Yha Beyler bi sorum olucak motoru 3 gün önce aldım kuba 100cg sport bu motor açma olayı nedir rodaj dönemi nedir nelere dikkat etmem gerekir tavsiyelerinizi çabuk yazarsanız sevinirim motoru çok mu yoruyum yüksek devirde , açılabilmesi için yoksa çok nazik mi kullanıyım bu süre ne kadar olmalı herşeyi anlatırsanız sevinirim ee malum ilk motorum 16 yaşındayım pek tecrübem yok lütfen tavsiyelerde bulunu link atmayın mümkünse çok aradım doğru düzgün bilgi yok motorumu sağlıklı açmak istiyorum..
Kuba cg 150 sport aldım arkadaşlar daha 4 günlük motor 112 km yaptı
Debriyajlı motor kullanmasını ise yeni yeni öğreniyorum.4 günde baya geliştirdim kendimi.Motor hakkında pek bi bilgim yok ne önerir ne tavsiye edersiniz
Bide kafama takıln bi soru var rodaj nedir ? Motor kaç km'ye gelinceye kadar en fazla ne kadar hız yapılmalıdır ?
ehliyet sınavında cg100 (yarı otomatik olanından) kullandırdılar vites küçültmesi yaparken vites geçmedi bende yeterince güçlü basamadım zannettim biraz daha güçlü bir şekilde bastırayım dedim ve vites pedalı yamuldu çaktırmamaya çalıştım ve sınava vites 3 te devam ettim alacaklar bir daha düşünsün derim
arkadaslar bir bilgiye ihtiyacim var cg 100 125 150 emme egzoz sente numaralari nedir lutfen acil. kesin bilgi olsun ama.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------
karayel90 adlı üyeden alıntı
Herkeze öncelikler selamlar
Kuba cg 150 sport aldım arkadaşlar daha 4 günlük motor 112 km yaptı
Debriyajlı motor kullanmasını ise yeni yeni öğreniyorum.4 günde baya geliştirdim kendimi.Motor hakkında pek bi bilgim yok ne önerir ne tavsiye edersiniz
Bide kafama takıln bi soru var rodaj nedir ? Motor kaç km'ye gelinceye kadar en fazla ne kadar hız yapılmalıdır ?
hayırlı olsun kardeşim... rodaj konusunu servisten öğrenebilirsin ama ön bilgi olsun diye bir iki cümle geveleyeyim. Rodaj kısaca motor içerisinde ve dışında işleyen parçaların birbirine alışma süreci olarak tanımlanabilir. Bu süreç içerisinde motora pek yüklenilmemelidir. Bu kullanım anlamındadır. mesela ani hızlanmalar ani duruşlar yapılmamaya çalışılmalı. Rodaj sürecindeki hız konusu tartışmaya açıktır çünkü bütün motosikletlerin hız kadranı aynı hızı göstermeyebilir. Yani diyelim ki 50 km max hız yapın demiş olursak ve sizin kadranınız da bozuk olursa 10 20 bilemediniz 30 km fark atabilir belki de daha fazla. Bundan dolayı ben devir üzerine söyleneceğim. Devir konusunda motoru yeni olanlar yüksek devir kesinlikle kullanmamalıdır. Aksi halde motorun ömrü kısalır bunda herkes hemfikirdir. Ama hız konusu değişkendir. Mesela rengine kadar aynı cins motor aldık bir tanıdıkla ben rodaj dönemini tek kişiyle geçirdim (yani o derece dikkat ettim) o ise mağazadan çıkar çıkmaz dipgaz gitti. İlk binişinde dahi (kendi söylemiyle) 120 km hıza ulaşırken ben rodaj dönemi bitiminde dahi max 90 km hızı geçemedim. ama o motorun ömründen yemiş oldu. mesela silindir etrafında yağ kaçağı oldu.
Gelelim konuya: Yeni parçaların dikkat ettiyseniz köşeleri hep sivridir işte bu keskinlikler motor içinde işlendikçe törpülenecek kıvamına gelecektir. mümkünse rodaj dönemi tek kişiyle yapılmalıdır, yük taşınmamalıdır. Rodaj kesinlikle şehir içinde yapılmalıdır. Önemli olanlardan birisi şanzumandaki dişlilerin kıvamına gelmesidir. Düz yola çıktığınızda beşinci vitese koyup gideceksiniz peki diğer dişliler ne olacak? öyle olmaz...
Evet arkadaşlar öncelikle herkese selam ispanya dan cg 100 dik sport kullanıcısıyım motorum 5000 km de hiçbir problem yok şimdilik sadece arkadan bir vurma sesi geliyor sanırım amortisör patladi cevaplarinizi bekliyorum...
selamın aleyküm küba yeni motor çıkarmış bilen varmı arkdaşlar yada kullanan cg 100k modeli 2016 model olması lazım nasıldır yakıtı gidişi kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirm motor bu
http://www.kubamotor.com/new5/product/klasik/cg-100-k.html
Kuba'nın birçok modeli bu tarzda zaten 100cc olduğu için yakmaz koklar bu makinalar. Yanlız birşey dikkatimi çekti boğaz borusunda döküm yazıyor normalde bu tarz motosikletlerde demir kullanılır döküm olması bi avantajdır titreşimi azaltır.
Kuba'nın birçok modeli bu tarzda zaten 100cc olduğu için yakmaz koklar bu makinalar. Yanlız birşey dikkatimi çekti boğaz borusunda döküm yazıyor normalde bu tarz motosikletlerde demir kullanılır döküm olması bi avantajdır titreşimi azaltır.
Tek silindir motorlarda titreşimi azaltmak adına bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Sadece döküm olursa sıkıntılı olur illaki demir gibi bir kaplama vardır üzerinde