Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Eylül 2009, 00:36
iyi geceler arkadaşlar ben rizeden katılıyorum adım turgay.250 mct kullanıcısıyım.motorum için arka çanta ve heybelerin yanındaki koruma demirleri birde motor koruma demiri almak istiyorum.fiyatları hakkında bilgisi olan ayrı ayrı söyleyebilirmi yada bana bi iletişim adresi veya numarası verebilirmisiniz.istanbul içi olabilir bağlantım var...
...ilginiz için şimdiden teşekürler
Reklamlar
-
06 Eylül 2009, 01:06
vahsety adlı üyeden alıntı
iyi geceler arkadaşlar ben rizeden katılıyorum adım turgay.250 mct kullanıcısıyım.motorum için arka çanta ve heybelerin yanındaki koruma demirleri birde motor koruma demiri almak istiyorum.fiyatları hakkında bilgisi olan ayrı ayrı söyleyebilirmi yada bana bi iletişim adresi veya numarası verebilirmisiniz.istanbul içi olabilir bağlantım var...
...ilginiz için şimdiden teşekürler
iyi geceler..
Koruma demiri 60 TL
Çantalar iki tane yana bir tane öne olmak üzere 90 TL
istersen direk link vereyim arayıp bilgi edinebilirsin..
www.sevpa.net
servise kefilim..fahiş fiyat çekmezler..beni referans göstererek fiyat isteyebilirsin..
Yeni mct almış bir hoca tavsiye etti diyerek..
-
06 Eylül 2009, 08:37
Engin hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela göstermesin
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali
http://www.apaydinmakine.net
-
06 Eylül 2009, 10:47
osbourne adlı üyeden alıntı
iyi geceler..
Koruma demiri 60 TL
Çantalar iki tane yana bir tane öne olmak üzere 90 TL
istersen direk link vereyim arayıp bilgi edinebilirsin..
www.sevpa.net
servise kefilim..fahiş fiyat çekmezler..beni referans göstererek fiyat isteyebilirsin..
Yeni mct almış bir hoca tavsiye etti diyerek..
eywallah dostum çok faydalı oldu bu benim için.çok teşekkür ediyorum ilgin için
-
06 Eylül 2009, 16:28
ugurapay adlı üyeden alıntı
Engin hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela göstermesin
Eyvallah abi..kimseye kaza bela göstermesin..
vahsety adlı üyeden alıntı
eywallah dostum çok faydalı oldu bu benim için.çok teşekkür ediyorum ilgin için
Rica ederim..
Arkadaşlar bizim motorlara geniş ayak pegi takılması konusunda birşeyler okumuştum..Özellikle jinlun larınki oluyordu sanırım..
Takmış olan birisi varsa hem fotolarını yollayıp hem de vibrasyon konusunda bilgi verebilirmi?
Birde mevcut sissy bar modofiye edilmeden yükseltilebiliyormu?
-
06 Eylül 2009, 23:56
Dur Engin acele etme hele bir bin motoruna hayırlısıyla bin
Biraz sesine sürüşüne sadeliğine bir alış ondan sonra modifiye olayına kalkış acele etme bence zamana bırak her şeyi
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali
http://www.apaydinmakine.net
-
07 Eylül 2009, 19:57
cokkotuadam adlı üyeden alıntı
selamlar
sonunda motor almaya karar verdim (tehlikeli olması korkumu yendim) ama işin zor kısmının bundan sonrası olduğunu bilmiyordum. Öncelikle şunu belirteyim 250 sayfanın tamamını okumadım fakat 100 sayfa okumuşumdur yinede çıkamadım işin içinden. Hala kararsızım. 250 MCT ile Caracal arasında takıldım kaldım. Millete soruyorum ikiside hava soğutmalı olduğu için uzun yola gitmez diyor. Ben çok uzun yol kullanmayacam ama 2-3 ayda bir eskişehir-bursa yapmayı düşünüyorum. Açok konuşmak gerekirse caracal için çok fazla olumsuz yorum almadım fakat MCT dediğim herkes yüzünü ekşitiyor hatta birisi bana bir kasise girdiğinde motor altında dağılabilir dedi
tabiki bu abartı ama böyle bir cümle duyduktan sonra insan ciddi anlamda çekiniyor. Bu konular daha önce tartışılmış fakat benim kriterlerim farklı olduğu için yeni bir mesaj atmak zorunda kaldım. Öncelikle ben bu fiyat aralığında motorların hepsinin çin malı olduğu için farklı markalarla hep aynı ürün olduğunu dşünüyorum. Yani tercih kısmına gelince ne alırsam alayım sorunlar yaşayacağımı biliyorum ama bilen bilir eskişehir bursa yolunda motorum arızalanırsa çok fazla tecrübesi olmayan bir insan olarak ne yapacağımı şimdiden düşünüyorum. Şİmdi benim öncelikli kriterim fiyat. Öğrenci olduğum için çok rahat davranamıyorum. MCT yi 12 taksitle kredi kartıyla 2900liraya veriyorlar. Caracal ise 3500ü geçiyor ve krediydi ıvır zıvırdı birsürü şey gerekiyor. Ama işte benim takıldığım nokta bu fiyat farkına ve uğraşa değermi. Çünkü benim düşüncem ikiside aynı standartlarda ikisinde de soğutma yok ve neredeyse aynı şartlarda aynı parçalarla üretilmiş. İkinci problemimde eskişehirde beni sömürmek yerine gerçekten derdime ilaç olabilecek bir usta bulabilirmiyim?? Sonuçta fazla birşey bilmiyorum motorlar hakkında ve anladığım kadarıyla ben ayda bir servise gitmek zorunda kalıcam
özellikle mct alırsam. O yüzden eskişehirde mct kullanan ve güvenilir bir servisi olan varmı?? Ben bu motoru aldıktan sonra bir iki ayda bir 800-1000 lira verecebilecek durumum yok öğrenci olduğum için beni küçük masraflarla kurtarması gerekiyor. Bu miktarları verebilseydim zaten şimdi yamahanın forumuna bakıyor olurdum
Bu iki soruma cevap alabilrsem çok sevinirim ama lütfen MCT kullanıcısı olarak değil chopper kullanıcısı olarak cevap verin çünkü eminim benim geçtiğim yollardan hepiniz geçtiniz ve şuan MCT kullanıyorsunuz. geröekten bu motora vereceğim fiyatlar benim için büyük rakamlar ve sizden duyacağım şeylerde bu kararımı etkileyecek. O yüzden içinizden bir kere bile keşke bunu almasaydım yada bukadar sorun canımı sıkıyor dediyseniz paylaşın dediğim gibi MCT fanatiği olarak değilde objektif olun. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Arkadaşlar sorularıma cevap verebilecek yokmu?? Özellikle eskişehirde mondial sahibi olmakla alakalı.
-
07 Eylül 2009, 21:11
ugurapay adlı üyeden alıntı
Dur Engin acele etme hele bir bin motoruna hayırlısıyla bin
Biraz sesine sürüşüne sadeliğine bir alış ondan sonra modifiye olayına kalkış acele etme bence zamana bırak her şeyi
Valla scooterı alırken bu kadar heyecan yapmamıştım hee
Dediğin gibi hayırlısıyla bir alayım motoru..Servis aradı bugün, salı günü geliyormuş motor..Havalarda rezalet gerçi..Bakalım..
Arkadaşlar sorularıma cevap verebilecek yokmu?? Özellikle eskişehirde mondial sahibi olmakla alakalı.
Diğer sorularının cevabı yazıldı..Buradaki herkes samimice yazıyor neler olup bittiğini daha yazılacak ne var?
Eskişehir için de biri çıkar elbet..Bekle bakalım..
-
08 Eylül 2009, 08:26
Eskişehirde değilim ama ben motoru sıfır aldım ve 2 nci taksidini ödedim. 3 aylık motorum. Şu ana kadar sadece yağ değişim masrafı ödedim. 1500 km deyim muğladayım. 2500 bakımında servisle görüşüp belki bujilerinide değiştiririm. marşa bastığım zaman tık tık ses geliyor bazen ama sonra marş alıyor. ilerde benim için bir sorun teşkil edebilir bu olay. onuda zaman gösterecek. yakında giysilerimi tamamlayıp muğladan balıkesire gitmeyi düşünüyorum. forumlarda bu tip uzun yol yapan arkadaşlar var. Sorun yaşamazsın demiyorum. şansına ve bakımlarını zamanında yapmana kalmış bir olay. yolda giderken arka lastiğinin patlaması bile bir sorundur. artık biraz gözünü karartman ve macera ruhuna kalmış bir olay.
Osburne aramıza hoşgeldin. kazasız sürüşler
-
08 Eylül 2009, 09:14
celoz79 adlı üyeden alıntı
Eskişehirde değilim ama ben motoru sıfır aldım ve 2 nci taksidini ödedim. 3 aylık motorum. Şu ana kadar sadece yağ değişim masrafı ödedim. 1500 km deyim muğladayım. 2500 bakımında servisle görüşüp belki bujilerinide değiştiririm. marşa bastığım zaman tık tık ses geliyor bazen ama sonra marş alıyor. ilerde benim için bir sorun teşkil edebilir bu olay. onuda zaman gösterecek. yakında giysilerimi tamamlayıp muğladan balıkesire gitmeyi düşünüyorum. forumlarda bu tip uzun yol yapan arkadaşlar var. Sorun yaşamazsın demiyorum. şansına ve bakımlarını zamanında yapmana kalmış bir olay. yolda giderken arka lastiğinin patlaması bile bir sorundur. artık biraz gözünü karartman ve macera ruhuna kalmış bir olay.
Marş rölen değiştir beni değiştir beni diyor. Bence kulak aç bu uyarıya
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
-
08 Eylül 2009, 18:27
ARBETUS adlı üyeden alıntı
Marş rölen değiştir beni değiştir beni diyor. Bence kulak aç bu uyarıya
Ustanın lafını dinle
http://img18.imageshack.us/img18/6691/mzaresmim.jpg
-
08 Eylül 2009, 19:13
celoz79 adlı üyeden alıntı
Hoşbulduk..Ankara ekolünü yıkmaya geldim
Şaka bir yana motor daha gelemedi fabrikadan..Havalarda berbat..Moralim bozuk..
Marş rölesiyle ilgili:
1500 km de pert mi olmuş?
-
08 Eylül 2009, 21:51
@ ARBETUS
Usta sen devir saatini ne şekilde takmıştın? Devir saatinin tahriğini ne şekilde almıştın?
Yani servisim takabilirmi bunu acaba? Özel bir devir saatimi gerekir yoksa her devir saati uyarmı? (rpm i yüksek gösterenler tabii)
-
09 Eylül 2009, 09:59
@ ARBETUS
Usta sen devir saatini ne şekilde takmıştın? Devir saatinin tahriğini ne şekilde almıştın?
Yani servisim takabilirmi bunu acaba? Özel bir devir saatimi gerekir yoksa her devir saati uyarmı? (rpm i yüksek gösterenler tabii)
Standart çin malı devir saati. Tam hatırlamıyorum ama tahriki ateşleme bobininden alıyordum. Gerçi söktüm şu anda kullanmıyorum.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
-
09 Eylül 2009, 14:02
ARBETUS adlı üyeden alıntı
Standart çin malı devir saati. Tam hatırlamıyorum ama tahriki ateşleme bobininden alıyordum. Gerçi söktüm şu anda kullanmıyorum.
Hmm..Peki doğru gösteriyormuydu?
Mesela rölantiyi buna bakarak ayarlayabilmek mümkün mü?
Ben sırf rölanti ayarlamak için taktırmıyorum tabii de hassasiyetini anlamak için soruyorum..
