Bakoyoko bu makineyi deponun üstüne yatarakmı kullanıyorsun gidonu değiştirmişsinde merak ettim
Bakoyoko bu makineyi deponun üstüne yatarakmı kullanıyorsun gidonu değiştirmişsinde merak ettim
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali http://www.apaydinmakine.net
güzelllll , hepimizin hastası olduğumuz alet . benimkiyle aynı renkte .
::pala::
tesekkur edıyorum bora.aynen dedıgın gıbı benden oncekı sahıbının motoru park halınde ıken dusurmesınden dolayı kucuk bır gocuk var ve canımı sıkıyor :(
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:56 ----------
yok deponun ustune yatarak kullanmıyorum gidon düz degil elciklere dogru iceriye kavisli ve kullanımı cok rahat uzun yolda belli ettiriyor rahatlıgını.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:57 ----------
kardes macitin resmini koysana kardes kardes dursunlar
Bir yumruktan daha serttir bir kadının sözleri ;
Biri dişlerini döker digeri düşlerini .....
ooo hicmi kullanmıyorsun ya masallah valla.cok diri ve yeni duruyor !!
kac km de ?
55 km de daha yeni aldım , bu ikinci mct . ilkbaharda bineceğim , garajda yatıyor ...
Hepinizin yeni yılı kutlu olsun Mct ailesi.
Akşam üzeri canım yine çok sıkıldı. Motorla şöyle bir gezeyim diye çıktım. Motorun benzinini çalmışlar. Depo fulldü. Tabi her taraf benzin kokuyordu. Hortumu kesmişler. Yaa bu ne yaa. Geçen de çalmaya uğraşmışlardı işyerimin önünden. Bu sefer de evimin önünden benzin çaldılar.Valla iyice canım sıkıldı.
arkdaslar bızım motorlara en uygun yag hangisi deneyen ve bu konuda tecrubesı olan arkdasların koydukları yagın markasını soylesın ve oncekıne nazarn ne gıbı avantaj ve dezavantajları var soylesın bilgilenellim bilinçli bir sekılde yag degistirelim
Motorun çok şık duruyor
Ama Uğur abinin dediği gibi gidonun kontrolü zor olmuyormu manevra esnasında bende merak ettim..
Yağ olarakta kesinlikle tavsiyem,
Kış mevsiminde; CASTROL Power 1 - 10w40
Yaz mevsiminde; CASTROL Power 1 - 15w40
Ben öncesini bilmiyorum zira aldığım ilk günden beri bu yağları kullanıyorum..
Ama çoğu kişinin tavsiyesi de bu olacaktır..
Biraz pahalı bir yağ (30-35 TL arası x 2) ama kesinlikle değecek..
Bu arada arka lastiğimi garantiden değiştirdim bugün..
Güya garantiden değişen mevcut lastiğin yarattığı sıkıntıları buraya yazmıştım geçen günlerde..
Çıkan lastiği bir görmeliydiniz..Resmen iki parmağımla sıkınca dış lastiğin yanakları birbirine değiyordu..
Mondial(!) marka bu dış lastik şimdiye kadar gördüğüm en kötü lastikti..
Yenisi için servisim 2 alternatif sundu bana..
DURO veya UNILLI..
Ben UNILLI'yi tercih ettim..Üstüne 30 TL para vererek..DURO için fark istememişti servis..
DURO ve UNILLI'yi yanyana koyunca resmen UNILLI "al beni, al beni" diye bağırıyordu..
Lastiğin tabanı tamamen asfalt için üretilmiş görüntüde ve normalden biraz daha yumuşak gibi geldi bana..Aşınmayı arttırır sanırım ama yol tutuşu açısından bence uygun bir tercih oldu..
Gerçi servisten çıktıktan sonra 2 kez kaydırdım arka lastiği
Normal tabii..
Hele bir 50-100 km geçip lastik rodajı tamamlansın ondan sonra görüşlerimi yazarım bu UNILLI hakkında..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:19 ----------
Barış;
Bilader yeni lamba far tasını eritmiş..Bana bir tas ayarlarsın artık
Ya da buna nasıl bir çözüm üretiriz?
http://www.castrol.com/castrol/produ...tentId=7027125
bahsettıgımız ya bu demi bir iki çesiti var teyit anlamında bı bakarmısın?
selamlar arkadaşlar bugün motosikletimin arka tekerine akort ayarı yaptıracağım mahallemizdeki motor tamircisine bıraktım pazartesi günü akşam motoru alacağım zinciride biraz gerdirecek ücret olarak ta 40 tl istedi bende kabul ettim çünkü arka tekeri sökmek biraz zahmetliymiş sizce 40 tl akort ayarı için 40 tl fiyat normalmi ayrıca arka teker patladığı zaman sanırım arka tekeri komple sökmek gerekecek işte o zaman ayvayı yedik
Meraba arkadaşlar bende macitcilerin arasına katılacağım . Allah nasip ederse temmuz ayında 2010 model bir macit almayı istiyorum.
2010 modellerde fiyat artışı olacak mı merak ediyorum bilgisi olan varsa paylaşalım.
Fotoğraf koyan arkadaşlara da tşk ederim
şimdilik bir zam açıklaması yapılmadı MCT için . hala 3.050 tl . ancak 2010 model diye birşey yok , satılanların hepsi 2005 model .
40 TL akort ayarı için fazla..
Ben Edirne'de yolda kaldığımda 20 TL ye yaptırmıştım ki mahalle motorcusu ve yolda kaldığım için mecburdum..Yani ne fiyat çekse vermek zorundaydım..
Bu arada akort ayarı için de arka teker komple sökülür..Şambriyeline kadar..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:59 ----------
Benim motorum 2006 model..Son partiyi 2006 da getirtmiş Uğur..Sonrasında ne 250 mct ne de 150 zat modellerinden gelmemiş..Zaten de üretimi durdurulmuş Çin'de..
Ama Uğur deliler gibi parça stokladığı için ömrümüz boyunca yedekparça sıkıntısı çekmeyiz..
Cevaplar için tşkler.
Ama anlamadığım nokta ise şimdi Uğur mondial bu motorları 2005-2006 yıllarında toptan almış stoklarında mı bekletiyor.Eğer durum böyleyse bildiğim kadarıyla bekleyen çalışmadan duran mekanik aletler korozyona uğruyarak bozulur yada çok sık arıza çıkarır.Ee durum böyle oluncada sıfır almak mantıksız oluyor gider 2. el bir macit edinirim?
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)