Merhabalar arkadaşlar 2006 fazer kullanıcısıyım daha önce R6 kullanıcısıydım evlendikten sonra satmıştım 4 yıllık aradan sonra fazer a geçtim.
4 haftadır severek kullandığım motorumdan çok memnundum fakat bugün yaşadığım bir aksilik üzdü beni.
otobanda giderken 7000 devir civarında motor öksürüp tıksırmaya başladı. hemen birkaç dakika içinde 7k devire geldiğinde gazı kesip stop etmeye başladı.
Tekrar çalıştırıp 7k deviri geçmediğim sürece herşey gayet mutedir çalışıyor. stop ettiğinde bazen tekrar çalışmıyor bikaç kez kontak kapatıp açınca yine çalışıp devam ediyor.
Forumda biraz geçmişe gittiğimde benzer sıkıntıyı aynı tarifle bir arkadaş yapmış TPS (throttle position sensor) arızası olarak tahmin etmiş fakat elektrik tesisatının ve kutup başlarının oksitlenen yerlerini temizleyerek çözmüş ustası.
eski ustam artık İZMİR de değil şimdi bi ustaya gitsem hemen elleri kaşınacak bi TPS bide işçilik hiç oksit moksit bızıklamadan bana güzel bi fatura kesecek diye tahmin ediyorum (tahmin ediyorum 1000-1200)
Bunu gerçekten dürüstçe uygun maliyetle çözmeye yardımcı olacak kime gidebilirim izmir il sınırlarında.
Yardımlarınız için teşekkürler.