyona çok düşmemesi..
Sen de ben de kiloluyuz ve ben acayip memnunum bu dişli değişiminden..Sende farke deceksin yakında
-
20 Nisan 2010, 00:07
Alıntı
Evet kardeş. Bilgilerin referans değerinde. Lütfen foto ve ayrıntı bilgilerle süsleki bizde ustalara gösterip anlatabilelim...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:48 ----------
Kardeş. Benim 32 dişliyi ustam buldu. İzmirdeyim. Bir krosun arka dişlisi takıldı. birebir uydu civata yerleri ve diş aralıkları. Kendim 30 dişli bulup almıştım, onuda arkadaşa kargo ile gönderiyorum.
Mahoretti arkadaşım çok teşekkür ederim ilgilerine..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:03 ----------
canicellat adlı üyeden alıntı
Ramzey veya junlin 250cc motorun orjinal arka dislisi 32'dir. Varsa eger parcacida o motorlarin arka dislisi onlari alabilirsin kolay gelsin.
Canicellat arkadaşım sana da çok teşekkür ediyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler