Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
14 Kasım 2013, 18:47
Reklamlar
-
14 Kasım 2013, 23:23
-
14 Kasım 2013, 23:32
uzman sorusu:
sizce soldaki buji, orjinal mi? fotoğraf linki: http://img440.imageshack.us/img440/7033/ooe6.jpg
-
15 Kasım 2013, 00:32
-
15 Kasım 2013, 00:34
ozgurakman adlı üyeden alıntı
Soldaki çakma
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
15 Kasım 2013, 10:05
cihan54 adlı üyeden alıntı
Fazer'dan fazgeçmek zır..
Fazır candır
Seviyorum oğlumu ya. Bakımlarını da tamamladıktan sonra çiçek gibi olacak kısmetse. Fazer 6'sı 8'i naked'ı ayrımı yok, hepsi aynı
Nerde o traktörcü, sözüm sana; Fazer sevenler derneğine ya da Özfazer tutkunlarına bekleriz seni de traktörcü
traktörü alınca gruba geleyimde gözünüz motor görsün hayın adam
-
15 Kasım 2013, 10:06
Sen bi de Aybars'la feysteki muhabbetlerimizi gör, burda hafif vuruyorum, orda ağzın yüzün dağılıyo
-
15 Kasım 2013, 10:38
oguzhanoz adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun, güle güle kullan...
-
15 Kasım 2013, 14:11
hayırlı olsun , tekerin düz bassın , bende taze fazerci olarak iyiki almışım diyorum
-
15 Kasım 2013, 14:48
hayırlı olsun güle güle kullan
-
15 Kasım 2013, 16:18
Selamlar bende fazer ci olarak aranıza yeni katıldım.bir kaç problemim var bunlar hakkında danışmak istiyorum size. Motorumun tam olarak ısındığını nasıl anlayabilirim? Devir saatindeki yanıp sönen uyarı tamamen yandığında çıkıyorum gaz açıyorum ama motor alt devirlerde bayılıyor. Benzin olarak ne kullanıyorsunuz? Ben motoru aldığından beri yani 2 aydır 97 kullandım bayada zorluyorum makineyi sipop sesi gibi bişey gelmeye başladı ve bana 95 oktan almamı söylediler. Birde yikamaciya vermiştim motoru çıktığında motor vitesteyken debriyaja basarsam boş ışığı yaniyodu bu bi süre sonra geçti ama park ve sinyallerim çalışmıyor. Başınızı agrittiysam kusura bakmayın saygılar sevgiler.
-
15 Kasım 2013, 17:37
Oy maşallah. ordan oraya atladın, şahsen pek kafam basmadı, hele ki iş yerinde de kafam bi dünya olmuşken. Ama anladığım kısımlar için şunu söyleyebilirim. Ben oldum olası 97° benzin kullanırım, hiç 95° koymadım. Bu durumdan dolayı bi sıkıntın oluşmaz, bir kere onu kafandan çıkar. Parkların sinyallerin çalışmıyorsa, oturduğun sele hizasındaki yan kanat parçalarının içerisinde röleler ve sigortalar var, onları kontrol et veya ettir. onlardan olsa gerek sıkıntı..
Makinen kaç binde? Ona göre o gelen sesin kaynağını çözebilme şansımız var.
Bir de, alt devirlerde bayılma olayını biraz daha açar mısın. Gaz-debriyaj ayarından olduğunu düşünüyorum şahsen şimdilik.. diğer arkadaşlar daha aydınlatıcı bilgi verebilir..
-
15 Kasım 2013, 17:40
goksel88 adlı üyeden alıntı
Selamlar bende fazer ci olarak aranıza yeni katıldım.bir kaç problemim var bunlar hakkında danışmak istiyorum size. Motorumun tam olarak ısındığını nasıl anlayabilirim? Devir saatindeki yanıp sönen uyarı tamamen yandığında çıkıyorum gaz açıyorum ama motor alt devirlerde bayılıyor. Benzin olarak ne kullanıyorsunuz? Ben motoru aldığından beri yani 2 aydır 97 kullandım bayada zorluyorum makineyi sipop sesi gibi bişey gelmeye başladı ve bana 95 oktan almamı söylediler. Birde yikamaciya vermiştim motoru çıktığında motor vitesteyken debriyaja basarsam boş ışığı yaniyodu bu bi süre sonra geçti ama park ve sinyallerim çalışmıyor. Başınızı agrittiysam kusura bakmayın saygılar sevgiler.
Merhaba göksel
aramıza hoşgeldin, Motorun ısındığını devir göstergesinin ilk başındaki yanıp sönen kalın çizgi tam olarak durduğunda anlayabilirsin aslında sen doğru olanı yapıyorsun.
