Orjinali tek ampul yanıyor 55 watt,xenon çift yanıyor 35+35=70 watt şehir içinde bi anahtar koyup xenonları kapatmak lazım diye düşünüyorum.
facebook(Fazer Tutkunları)
Kuzenin motorda h4 var iki tane uzun kısa,xenonların ikisi aynı anda yanıyor araba gibi.
Bende uzun kısa h4 ampül var,
sorun hala devam ediyor, iki gün motorun kontagına el sürmedim
bugun bastım çalışmadı,
aküyü söküp şarz ettim yarın takacagım yüne iki gün marşa basmayacagım, bakalım ne olacak,
sıfır akü orjınali serviste 220 tl, mutlu akü ise 120 tl,
birde yarın aküyü akücüye götürüp şarz tutuyormu diye baktırıcam.
olmadı mutlu akü alırım.
yav arkadaş nedir benim bu motorlardan çektigim bir türlü derdi bitmiyor.
98 Beygir.....
çift devre yanan xenonlar akünün posasını çıkarıyor ,benimde 1yıllık yuasa marka akümü öldürdü ,şarza bağladım gene adam olmadı 150 ytl ye vlm marka akü aldım sorun çözüldü , xenonların ikisini birden söktüm attım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:12 ----------
bizim motorlardaki konjektör 3 bin devre kadar 12,5 volt ile aküyü şarj ediyor ,yüksek devre çıktığımız zaman aküyü şişirmemek için 11 voltlara kadar voltajı düşürüp aküyü öyle şarj yapıyor yani motor devriyle şarj voltajı ters orantılı ,ben bu değerleri voltmetre ile bizzat ölçtüm ilk baş garibime gitti sonra elektrikçiye sordum oda doğrusunun bu olduğunu söyledi.
motorla şehir içindede gitseniz ,şehirler arasındada gitseniz , xenonlar çift devre yandığı sürece
akünüz boşalıyor ,bizzat denedim
xenonların çektiği amper çok fazlaki bizim aküleri çok çabuk öldürüyor birde çift devre yakarsanız bu süreç 1 haftalarakadar düşüyor bende öyle oldu
fz6 fazer
VLM ye para veceğinize bosch aküyü tavsiye ederim. Tokattaki bir bayisi oldukça uygun fiyatla satıyordu internette. Aldım, XT600 de sorunsuz olarak kullanıyorum. VLM 1 sene zor dayandı
tokatta dediğiniz ilanı gördüm ama bizim motorlara göre değildi ,bmw markasına göreydi,ankarada bahause da 10 amper 12 volt bosh aküyü 70 ytl ye gördüm ama ne yazıkki bizim motorlara uymuyor ,bende mecburen ulusan motordan vlm yi aldım
Akünün ömrü tamamıyla kullanıcıyla ilgili ,ben yuasa marka piyasanın en iyi aküsünü çift devre xenon bağlamak suretiyle 1 haftada öldürdüm , motoru kışın hiç çalıştırmazsanız akü gene ölür ,hepsinin içinde kurşun plaka ve sülfirik asit çözeltisi var farklı bişey yok
fz6 fazer
Bir yerde haklısınız ama sonuçta illaki bir kalite farkı var.
Bu arada ben sizin tokatta olduğunuza bakmadan yazmıştım :D İyi denk gelmiş Aküyü aslında sitelerinden aldım, geldiğinde adrese baktım tokattı En ucuz da onlardaydı üstelik.
Merhabalar,
motor duruyor mu? cumartesi görme şansım var mı ben kadiköy tarafındayım. saygılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
Merhabalar,
motor duruyor mu? cumartesi görme şansım var mı ben kadiköy tarafındayım. saygılar
Motosikletin üzerinde bulunan ve artık kullanım ömrünü çoktan doldurmuş lastikleri bir kaç gün önce değiştirdim.Yeni lastik seçimimi michelin pilot power 2gt lastiklerden yana kullandım. Yol tutuşu, viraj kabiliyeti inanılmaz arttı; 80km/s ile güvensiz hissettiğim, girmeye çekindiğim virajlara abartısız 150 km/s ile ve güvende hissederek girebiliyorum lastiğin hamuru ve yanaklarının yapısı sayesinde viraja yatış max 51 derece ile en yatık açıyla dönüş sağlıyor. Öyleki sanki virajda motor ileri gitmeden olduğu yerde dönüyormuş hissi veriyor.
Selam arkadaşlar,
Bende fazercan'lanarak aranıza katılmaya karar verdim,2005 ve üzeri model bir fazer arıyorum.Sahibinden ilanlarına uzun süredir inceliyorum ancak forumdan motorunu satacak veya bir tanıdığı olan birisinin önerisi olabilir.
Umarım kısa sürede bende bütçeme uygun olarak Fazerlanırım
Anlaşabilirsen bi arkadaşım satıyor fazerini.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...467906/detay/?
mrb arkadslar fz6 ön kafaya cıkarıp mt-3 yada fz8 farı takan varmı yada o konuda bilgisi olan. görüntü olrak nedense fz8 ve mt-3 daha cok hosuma gidiyor git onu al diceksiniz şimdi ama mt-3 ve fz8 fiyatlar biraz ucuk ve az bulunuyor
SELAM FAZER 6 DOSTLARI.Benim 2007 model fazer de kontağı kapatırken arasıra ER -1 diye (ECU den sinyal alınamadı) diye hata yazıyor.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Bu sorunmudur nasıl çözülür.Bu arada motorun gazlamasında yavaşlamasında bir sorun yok...
iyi günler arkadaslar fz6 fazer almayı dusunuyorum cbr125r da 9000km tecrubem var bır kac defa suzukı bandıt s fazer6 fazer8 kullandım. aralarında benı en cok tatmın eden fazer8 oldu fakat fiyatı cok ucuk benım ıcın...
satılk fazer 6 arıyorum varsa ılanınız bana ozelden ulastırabılırmısınız?
birde fazer 6
fazer 6 s2 arasındakı fark nedir ? devir ve hız göstergesinin yan yana oldugu hanı modelı ?
şimdiden tşk ederim. furkan
arkadaslar merhaba dun aksam kalkıs sırasında istop ettirdim motoru ve motor arıza ısıgı yandı kontagı kapatıp actıgımda hata kodu 14 hava emme basınç sensörü borusunda hata diye birseyler karsılastım ben arastırma yaparken kontak kapalı vaziyette bekledim ve tekrar kontagı actıgımda herhangi bir sorun olmadıgını gordum daha once boyle bir sorun yasayan oldu mu veya benimle bilgi paylasabilecek arkadaslar var mı ? şimdiden tesekkurler
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)