-
09 Eylül 2009, 14:16
arkdaşlar 1 hafta kadar oldu artık bizimde bi mct.miz var..abim kendine aldı ama..tabi bende yararlanıyorum..motor 5 günde 500 km oldu..abime rodaj hakkında o kdar bilgi verdm ama yine bildiğini okudu basabildiği kadar bastı..neyse motor yeni olmasına rağmen çekişi hızlanışı v.s çok güçlü şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı..abime ne kadar ybr al desemde mct aldı ama mct beklediğimden daha iyi çıktı neyse almak isteyen arkadaşlara ybrden sonra şiddetle tavsiye ederim ayrıca mct.nin ilk yağını ne zamn deiştirmemiz gerkiyo arkadşlar ?
*KyMcO[B][COLOR="Black"][/COLOR][/B]*:bounce:[U][/U]
-
09 Eylül 2009, 14:39
Ben sırf rölanti ayarlamak için taktırmıyorum tabii de hassasiyetini anlamak için soruyorum..
hüseyinn adlı üyeden alıntı
arkdaşlar 1 hafta kadar oldu artık bizimde bi mct.miz var..abim kendine aldı ama..tabi bende yararlanıyorum..motor 5 günde 500 km oldu..abime rodaj hakkında o kdar bilgi verdm ama yine bildiğini okudu basabildiği kadar bastı..neyse motor yeni olmasına rağmen çekişi hızlanışı v.s çok güçlü şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı..abime ne kadar ybr al desemde mct aldı ama mct beklediğimden daha iyi çıktı neyse almak isteyen arkadaşlara ybrden sonra şiddetle tavsiye ederim
ayrıca mct.nin ilk yağını ne zamn deiştirmemiz gerkiyo arkadşlar ?
Hayırlı olsun öncelikle ilk yağı hemen şimdi değiştirmeniz gerekli. ilk bkaım 500 kmde ve işçilik ücretsiz bir şekilde servisinde yaptırın. servis kuponundada 500 ve 1000 km bakımarının olduğunu göreceksiniz. (kullanım kitapçıında)
kitapta görünen rölanti ayarını buna göre ayarladım evet motor olması gereken çalışma ritmini yakaladı. yani %100 diyemem ama büyük oranda doğru sayıyor.
-
10 Eylül 2009, 00:20
Engin aramıza hoşgeldin; hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..
Bu arada sorduğun sorulardan birini şöyle cevaplayabilirim; sissy barı ciddi bir modifiyeden geçirmeden yükseltemezsin, önce işin ustası olan bir kaynakçı bulacaksın sonra da sissy barı istediğin yerinden kestirdikten sonra araya istediğin uzunlukta bir parça koydurtup ek yerlerinden kaynaklattırarak yükseltmiş olacaksın, şimdiden kolay gelsin diyorum..
Build A Fire A Thousand Miles Away To Light My Long Way Home
I Ride A Comet My Trail Is Long To Stay Silence Is A Heavy Stone
-
10 Eylül 2009, 03:14
JAKOBEN adlı üyeden alıntı
Engin aramıza hoşgeldin; hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..
Bu arada sorduğun sorulardan birini şöyle cevaplayabilirim; sissy barı ciddi bir modifiyeden geçirmeden yükseltemezsin, önce işin ustası olan bir kaynakçı bulacaksın sonra da sissy barı istediğin yerinden kestirdikten sonra araya istediğin uzunlukta bir parça koydurtup ek yerlerinden kaynaklattırarak yükseltmiş olacaksın, şimdiden kolay gelsin diyorum..
teşekkür ederim..sissy bar işine biraz zaman veriyorum o zaman..eyvallah..
-
10 Eylül 2009, 16:00
bende motor almyı dusunuyorum ama cın alma dıyorlar ama malum butce meselesı tvsıyenız mct den olurmu arızası cok oluyoyormu vede yakıtıda onemlı ne yakar uzun yola gelırmı sıcakta sısermı sımdıden tesekkur ederım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler