Beyefendi ben ukalalık falan yapmıyorum. Siz eski mesajları okusaydınız bunun zaten daha önce yapıldığını görecektiniz. Aynı yöntemle Mott60 nikli arkadaşımız bunu aynı ebattaki diskle denedi. Lakin disk büyük olduğu için randıman alınamadı. Bu sebepten dolayı hazırını kullanmakta fayda var. Ben hiç bir zaman ukalalık boş laf vb işleriyle uğraşmadım. Yaptığım işler ortada. kullandığım motorun şasesini kesebilecek kadarda cesaretliyimdir. Bitirmeden moymak istemiyordum resimlerimizi ama ben hakaret duyacak kadar kötü bişey yazmamama rağmen ukalalık boş konuşma gibi ithamlara maruz kalamam.Ayrıca açmış olduğun diğer konuya düşüncelerimi yazdım. Benim icraatlarım ortada İşte 3 aydır aradığım pagusa seleyi 1955 model BMW de buldum. Onun montaj aşamalarını ve boyadan önceki son durumunu ekliyorum. uygun ette boru bulabilirsem daha önce artçı bölümünü kestiğim şasesini ortadan kesip tamamen hardtaile çevirip sadece selenin yayları ile hayatıma devam edeceğim.
İmageshack çalışmadı bu sebepten dolayı başka siteye yükledim. büyük görseller için üstüne tıklamanız yeterli.
yapacağım hardtail ;
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
biliyorum soyluyordunn uzun yoldan geldigini ztn halindende belliydi baya usudugunnn ben tekrar gorsemm kesin tanirimm bu sefer kacirmamm
Ewt abi dun ben ordaydimm hava ayarini yaptiricaktim senin motoru gordumm toplamisti sadece yerine yerlestirmesi kalmisti.Banada oyle dedi 1 tane puldan dolayi o sorunu yapiyormus ilk uretimde hatali cikiyor sanirimmm.. Himm iyi o zaman kirilmamis olmasi...
Bende iyice kanaat getirdimmm bu aralar baya kesildi sesi motor isinipta yag inceldigi zaman ses baya yukseliyorr dedigin gibi yazin 10/40 degilde 15/40 veya 20/50 koyarsak sorun cozulucek gibi gorunuyor
helal olsun bak ne kadar emek harcamışsın şimdi ben şöyle yzsaydım..
--iyide bunun için bu kadar kasmaya gerek yok daha örnekleri var bmw selesi yerine balkan selesi cuk diye otururdu...--
hiç hoş değil değilmi anlatmak istediğim buydu.... tebrik ederim eline sağlık güzel olmuş...
diyebilirsin. Önemli değil yani ben böyle tepki vermezdim. Çünkü içine etmişin motorun orijinali daha güzeldi tepkilerine alıştım. Ben böyle seviyorum kardeşim deyip basıyorum gaza. Zaten sana kasma derken -kasma kastım kelimeside Custom dan kaldı ağzımızda -denendi randımanlı olmadı anlamında söylemeye çalıştım. tabi açıklayıcı yazmadım. Arka disk büyük olunca heleki ön frenle aynı yerde frenajda motorun dengesini bozuyor. hep sağa bir tarafa yatma eğilimi oluyor. Arkaya küçük disk, Ön diskide tam tersi yöne alma düşüncem var uzun zamandır. Büyük motorların çoğunda frenler bu şekilde. Yani benim kötü bir niyetim yoktu açıkcası herkes de bilir. Biraz daha küçük disk daha randımanlı olur kanaatindeyim.
Sağlıcakla.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Aylardır yok ehliyeti alayım yok ekipmanım tamamlansın acele etmeyeyim sonra sıkışırım diyerek erteledim motor almayı. Bugün herşeyim tamam yani ehliyette gelecek 15 gün içerisinde çıkıp bi soruşturayım dedim. Eskişehirdeki mondial bayilerinin HEPSİ ki 3 tane var. Ellerinde motor olmadığını söyledi sadece kırmızı varmış bir tane Benim anlamadığım bayinin ne işe yaradığı?? Bu adamlar getirtemeyecekse elimizde yok sezon bitti bilmem nerde vardır belki diyecekse bunlara neden bayilik verilior anlamıyorum. Kesinlikle kırmızı mct istemiyorum. Siyahta üretilmiyor sanırım artık grisinide razıyım ama bulamıyorum. Bir yol çaresi varmıdır arkadaşlar şikayet etsem bi işe yararmı?? Sonuçta bakkaldan sakız almıyoruz 3000liralık alet alıyoruz.
Eğer fark etmez dersen ikinci el satan internet sitelerine bir bak derim. Bazen çok temizi çok uygun fiyatlara denk geliyor. Haa illa sıfır alacağım dersen ona lafım yok. Ama bazen güzel bir ikinci el sıfırdan daha iyi oluyor. Düşünsene bizim makinelerin ikinci elleri 1500-2500 arasında değişiyor. Şöyle temizinden 2000'e falan denk getirsen satış masraflarıyla birlikte sana en fazla 2300'e gelir. Ama illa sıfır alacağım dersen ve gri renk diyorsan başka şehirlerden alma imkanın varsa başka şehirlerden al bari ya da en iyisi Mondial'in sitesine e-mail at. Bizim şehirdeki bayiler böyle böyle diye anlat. İnan ilgileniyorlar. Ben geçen gün e-mail atmıştım kullanım kitapçığı isterim diye sağ olsunlar iki etmeyip adresime göndermişler üstelik sadece kargo ücreti ödedim. Hani para isteselerdi razıydım valla.
Abilerim bugün ne yapsam ne yapsam diye düşündüm hadi dedim arkadaşıma kalk gidelim şu motorlara bi bakalım nasıl bişey alalım diye tamam dedi buluştuk tek tek gezdik..işte yetkili servislere bayilere tüm gittik sorduk cok güzel motorlar bulduk bide arkadaş mondiala gidelim dedi tamam dedim gittik aman Allah'ım o ney o nasıl bi motor mct yi gördüm mükemmel duruyordu yanına gittim bindim abi dedim bu ne kadar abim dedi kampanya war 3200 lira ya herşey dahil anahtar teslim dedi arka çanta kask zincir plaka vs dedi mct yi tabiki biliyorum ama yakından bakınca afedersiniz hayvan gibi motor benim boyum 1.85 kilom 100 ama yok böyle bişey motor ne sırtarıyor ne başka bişey mükemmel bi motor fiyatıda hoşuma gitti ama alamadım orası ayrı.. yani alacak arkadaş varsa kesinlikle soru işareti kalmasın aklınızda..
Bu motorun yağ damlatma sorunu iyiden iye beni cıldırmaya devam ediyor .
Zannedersem yağ ponpası gereğinden fazla yağ ponpalıyor yağ kanallarının da geri dönüşümü yeteri kadar çalışmıyor bu sorun bizim tekstil makinelerinde de oluyordu.
Makineleri hallediyordumda bu motoru dağıtmaya gözüm yemiyor .
Ama bir gün bunuda dağıtacağım içini acıp bakacağım o derece canımı sıkmaya başladı.
Bir konunda farkındayım fazla zorluyorum motoru ama gelde İstanbul trafiğinde zorlama.
İnasan denilen varlıklar sağ şeritte bile sellektör yapıp yol isteyince motoru zorlamak tan başka care kalmıyor.
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali http://www.apaydinmakine.net
Sanırım öyle yapıcam az öncede arkadaşın dediği gibi istanbuldan alacağın zaman yanında çanta kask ıvır zıvır birsürü hediye veriyorlar eskişehirde motorun kendisi bile yok bursada vardır muhtemelen daha doğrusu bursada sorduğumda yok ama toplarız dediler bir haftaya teslim ederiz dediler ama ordan da kim getirecek eskişehire. Nerden baksan 300KM yol daha rodajı yapılmamış sıfır motoru bu havada böyle bir yola soksam bırak MCT yi Dragstar olsa dağılır. İkinci el bir ürün kesinlikle almam çünkü bugüne kadar yüzüm gülmedi ikinci elden çok büyük paralarda kaybettim elimde patladı çoğu. Ayrıca 1000lira farkla sıfırı varken ikinci ele hiç yanaşmak istemiyorum. Ama durumum da budur Başka şehirden alıp (Bursa-Ankara) buraya nasıl getiricem? Ankaradan trenle getirsem 1000lira masraf yapıcam. Daha almadan preblem yapmaya başladı benim MCT
Şu günlerde havalar güzel gidiyor (Pastırma yazını yaşıyoruz.) En fazla bir hafta daha yaşarız bu havayı.(Daha doğrusu Konya'nın havası güzel ama Eskişehir de pek farklı değildir herhalde Eskişehir'in iklimi ile Konya'nın iklimi birbirine yakındır.) Bence Ankara ya da Bursa'dan al, yavaş yavaş Eskişehir'e gel. Eğer motoru zorlamazsan (yani saatte 60-70 km) hiç korkma aksine daha iyi olur. Rodaj evresini güvenli atlatmış olursun. Herkes bilir ki uzun yolda motorlar, dur kalk yapmaktan daha rahat giderler.
Aslında haklısın söylediklerin doğru ama bunu benden daha tecrübeli bir motor kullanıcısı yaparsa doğru olur. En çok yaz tatilinde çalıştığım yerde paket servis yaparken Honda Activia Kullandım o da çok değil. Vitesli motorada 2-3 kere çok kısa mesafelerde bindim. Yani ben motoru aldıktan sonra trafiğe kapalı bir alanda uzun pratikler yaparak öğrenmeyi pratik kazanmayı düşünüyordum. Bu söylediğini yapmam imkansız o yüzden ben yine başka alternatiflere yönelicem.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:24 ----------
Bu arada 250MCT ve mondialin bu kadar müşterisi olduğu halde kaynak ve paylaşımın yetersiz veya dağınık olduğunu düşünüyorum ve yılbaşına doğru Mondial yada MCT ile ilgili forum tabanlı bir site yapmayı düşünüyorum bu konuda ki fikirlerinizi bekliyorum belli bir talep olursa ya da bu yönde bir beklenti ve bana destek olabilecek insanlar varsa çalışmalarımı hızlandırabilirim
eğer pmpa okadar güçlü ise , yağ radyatörü takalım. hem basınç azalmış olur hemde istanbul trafiğinde aşırı ısınmaya çare bulmuş oluruz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:58 ----------
Yeni resimlerle son durumumuz
SES DOSYASI
ArBETUS motorun ılk basta hos gememıstı bana ama guzel ya valla begenmeye basladım basarılısın tebrıkler
bende bısıden memnun degılım ya yakıt deposunu hondalar gıbı buyuk ve genıs bı yakıt deposuyla degıstırme sansımız olurmu acaba cok metak edıyorum
bana cok ufak celımsız gelıyo mctnınkı
VALLA süper olur ben bı bakım depolara motorunun sesını duyamadım cunku işyerındeyım
bu arada egzozun ıcınde bı boru daha varmıs sanırım ve bende cızırtı yapıyo kendım yapabılırmıyım kaynak fılanmı lazım hıc basına geldımı acaba ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:37 ----------
jinlunun deposu fena degılmıs ya bıraz daha gosterıslı olsaydı daha ıyı olurdu sankı dımı bu arada fıyatlarına da bakmak lazım dımı
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)