Motorun alt devirlerde bayılmasından kastın 6000-7000 devire kadar normal hızlanıp (hatta biraz ağır) 7000rpm den sonra roketlemesini kastediyor isen fazer ların karakteristik özelliğidir.
ben bugune kadar hep 95 oktan benzin kullandım servis kitapçığında da 95 oktan kullanın diye yazıyor. boşuna 97 oktan kullanmana gerek yok.
Yıkamadan sonra N ışığının yanması hemen her fazerda oluyor kuruyunca geçer merak etme
ancak park ve sinyaller çalışmıyor ise elektirk tesisatına bir baktırmalısın
-
15 Kasım 2013, 17:45
mkaptan adlı üyeden alıntı
Merhaba göksel
aramıza hoşgeldin, Motorun ısındığını devir göstergesinin ilk başındaki yanıp sönen kalın çizgi tam olarak durduğunda anlayabilirsin aslında sen doğru olanı yapıyorsun.
Motorun alt devirlerde bayılmasından kastın 6000-7000 devire kadar normal hızlanıp (hatta biraz ağır) 7000rpm den sonra roketlemesini kastediyor isen fazer ların karakteristik özelliğidir.
ben bugune kadar hep 95 oktan benzin kullandım servis kitapçığında da 95 oktan kullanın diye yazıyor. boşuna 97 oktan kullanmana gerek yok.
Yıkamadan sonra N ışığının yanması hemen her fazerda oluyor kuruyunca geçer merak etme
ancak park ve sinyaller çalışmıyor ise elektirk tesisatına bir baktırmalısın
o 'N' ışığı yıkama sonrasında falan benim oğlumda yanmıyo bi kerem hem 97 boşuna kullanma diye bi tabir olmaz, 97 kullanmak tercih meselesidir. İçi rahat ediyo adamın belki nerden biliyosun
Bu arada ısınma olayını kaçırmışım bak, kardeşim mkaptan nasıl da yakalıyo hemen. çakmak çakmak bakıyo gözleri, hiç bi ayrıntıyı kaçırmıyo Ben de ısınma konusunda şunu söyliyim. Hararet ibresi iki çizgi olduğunda senin için idealdir..
-
15 Kasım 2013, 17:53
cihan54 adlı üyeden alıntı
o 'N' ışığı yıkama sonrasında falan benim oğlumda yanmıyo bi kerem
hem 97 boşuna kullanma diye bi tabir olmaz, 97 kullanmak tercih meselesidir. İçi rahat ediyo adamın belki nerden biliyosun
Bu arada ısınma olayını kaçırmışım bak, kardeşim mkaptan nasıl da yakalıyo hemen. çakmak çakmak bakıyo gözleri, hiç bi ayrıntıyı kaçırmıyo
Ben de ısınma konusunda şunu söyliyim. Hararet ibresi iki çizgi olduğunda senin için idealdir..
İşte senin makinada orjinal parça kullanmamışlar hep o yüzden. ORjinal fazerlarda N ışığı yanıyo hacı
97 - 95 meselesi dediğin gibi tamamen tercihtir. Orada yanlış cümle kurmuşum haklısın ama servis manueli 95 diyor ona istinaden dediydim
-
15 Kasım 2013, 18:15
-
15 Kasım 2013, 18:19
İzmir İl Temsilcisi
mkaptan adlı üyeden alıntı
İşte senin makinada orjinal parça kullanmamışlar hep o yüzden. ORjinal fazerlarda N ışığı yanıyo hacı
97 - 95 meselesi dediğin gibi tamamen tercihtir. Orada yanlış cümle kurmuşum haklısın ama servis manueli 95 diyor ona istinaden dediydim
Bilgi fırtınası olmuş zaten yazmaya gerek yok
Bende 95 tercih ediyorum 97'nin performansa hiç bir etkisi yokmuş psıkolojık olması dışında böyle araştırmıştım.
-
15 Kasım 2013, 21:30
Verdiğiniz bilgiler için sağolun. Şu bayılma olayı kronik demekki evet bahsettiğiniz devirlerde yapiyor(mkaptan). Selenin sol tarafında bi role var nette araştırınca genel role diye geçiyor acaba ondanmi yapar park ve sinyaller çalışmıyor. Ona mi bağlı bilmiyorum. Sahibindende 100 liraya buldum izmirde satılık role. Bu arada cihan54 bende sakaryaliyim onu söyleyim bide motorum 42000 de. Aldığımda hiç ses yoktu ama adrenalin dolmustum lastiklerimde biraz bitik 1 ve 2 vites tutunmadigi için kesiciye çok giriyorum açıkçası hosumada gidiyo. Acaba sibop ayarlarinimi bozdum :s.
-
15 Kasım 2013, 21:42
-
15 Kasım 2013, 21:50
Peki bu iki işlemin ortalama maliyeti nedir?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler