Player77 fotoraf makinasını en kısa zamanda al bence sayın maliye bakanımız %20 vegi getiriyormuş sanırım fotograf makinelerine
Player77 fotoraf makinasını en kısa zamanda al bence sayın maliye bakanımız %20 vegi getiriyormuş sanırım fotograf makinelerine
Dostum Memnun ayrılmana sevindim. Yolda teklemeyi tekrar yaptı mı ? Bende pazar günü Yalovadaki Motofest e gittim. Akşam olmdanda döndük. Uygun bir zamanda yol yapmaya dayalı bir gezi düzenleyelim. Organizasyon sorumluluğunu ben üstleniyorum. Parkur olarak motosikletlerimizin gerçek performanslarını görebileceğimiz (dişli farklarından dolayı rampa çıkışları düz yoldaki hızlanmaları vs) en uygun yol Yalova Bursa arasındaki çok karakterli yol. Hatta size sahli turuda düzenleyebilirim. Bnu temmuz çıkmadan haleldelim diyorum. Ne dersiniz? Tabi katılım fazla olursa çok iyi olur.
Unutmadan bahsi geçen "Mikey" benim kafalar karışmasın. aslında sitedeki adımıda değiştirtmeyi düşünüyorum çünkü bu isimle beni çağıran yok herkes Mikey diyor
Sağlıcakla.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Ben Varım da bu ne tür bir gezi olacak gidip gelinecekmi yoksa konaklalama yapılaçak mı bugüne kadar herhangibi bir geziye katılmadığım için yanımızda götüreceğimiz ekipmanları bilirsem hazırlığımı tamamlarım en azından ileride gezilere giderken de yola cıkarken de zorluk cekmemiş olurum
mikey bayrağı verdiğin için sağol taktım güzel de oldu
Mikey ,
Hayır yapmadı fişek gibi gittim problem çıkarmadı.Sanıyorum Bu boğma işini birşekilde ben yapıyorum yada karbüratör ile ilgili bir sorunu var incelemek gerekir. Ama kimi zaman düz giderkende yapıyor.
Nadiren yapıyor.Bu sorunu pazar günü yapmadı mesela...???Bir ara bujileri değiştirip denerim son baktığımda iyilerdi...
---
Benim uzun yolda en büyük çekincem
1- Kaza yapmak
2- lastikte bir sorun yaşamak
Sorun olursa müdehale konusunda sıkıntım olur.Elim yatkında ols bu konuda tecrübem yok.
** Gidilecek yer konusunda önerileri değerlendiririz. Mangalda yaparız.Resimde çekeriz.
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
player77 korkunun ecele faydası yok allah kaza dan bela dan korusun.
Bence akılı uslu insanlarla yola cıkınca sorun yaşanmaz diye tahmin ediyorum önde arkada işi bilen birileri olursa tabi enazından benim gibi gurup olarak yola cıkmamaışları kollayan o zaman daha iyi olur yosa neticede herkez motor kullanıyor kurallar çok önemli lider çok önemli
CR7hsa yada alabiliyorsa CR7HIX almanı öneririm. Bahsettiğin tehlikeler olası tehlikelr. Biz önlemleri aldıkça bu riski en aza indiririz. Cuamrtesi günü biraz tecrübe kazanmışsındır umarım
Kurallar basit ve anlaşılır düzeyde. birkaç basit el işareti ile keyifli ve güvenli bir yol yapabiliriz. Güzergah benim düşüncem gemlik sahil şeridini gezmek ya da bursa taraflarına gitmek. oradaki arkadaşlarımla da görüşüp kaynaşırız.
Sağlıcakla.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Tecrube kazanmaz olur muyum hic Bujiden vida, sakızdan benzin filtresine yama birde kumdan kale yapıyorum
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
arkadaşlar bugün başıma hem sevinçli hemde sıkıntılı bi olay geldi.benim eşim hamile.2.yavrumuzu bekliyoruz.doktorumuz ssk ile anlaşmalı idi.bugün tekrar muayeneye gittik.sevindirici:doğum başlamış.üzücü:artık doktor ssk ile anlaşmalı değil.sonuçta ya ssk da hiç tanımadığımız pratisyenler sezeryan yaptıracak yada özel bi hastanede bizim doktor! haberi alınca ne yapacağımı şaşırdım.ilk aklıma gelen ve zaten tek çarem olan şey ise malesef motosikletimi satmaktı.o yüzden buradan arkadaşlara duyurmak istedim.2005 model 8500 kmde.gri renkli.arkada deri heybeler var.önde rüzgarlık camı ve devir saati mevcut.arka teker dişlisi 26 dişli.aküsü yeni.yağı bujileri debriyaj teli daha yeni değişti.orjinal plastik heybeleri ve 34 diş arka dişliside duruyor.bırakın kazayı durduğu yerde yan yatması dahi yok.tertemiz sıfır gibi motor.hergün 50-60 km yol yapıp işe gidiyorum.ilk aldığım gün izmirden istanbula geldim.şu ana kadar kelimenin tam anlamıyla tık demedi.yani ampul bile patlatmadı.arka dişli 26 olduğu için vibrasyon yokk yakıt ekonomisi ve rahatlık var.hatta motor daha az devirle döndüğü için yağını 1500 de değil en az 3000-3500 de değiştiriyorsunuz.bilirsiniz nekadar çok devir yaparsanız o kadar çok yakıt harcar o kadar çok yağı bozarsınız.ben sıkıntımdan dolayı 1 hafta içinde üzülerek motorumu satmak zorundayım.evimde internet olmadığı için ilgilenen arkadaşlar telefondan ulaşırlarsa sevinirim.samet 0 535 302 44 24 istanbul pendikte oturuyorum.bu motordan asla kimse pişman olmayacaktır.emin olun.selamlar.
Yuvana Bir birey daha katılıyor hayırlı uğurlu olsun inşallah kolay bir doğum olur allah analı bamalı büyütsün vatana millete hayırlı bir evlat olsun tebrik ederim
sametagir kardeş
güzergah belirlendiği taktir de belki gelenlere katılabileceğin bir mevki olabilir arbetus un pusulası bursa istikametinde
bende katılırım bır sahıl gezısıne c.tesi saat 13:00'den sonra olabılır.
mevki bursa tarafları olacağı için daha erken çıkmayı öneririm. Gebzeden yol feribot dahil 1 saat 45 dk civarı sürüyor. en uzak menzilimiz bu Gemlik tahmini 50 60 km daha geride.
Soru şudur? Biz kaç kişiyiz?
Arkadaşlar benim motor bayaa bi sağır galiba çünkü 100'den yukarı çıkmıyo,eğer sağır değilse 5. vites var ama yok 4'ten 5'e attığım zaman motor fireni yapıyomuş gibi kasıyo yada 6.vites lazım. Yağı,keçeleri ve debriyaj balatası yeni değişti ama aynı. Bu motoru açabilirmiyim açabilirsem nasıl?. Motor ikiye ayrılcak diye korkuyorum!..
Uğur abi daha kısa bir gezi yapalım ... Kilometre yapmak iyi de ,bir depo git - bir depo gel, ye, iç yol parası birde yorgunluğu oluyor. Tatile gideceğim biraz ekonomi yapıyorum. 2 haftadır ağva yolları ,gebze yolları yerimde durmuyorum
Uzun geziyi sağlam bir kafa ile yapabiliriz.
Belgrad ormanına gidip temiz hava alabiliriz. Bir kangal sucuk ile ekmek ,içecek alırız .Oradan çıkıp rumeli fenerine gider sonrasında sahilden geri döneriz.Uyarsa Pazar sabahı yaparız. Tabiki Başta Mikey ve katılmak isteyen katılabilir.
Daraldım..
Yığılma konusuna birşey diyemem ama...
4 ile 5 arasındaki farkı normalde düz yolda gözükmese de rampada çok rahat anlarsın nasıl mı?
5 ile çıktığın rampayı 4 e atıp çıkmayı dene daha hızlı gidecektir.
Hız konusunda:
Hafif yokuşaşağı maksimum 125 'i görüyorum Orjinal dişli kilo 86
Player77 Hakikaten Güzel olurdu gelirdim keşke daha erken saate haberim olsaydı pazar günü şile ye gittim bende . Altunizadeden cıkarken hava çok güzeldi şile yolarının bazı kesimleride bayağı serindi denizde güzeldi hafif rüzgarlı olsada.
Daha önceden sağ bujim kurum bağlıyordu serviste yapmışlardı 1000 km sonra bujiyi kontrol etmek için Cuma günü söktüm buji yatağında siyah bir birikim vardı temizledim bujiyi yerine taktımda hafif bir sıkma conucu çıvata kısmı blokta kaldı buji iki parcaydı bayağı telaşlandım bujiyi incelediğimde daha önce sıkılırken catlamış siyah birikimin nedenine o catlak imiş Arbetusla msn bayağı mülakat yaptık ne yapa bilirim diye bana yakın yedeki servis çok ama çok tehlikeli bir servis elini ver koplunu kaptırıyorsun .
Tornada 6,5 mm cıva celiğine ters diş cektim bir sansımı denemek için bujinin blokta kalan kısmına diş cektiğim mili kılavuz ceker gibi saldım ve bujinin kalan kısmı bloktan cıkarmayı başardım .
servise gidip para parçalanmaktan kurtuldum ama bayağı paniklemiştim.
Motosiklet ustası bulmak çok zor herkez sizi yolunaçak kaz gibi görüyor .
Arbetus çok sanşlısın ustan çok iyi bizdemi gebzeye taşınsak ne.
herkese selamlar benim oğlan 2000 km ye geldi yarın servise götürücem bakım için bu hafta sonuda dişli değişimini yapmka istiyorum kaç dişli yapmalıyım bilenlerden yardım istiyorum ha bide şu oring zincir fiyatlarını bilen varmı arkadaşlar koruma demirinide istanbuldan sancar motordan getirtim gayet güzel bişi yarın takılacak resimlerini sizlerle paylaşıcam oğluşumun
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)