'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
İnanın ben de anlamakta güçlük çekiyorum.
İşyeri sahibi ile usta motora bakıyorlar yanımda birbirlerine kaş-göz işareti yaparak öyle bi fiyat veriyorlar. Bi arkadaşla tanıştım MCT 250 almış Mert Motordan, abi bi koruma demiri takmışlar görseniz şaşarsınız. Gülermisin ağlarmısın hesabı... iki paslı demirle tutturmuşlar.... sıfır motora yazık...
motorun içinde 2 keçe varmış ikisi de değişti, birde keçenin takılı olduğu parça. Bağcılar İkiler Motorda yaptırdım...
Fabrikayı aradım İstanbul Bölge Sorumlusu Osman Bey saolsun bana oldukça yardımcı oldu.... Bütün parçaları ve işçiliği Mondial karşılayacak... ben şimdilik parasını ödedim, fabrikadan parçalar gelince iade edecek İkiler Motor..
Arkadaşlar sorunlarda mutlaka Mondial Fabrikayı arayın bi çözüm buluyorlar....
Daima;
Savaşacak kadar genç,
Ölecek kadar yaşlıyız...
Bu Zeytinburnu daki mert motor düzelmişti gine mi başladılar bu işlere
Yazık ya çok yazık
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali http://www.apaydinmakine.net
Malesef motorlarımızdan benzin çalmak çok kolay. Yapacak pek birşey yok ama öncelikle alarm taktırabilirsin( hassasa ayarlatırsan daha iyi). Toru topu 60-70 Tl tutar.Daha sonra benzin hortumlarını kesilmesi zor olan çuval veya benzeri şeylerle sarıp iple iyice bağlarsan bunu açmaya veya kesmeye çalıştıklarında alarm çalacaktır. Her akşam bunları yapmak biraz zor olacak ama en azından caydırıcı olabilir.
Extradan branda tak diycem ama brandayı kesmek çok kolay boşa masraf edersin(her gece keserlerse tabi).
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:14 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:05 AM ----------
Tatlı (kolay) parayı kolay kolay bırakamadilar demekki
Aslında Öyle güzel iş yapıyorlarki Müşlerisi hiçde az değil
Demekki üç ortak dört tamirçiye kazandıkları para yetmiyor
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali http://www.apaydinmakine.net
eyw göktax cevabın için alarm işini bi araştırayım.
bu arada motorun plakayı çıkarttım ilginç bir durum motor 2006 modelmiş faturada da dikkat etmemiştim. siparişle getirttiğim halde 2006 model bi motor aldım 2009 yılında çok garibime gitti. sonuçta sıfır faturalı aldım ve 2009 model aldığımı sanıyordum. çok ilginç
Mct 'nin bu kasasının 2009 modeli yok.2006 son - yeni kasası çıktı ama onunda Türkiye'de satışı yok.
Ruhsata makinanın üretim tarihi yazılır (Seninki 2006 'da üretilmiş).
Trafiğe ilk çıkış tarihi de ayrıca belirtilir (Senin ki 0 olduğuna göre ....2009 )yazılır.
Ama garanti fatura tarihine göre işleme girer yani herhangibir sıkıntı yok
selam arkadaşlar bende 125 kt var bu aralar fiyatlar düşmüşken 250 mct almayı düşünüyorum ama 2. el pazarı yok bu motorların.sıfır fiyatları düşük olduğundan 2. eli yok pahasına satıyosun.ama yinede alcam sanırım ya mct.neyse kazasız günler dilğiyle.
NE ZAMAN DÜZELMİŞTİ ??? !!!!! BEN DÜZGÜN ANLARINI KAÇIRMIŞIM DA !!!
Zeytinburnu mert motor su kaçırıyor, hadi 20-30TL ister fazla istemiş dersin.. abi 100 TL istedi yaa.... ayıp. Arkadaşın Mct ye bi koruma demiri takmışlar, görseniz dumur. alttaki demirler ikiside paslı, inşaat artığı gibi, bide emanet duruyor.... çooooooookkk zorda kalmadıkça oraya gitmem... en fazla parçaları alırım, onların fiyatlarıda Mondial'in sitesinde sabit, eh ona ne derler bilmiyorum... YOK ABİ YOK GİTMEM MERT MOTORA
GÖKTAX motoru aldım abi, canavar gibi biniyorum.. BP 5000 motor yağı kattım motorun sesi değişti, daha bi güzel geliyor kulağa, zevk vermeye başladı... ben BMW motorlarının sesine hastayım ama olsun "en güzeli senin ki"
Daima;
Savaşacak kadar genç,
Ölecek kadar yaşlıyız...
Motorun yağını değiştiriyim diyom hangisini koysam sizce.Genelde 10 40 t kullanılıyor gibi ama yinede soriyim dedi.
Buklamania bp koymuş ama ne derece motora uyumlu merak ettim, çünkü pek sitede bp kullanan görmedin.
http://img18.imageshack.us/img18/6691/mzaresmim.jpg
15-50 veya 20-50 kullan 20-50 kullanırsan 1 tanede doubleup kullan motorun sesi iyi çıkıo o zaman kedi gibi hırıl hırıl gidio sana bi tavsiye daha motorun yağ tapasını çıkarıp takarken dikkat et diş kaptırma ben o hatayı yaptım bi sefer komple motoru indirttim.
arkadaslar ben 250 mct ile başlamak istiyorum motor kullanmaya daha önce hiç motor tecrübem olmadı otomatik vites ilemi başlamalıyım??? viteslerde zorluk çekermiyim
[B][I][U]TEK RAKİBİM THY[/U][/I][/B]
hiç bilmiyorsan ilk biraz scoterla gez, sonra buna geç.Aslında zor bi motor değil ama belki zorlanabilirsin, sonuçta herkes aynı kavrama yeteneğine sahip değildir.
Otomatik vitese sakın girme masrafı seni zorlar.
http://img18.imageshack.us/img18/6691/mzaresmim.jpg
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)