Selam, gelmedi özel mesaj..Madem referans verildim ayrıntılı yazayım hepsini
Benim motorumda bugüne kadar yaptığım iyileştirmeler;
- Kesinlikle ilk aldığım anda motor yağını değiştirdim..Castrol Power1 10w40 ile..(Şart)
- Bujileri ilk anda değiştirdim..NGK marka ile..
- Debriyaj ve gaz tellerini yağladım..Paslanıp kopmaya karşı..(Şart bu da)
- Zincirin geçtiği bir yerde plastiğe sürterek ses yapma sorunu vardı..O plastik parçayı düzelttirdim..(Bunu anlatmam biraz zor ama ustalar biliyor)
- Jant tellerini komple çıkartıp daha kalın olanlarıyla değiştirdim..(Kesinlikle şart bu değişiklik)
- Arka lastiği değiştirdim..(Yenisi çok fark ediyor yol tutuşunda)
- Koruma demiri taktırdım..(İmkanın varsa kesinlikle taktırmanı öneririm..(50-60 TL)
Bu yukarıda yazdıklarım kendi görüşüme göre ilk anda yapılması elzem olan değişiklikler..
- Bunlar haricinde, yan çantaları söküp deri ile değiştirdim, öne sosis çanta taktırdım görüntüsü 10 puan arttı bence
- 4'lü flaşör taktırdım, bence gerekli..Çok cüzi bir miktar ücretle taktırabilirsin sende..
- Sis farı taktırdım iki tane ve orjinal lambasını beyaz ve daha yüksek wattlı olan bir lambayla değiştirdim..Bu son iki değişiklik gece sürüş güvenliğini kesinlikle arttırıyor..(Şart diyebilirim hatta)
- Tüm bu elektriksel modifikasyonları tek akünün kaldırması mümkün olmadığı için ikinci bir akü daha taktım motora..Yani şu anda sağ çantanın içinde ekstra bir akü daha var..
- Havalı korna taktım, 130 db e yakın ses veriyor ve sürüş güvenliğini arttırdığını düşünüyorum..
- Arka dişliyi 2 diş küçük olanıyla değiştirdim..Son hızda 5 km/sa'lik bir artış oldu, motorda titreşim neredeyse %80 azaldı..
Tüm bunlar haricinde motoru ilk aldığın yerde kesinlikle ve kesinlikle başında durararak tüm somunlarını sıktır ustaya..(Bu en önemli nokta)
Özellikle sağ tarafta bir şasi saplaması var ona önem ver..Grenaj vidaları hariç diğer gördüğün tim vidaları gücün yettiğince sık..Grenaj bağlantı vidalarını deli gibi sıkarsan çatlar plastikler..
Son olarak motorunu SEVPA'dan alırsan (
www.sevpa.net) oradaki İsmet ustaya ben kefilim
Bu işin piridir..