7000 i sık geçmem, kesiciye hayatta girmem ancak senin kendin için doğru motosiklet tipini tercih ettiğine emin olamadım hadi ben öğrenciyim harçlığım belli binemiyorum pek sizler neden benim gibi gidiyorsunuz? bu motosikletin mutlu olduğu devir aralığı 6000-10000 arası... zaten 6binin altında süper konfor yok. ha yetmiyor mu? hayli hayli yetiyor.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
arkadaşlar 53bınde aldıgım fazerımın agzantrık zinciri hiç değişmemiş şimdiye kadar servisde sıkıntı yok suan dedıler ses de yok ama benim içim biraz huzursuz fiyatlarına baktıgımda 59 tlyede var 125 tl yede var egzantrık zinciri sizce değiştirmelimiyim yoksa böyle kullanmalımıyım cokda buyuk bır para değil değiştirip huzurlu huzurlumu binmeliyim yoksa servisemi güvenmeliyim kararsız kaldım
Ben chopper'cıyım zaten. Fazer benim tutkum ama.. Ayrıca motoru hep yüksek devirde kullanmak da motoru üzmektir. 7000 devirde şahlanmaya başlıyo diye de hep o devir ve üstünde kullanmak hor kullanmak olur
Egzantrik zinciri olayı o kadar kolay olmuyor aslına bakarsan. Çünkü asıl değişecek olan kısım, egzantrik gergisidir. Zincir sadece aksesuarıdır gibi düşünebilirsin. Zaten o yüzden zincir ucuz gergi pahalı zincire 60-70 lira verirsin, gergiye 350 lira verirsin. Bu olay böyle oluyor. Tabi bir o kadar da işçilik maliyeti var. Eğer servis, egzantrik konusunda sıkıntın yok diyorsa senden önceki sahipleri çok sakin ve itina ile kullanmış olduklarını düşünüyorum. Fakat ben yine de çok güvenmezdim açıkçası. benim motorum 45 bin km'de, ve ben yarın ağır bakımdan alıyorum motorumu. Bu bahsedilenlerin hepsi nice nice ekstraları ile birlikte değişti. Ha, çok elzemmiydi, tabiiki değildi. Ama işin ucunda güvenilirlik ve gönül rahatlığı var. Ayrıca ben oğluma bakmazsam o da bana bakmaz
"CaRPe DieM"
Temiz FAZER arayanların dikkatine
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...44084465/detay
ialndaki motor ıspartada ümit abimizin motorudur.
Temizliğine sıkıntısız kullanılmasına bizzat kendim kefilim, ümit abi kıl bir kullanıcıdır
Lastikleri yazın değişti Metzeller M5
did zincir dişli yazın takıldı
aksesuarları da boldur.
Sorunsuz sıkıntısız bir motor arayanlar bence değerlendirsinler.
Hmm temizmiş.. Ama fiyat sence de bira daha düşmesi gerekmezmiydi Mustafa.. Ya da bu fiyata en azından iyi bi egsozu da olaymıştı..
pazarlık payı var zaten cihanım
ama gerçekten çok temiz ve düzgün motor
bu konuda seninle aynı fikirde değilim çünkü en az gergi kadar önemlidir zincir. bu yüzden ucuz olsa da ihmale gelmez. hemen değişmese de, 50 binde ya da 60 binde ben olsam değiştiririm sonuçta orjinal zincir yanlış hatırlamıyorsam 75 tl idi.
Gergi ise 30-40 bin arasında duruma göre değişiyor ancak yeni bir zincir ile değiştirmek oldukça mantıklı, sanırım kastettiğiniz buydu...
Eğer supap sesi varsa zinciri supap ayarı yaptırma bahanesi ile külbütör açıldığında bir inceleyip duruma göre değiştirebilirsiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam yurt dışındaki kullanıcılar 40 binde bir gergi, 80 binde bir zincir değiştiriyorlar ancak ülkemizdeki bakım aralıkları iklim (avrupaya göre sıcak bir ülkeyiz) ve yol (yollarımız tozlu, bu yüzden yağlar ve filtreler çabuk eskiyor) şartlarından dolayı diğer ülkelere nazaran kısa olduğundan sanırım zincir için de ülkemiz şartlarına uygun bir ömür biçmek yanlış olmaz.
ben de paralel 2 silindir ya da V4 tutkunuyum ama, fazer hemen herkesin tutkularını karşılayacak bir karaktere sahip olduğundan beni de cezbediyor
dolayısıyla ben de yüksek devirlere pek ihtiyaç duymuyorum, hem maddi hem manevi rahatsız oluyorum üst devirlerde
hele ki direksiyon yüksekliği, koltuk süngeri ve amortisörler kişiye göre ayarlanmışsa.
BUJİ KONUSU:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ilendirme.html
Hemen hemen aynı fikirdesiniz cihan abide gerginin önemini anlatmaya çalışmış
Şimdi ilk egzantirik ötüyor dendiginde genelde bu sorunu ilk yaşayanlar için akla zincir degişimi gelir.
Halbuki işin özü egzantirik gergisidir egzantirik zinciri degiştigi zaman gergiside degişmesi iyi olur.
Sizin söylediginizle cihan54'ün söyledigi aynı kapıya çıkıyor
2side agır bakımda degişmesi gereken önemli parçalar..
Bundan sonraki motorunuz sanırım VFR olacak
İkinizle de aynı şeyi söylüyoruz işte yahu
Bu arada motorumu aldım. Bi de (Erhanı beklersek yandık ) egzantrik sesi videosu hazırladım. Aslına bakarsanız benim ekstra bi egzantrik sesim yokmuş yahu motordan gelen ses yine aynı ses.. Abartı bi kulak tırmalayıcı ses yok yani öncesinde de sonrasında da.
Motor biraz kirli, kusuruma bakılmasın. Yağmur çamur geldim ustadan. Eve ulaştığım gibi video aldım )
"CaRPe DieM"
Egsoz felaket :(..
Vallaha iyice özenmeye başladım şu işe alacam en sonunda bir two bro..
Benim motorla arasında ses konusunda hiç bir fark yok sadece gaz açıp kapatınca hafif zincir sesi duyuluyor.
Bu arada o geçen mobilet neydi öyle
Teşekkürler cihan beye zahmet etmiş bu kadar video hazırlamış xenonlarada bittim manetler ve gidon topuzuda dikkatimi çekmedi degil
ben de idareten aldığım videolatı yükleyim o zaman...
bu videoda sesin kçtülüğü net olarak belli olmuyor aslında ama farkedilebilir
bu ise zincirin görüntüsü
bu da son hali, motor soğukken
Aynen yüke bindiginde yine ses çıkarmıyor zaten gücü verip güçten düşerken hafif ses çıkarıyor.
Yani gaz açtıgımda ses yok yada sabit devirde gidersem ses duyamıyorum.
Gaz açıp açıp bıraktıgımda 1-2 saniye ses yapıp kesiyor.
Sanırım gergide problem var neyse 2si bir degişecek zaten
benim usta da gergiyi değiştirmeye pek emin olamadı sonra değiştirelim bari dedi...
şöyle bi durum var..malum gergi zincirden daha pahalı ve bu meret zincirden kaynaklanıyo...yani zincir yenilenirse eski gerginin rahat bi şekilde görevini en azından bir süre yerine getireceini düşünüyorum...gerginin değişimi çok basit olduğu için, üst kapak sökmeye falan gerek yok, maddi imkanı olmayanlar gergi değişimini sonraya bıakabilir..sadece zincir değiştirip bakabilirler ses gitmiş mi devam ediyor mu diye...
Hayydaa şimdi motoru çalıştırdım ısınmasını beklerken yağ ışığı yandı garaja yakın mesafedeydi öyle 1 dakka falan yandi söndü sonra garaja çektim yagina daha 5 gün önce baktığımda tamdı anlamadım bu işi. Vidali çubuğu vidalamadan bakıyoruz dimi dibine kadar ittirip çekiyoruz? Şaşırdım acaba soguktan yagmi kalinlastida kartere geri suzulmedi?
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)