Its not the same, takes two to know Two to know, two to know Why cant you see? Arnold layne...
Syd Barrett
Hangi ustaya gittin kardeş? Bende Ankarada oturuyorum...
Its not the same, takes two to know Two to know, two to know Why cant you see? Arnold layne...
Syd Barrett
ben bugün değiştim ama resim çekmek aklıma gelmedi.
15/40 opet kullanıyorum ve yaklaşık olarak her 1500 km de değişiyorum.
yağı boşaltmak için alttaki vidayı açmak biraz zor oluyor ve vidayı açtığımda yağ birden fışkırıyor. motor sıcakken değiştirilmesi tavsiye ediliyor ama yağ elimizi yakabilir dikkat ve bence herkez değiştirebilir
TECRÜBE, İNSANIN YEDİĞİ KAZIKLARIN TOPLAMIDIR!!!
Arkadaşlar şimdi ben macitte karbüratör ayarı yapmak istiyorum kendim tutturabilirmiyim nerdedir o vida yapan deneyen bilen var mı ?
Syd Barrett
pirreji yağı koyduğun yer neresi kardeş? Huni falan kullandınmı ? 15/40 opet kaç litre ve fiyatı nedir?
yağı boşalttıktan sonra az miktarda temiz yağ doldurki içindeki yanmış yağ tamamıyla süzülsün. yağ tamamıyla süzüldükten sonra 1,8 ila 1,9 arasında yağ ilave et. ben huni kullanmadım (bulamadığımdan ) ama huni kullanılmasını tavsiye ederim. 3 lt opet 15 /40 yağ 15 ytl.
karbüratör ayarı derken neyi kastettiğini tam olarak algılayamadım!
motorun rölantisindemi sorun var? şayet öyleyse deponun sağ alt tarafında siyah yaylı bir vida olacak o vidayı sağa sola çevirerek rölanti ayarı verebilirsin.
tam verim alabilmek için motor ısınmışken yap bu ayarı.
herkese kucak dolusu slmlar...
ha bide yağı değiştikten sonra motorun sesi daha bi gürleşti daha bi toklaştı gibime geldi.
ara gazlar süper oluyo ve inanın herkesin ilgisini çekiyor
bu motosikletin sele yüksekliği ne?, sitesinde yazmamışlar.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
herkese slm
öncelikle forumdaki herkese teşekkür etmek istiyorum oğluşumla (motororum) tanışmamda sizin faydanız çok oldu. yaklaşık 1 ay oldu alalı artık birbirimize alıştık narin bir motor olduğunun farkındayım ama yinede güldür güldür bir motor olmasını istiyorum oğluşum daha 750 km de sizlerden özellikle izmirde olan arkadaşlardan ricam bana yapabileceğim değişiklikler ve nerede yaptırabileceğim konusunda bana yardımcı olmanız. Şimdiden ilginize teşekkürler
merhbaa arkdaslar artık 250 mct sarsıntısız daha hosuma gidiyor. Hergün biniyorum km 1800 geldi. hiç bir sorun yasatmıyorr. Dişli taktırdıktan sonra depo anahtar kısmından gelen zırıltıda kesiliyor arkadaslar. dün 20 ytl benzin aldım test etmek amacıyla uzun yol yaptım inanmazsınız 200km yol yaptık.
Minarekentli kaç numara dişli taktırdın anlamadım 28 mi 31 mi?
Birde ne kadardır kullanıyorsun...Sorun oldumu?
Bu arada Marmok'a gittim ama motorsuz gündüz baktım bir heyecan yok bende rotayı marmaris ve fethiyeye çevirdim.Önümüzdeki sene umarım daha kuvvetli bir motor ile uzun yola çıkarım.
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
Arkadaşlar motorun anahtarını kaybettim..ne yapacağım şimdi
kaçlı dişli taktırdın? motorun performansında düşüş oldumu? kaça ve ne şekilde temin ettin? viteslerde yine aynı hızı buluyormu?
ben elazığ da bi türlü bulamadım ayrıntılı bilgi verirsen sevinirim
koruma demiri arayan arkadaşlara duyurulur:
elazığ da koruma demiri bulamamıştım formdaki arkadaşlar sağolsun bana sev-pa ve sancar motor un tlf verdiler.
bugün sevpa yı aradım ve koruma demirini kargo vasıtasıyla yollayabileceklerini söylediler fiyatıda 75 ytl ymiş.
daha sonra sancar motoru aradım, 50 ytl fiyat verdiler ve kargoyla gönderemeyiz ama bizim depoyu ara dediler. depoyu aradım ve toptan satış fiyatımız 25 ytl dediler. bana 1 adet lazım dedim fark etmez abi biz yollarız dediler . hemen ptt ye gidip arkadaşların verdiği hesap numarasına 25 ytl(1 ytl masraf tuttu) yatırıp dekontu fakslayıp aradım ve bugün içerisinde kargoya (kargo ücretide bana ait) veririz dediler.
umarım kötü bir süprizle karşılaşmam. koruma demiri elime ulaştığında detaylı şekilde bilgi veririm.
herkese kazasız keyifli sürüşler
motorumun anahtarı yok...hangi yedek parçaları almam gerekiyor?
yok 2. el aldım ve tek anahtar almıştım
Syd Barrett
25 ytl'ye alacağınız koruma demirine pek inanasım gelmedi.Benim aldığım nikelajlı ,ağır ve sağlam birşeydi.65 ytl ye aldım.olsa olsa 50 olur ama daha aşağısı pek kurtarmaz.Gidip kaynakçıya sorun kaça yaparsın diye size söyler fiyatı. Umarım yanılırım.Kolay gelsin.
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
motoru aldığın kişinin tlf varsa ara onda yedek anahtar olabilir.
forma nasıl resim ekleniyor? ben beceremedimde!!!
açıkçası bende 25 ytl lik fiyatı pek inandırıcı bulmadım ama tlf daki bey toptan satış fiyatımız 25 ytl dedi!!
bugün aradılar beni ve koruma demirini kargoya verdiklerini sölediler.
bi terslik çıkmassa cuma günü kargo ulaşır bana.
cuma akşamıda ayrıntıları yazarım.
ha bu arada c.tesi ehliyet için sınava girecem dualarınızı bekliyorum.
(b sınıfı ehliyetim olduğu için sadece motor dersinden sınava girecem)
keyifli sürüşler...
pirreji stajyer ehliyet uygulamasına geçildi mi yoksa sende eski ehliyetlerden mi alacaksın?
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)