Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
24 Eylül 2017, 13:17
desertseek adlı üyeden alıntı
Motul 7100 10-40 yağ aldım yağ filtresini de değiştireceğim hangi marka yağ filtresi kullanmalıyım?
Birde şanzıman yağını değiştirmek istiyorum internette aradımda bir bilgi bulamadım gerek varmı değiştirmeye ?
Yağ filtresini orjinal, yoksa Hiflo marka kullanabilirsin. Bilinmedik marka filtrelere yönelme, en önemli parçalardan bir tanesidir.
Şanzuman yağı ayrica olmaz. Islak debriyajdir zaten. Motor yagi degisince o da degismis olur zaten.
Reklamlar
-
24 Eylül 2017, 17:05
Ben yillardir Mann kullaniyorum. Otekilere gore biraz daha ucuz ve kalite olarak da bir eksigi yoktur sanirim.
-
25 Eylül 2017, 15:02
Motosikletlerde motor ve şanzıman aynı yağı kullanır. Ayrıca şamzıman yağı değiştirilmez.
-
26 Eylül 2017, 17:40
Arkadaşlar yamaha servisleri fz6 subap ayarını kaça yapıyor biliyormusunuz?
-
28 Eylül 2017, 09:25
tlgknbs adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yamaha servisleri fz6 subap ayarını kaça yapıyor biliyormusunuz?
sübab ayarı dediğin senkron ayarımıdır ?
-
28 Eylül 2017, 10:37
Evet,kapaklardan birisi şıkırtı yapıyor ses biraz arttı yakıtta pek bi fark yok ama ses rahatsız ettiği için yaptırmaya niyetliyim.
-
28 Eylül 2017, 11:34
tlgknbs adlı üyeden alıntı
Evet,kapaklardan birisi şıkırtı yapıyor ses biraz arttı yakıtta pek bi fark yok ama ses rahatsız ettiği için yaptırmaya niyetliyim.
serkan arkadaşımız yaptırmıştı senkron ayarını. sanırım kardeşler yamahada yaptırmıştı kendisi yazar ayrıntılarını konuya girince
-
28 Eylül 2017, 15:23
engin_deniz adlı üyeden alıntı
serkan arkadaşımız yaptırmıştı senkron ayarını. sanırım kardeşler yamahada yaptırmıştı kendisi yazar ayrıntılarını konuya girince
Senkron ayarı ile sübap ayarı farklı şeyler. Benim yaptırdığım senkron ayarı pistonlara giden yakıt-hava karışımının 4 silindire eşit bir şekilde gitmesi için yapılan bir ayar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
Senkron ayarı ile sübap ayarı farklı şeyler. Benim yaptırdığım senkron ayarı pistonlara giden yakıt-hava karışımının 4 silindire eşit bir şekilde gitmesi için yapılan bir ayar ve kullanım kitabında her 20 bin km de bir yapılması yazıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------
ve arkadaşlar size yağ hakkında bir soru sormak istiyorum. hangi yağı hangi viskozite değerlerini kullanıyorsunuz. Yaz beşında motul 7100 15w50 koydum motoruma ilk defa. havalar soğuduğu için yağı değiştrmek istiyorum. tavsiyeleriniz ne olur. daha önceki değişimlerde ipone rs4000 10w40 ve bir defa da castrol power1 racing 10w50 full sentetik kullandım.
-
28 Eylül 2017, 15:29
temperantia adlı üyeden alıntı
Senkron ayarı ile sübap ayarı farklı şeyler. Benim yaptırdığım senkron ayarı pistonlara giden yakıt-hava karışımının 4 silindire eşit bir şekilde gitmesi için yapılan bir ayar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
Senkron ayarı ile sübap ayarı farklı şeyler. Benim yaptırdığım senkron ayarı pistonlara giden yakıt-hava karışımının 4 silindire eşit bir şekilde gitmesi için yapılan bir ayar ve kullanım kitabında her 20 bin km de bir yapılması yazıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------
ve arkadaşlar size yağ hakkında bir soru sormak istiyorum. hangi yağı hangi viskozite değerlerini kullanıyorsunuz. Yaz beşında motul 7100 15w50 koydum motoruma ilk defa. havalar soğuduğu için yağı değiştrmek istiyorum. tavsiyeleriniz ne olur. daha önceki değişimlerde ipone rs4000 10w40 ve bir defa da castrol power1 racing 10w50 full sentetik kullandım.
benimde turdan sonra yağı değiştirmem gerekiyordu ama hala değiştirmedim. motor yatıyor zaten. castrol 10-50 yağım var yine onu kullanacağım.
-
29 Eylül 2017, 11:27
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-dusuk-km-li-cok-temiz-ihtiyactan-satilik-478189541/detay
merhaba arkadaşlar, yeniden fazer a dönüş yapmak istiyorum. yukarıdaki motoru tanıyan, bilen ya da 15.000 tl bandında tavsiyede bulunabilecek kimse var mı?
selamlar
-
29 Eylül 2017, 16:13
okanius adlı üyeden alıntı
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-dusuk-km-li-cok-temiz-ihtiyactan-satilik-478189541/detay
merhaba arkadaşlar, yeniden fazer a dönüş yapmak istiyorum. yukarıdaki motoru tanıyan, bilen ya da 15.000 tl bandında tavsiyede bulunabilecek kimse var mı?
selamlar
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...69541293/detay
km takıntın yok ise bence bu motorla ilgilenebilirsin. bakımalrı aksatılmadıysa ve sahibi bilinçli birine benziyorsa. bu arada 2 hafta kadar önce fiyatı 15lere kadar düşürdü. sonra yine yükseltti.
-
29 Eylül 2017, 17:07
okanius adlı üyeden alıntı
selamlar
dostum km çok fazla ayrıca fiyatta çok yüksek.
çok iyi bakılmış ise tamam ama kimbilir kaç kişi kullandı ve nasıl kullandı?
-
29 Eylül 2017, 17:17
Erkan344 adlı üyeden alıntı
dostum km çok fazla ayrıca fiyatta çok yüksek.
çok iyi bakılmış ise tamam ama kimbilir kaç kişi kullandı ve nasıl kullandı?
Erkan adam en azından km geri almamış gerçek km'si der binersin. ben bir fz6 fazer 2005 model motorun 30 binde olmasına kimse beni inandıramaz. benim motorum 2009 model 5 senedir bende, benden önceki sahibi de bir estetisyen doktor ve adam 2 sene kullanmış ve 1992 km yapmış. yani motorun son 7 senesini biliyorum ve senede ortalama 3-5 bin km arası kullanırım. ona rağmen benim motor 36 bin ise gerisini sen düşün artık.
hayat bir günden ibarettir ve ben hergün motoruma bindiğimde ilk günki gibi mutlu oluyorum...
-
29 Eylül 2017, 17:44
Erkan adam en azından km geri almamış gerçek km'si der binersin. ben bir fz6 fazer 2005 model motorun 30 binde olmasına kimse beni inandıramaz. benim motorum 2009 model 5 senedir bende, benden önceki sahibi de bir estetisyen doktor ve adam 2 sene kullanmış ve 1992 km yapmış. yani motorun son 7 senesini biliyorum ve senede ortalama 3-5 bin km arası kullanırım. ona rağmen benim motor 36 bin ise gerisini sen düşün artık.
işte bende diyorumki km tamam gerçek .
ama önemli olan kaç kişi nasıl kullandı ?
ilk veya 2.sahibi ise eyvallah
çünkü çoğu motosiklet sürücüsü yağını ve yağ filtresini değişip sonrada çok iyi bakımlı falan zannediyor.
büyük motorlarda malum egzantrik zinciri ,senkron,subab vb bir sürü şey var .Bunlar bence çok önemli ve çoğu kullanıcı bunları bilmiyor.
Normalde bilinçli kullanıcı bu motoru kolay kolay öldüremeZ.100 km fazer için devede kulak.:-)
-
29 Eylül 2017, 17:57
3 yıl önce bende 36 binde sattım fazer ımı. km doğru ya da yanlış önemli değil.
motoru belki tanıyan vardır dedim. ya da tavsiyede bulunacak olan...
ama 105.000 km oldukça yüksek. fiyat zaten uçuk...
-
01 Ekim 2017, 21:39
Aynrn km çok yüksek fiyata göre
-
02 Ekim 2017, 19:04
Düşük devirde nereden geldiğini bilmediğim vurma sesi geliyor diye bir çok kez yazmıştım.
Bugün 4 usta birden baktı bindi önce şanzıman dediler binince zincir bollaşmış dişli ve zincir'in değişmesi gerekiyor dediler nereden temin edebilirim
http://www.brnmotor.com.tr/Yamaha-FZ-6-2004-2012-Zincir-ve-Disli-Seti,PR-12747.html
Burada buldumda uygunmudur bir danışmak istedim?
-
03 Ekim 2017, 17:54
Düşük devirde nereden geldiğini bilmediğim vurma sesi geliyor diye bir çok kez yazmıştım.
Bugün 4 usta birden baktı bindi önce şanzıman dediler binince zincir bollaşmış dişli ve zincir'in değişmesi gerekiyor dediler nereden temin edebilirim
http://www.brnmotor.com.tr/Yamaha-FZ-6-2004-2012-Zincir-ve-Disli-Seti,PR-12747.html
Burada buldumda uygunmudur bir danışmak istedim?
http://www.k-ma.com.tr/
Buradan da fiyat alın, kma motor did zincirin türkiye distribütörü.
hayat bir günden ibarettir ve ben hergün motoruma bindiğimde ilk günki gibi mutlu oluyorum...
-
04 Ekim 2017, 11:17
http://www.k-ma.com.tr/
Buradan da fiyat alın, kma motor did zincirin türkiye distribütörü.
Bir kaç gündür bakıyorum did baya iyi bir marka heralde bazı sitelerde satıyolar ama nekadar güvenilir olur.Sahteleride dolaşıyormuş birde Fz 6 ya uygun olan model 520VX2 mi oluyor ?
-
04 Ekim 2017, 11:29
Bir kaç gündür bakıyorum did baya iyi bir marka heralde bazı sitelerde satıyolar ama nekadar güvenilir olur.Sahteleride dolaşıyormuş birde Fz 6 ya uygun olan model 520VX2 mi oluyor ?
Hocam KMA'yı arayın. Motosikletinizin marka ve modelini söyleyin. Onlar size gönderir. KMA dışında hiç bir yerden alışveriş yapmıyorum ben, dişli, balata konularda. Başka yerde 10-20 ucuz diye almayın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler