Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    Alıntı 68charger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dalıyor diyelim, ön mesnet rulmanları olabilir ve ya ön lastik bitmiştir yani yüzeyi bozulmuştur.Bölgesel düzleşme diyorlarmış lastikçiler buna.

Benzeri benimkinde de oldu. Lastikler değişti, sanki başka bir motosiklet oldu.

Önce lastik basıncını kontrol et.

Mesnet rulman kontrolü için; orta ayağı al motoru, birisi arkaya yük versin, ön teker yerden kesilsin. Ön amortisörü mile yakın yerinden kendine çek bırak, boşluk hissedersen veya ses gelirse, ya biraz sıkmak çözebilir. En iyisi ama söküp, temizlenip yeniden greslenmesi ya da değişimi... Yine ön tekerlek havada, gidon kolay bir yere takılmadan sağ sola dönmeli. Hafifte olsa bir yerde takılma, zor dönme vs varsa açılıp bakılması, temizlenemsi, greslenmesi en iyisi değişmesi lazım.Gidon en çok düz durmak ister düze yakın takılır, sanki kademe varmış gibi hissettirir.

Bunlara bir bak derim. Mesnet rulmanları değilse kesin ön lastiktir.

Aklıma gelen bunlar.
    Çok teşekkürler hocam, galiba benim ön lastik bitmiş, çünkü diğer dediğiniz şeyler olmuyor ama ön lastikte bölgesel düzleşmeye benzer şeyler var,
    UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    lexshot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600f
    herkese merhaba, geçen hafta itibari ile 2006 siyah renk siyah şase bir fz6 edinmiş durumdayım. hep Honda kullandığım için Yamahaya karşı bir yabancılığım aşikar. yeni motoruma arka çanta demiri alarak min.40 litre bir çanta takmak istiyorum. fakat web sayfalarında gördüğüm çanta demirleri bazı markalarla kullanım şartı vs. sunmuş bazı sitelerde 450 tl civarında dolaşırken bazı sitelerde 250 tl civarı kafam karıştı ? nasıl birşey almalıyım. önce çantamı almalıyım sonra mı demir ? onu çözemedim. ve elim bu tip şeylerin montajına yatkın 1-2 saat içerisinde monte edebileceğim bir şey mi çanta demiri kendi vida yuvaları mevcut mu ? sorularım bunlar bilen arkadaşların yardımını rica ederim. teşekkürler.

mesmeyut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı lexshot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese merhaba, geçen hafta itibari ile 2006 siyah renk siyah şase bir fz6 edinmiş durumdayım. hep Honda kullandığım için Yamahaya karşı bir yabancılığım aşikar. yeni motoruma arka çanta demiri alarak min.40 litre bir çanta takmak istiyorum. fakat web sayfalarında gördüğüm çanta demirleri bazı markalarla kullanım şartı vs. sunmuş bazı sitelerde 450 tl civarında dolaşırken bazı sitelerde 250 tl civarı kafam karıştı ? nasıl birşey almalıyım. önce çantamı almalıyım sonra mı demir ? onu çözemedim. ve elim bu tip şeylerin montajına yatkın 1-2 saat içerisinde monte edebileceğim bir şey mi çanta demiri kendi vida yuvaları mevcut mu ? sorularım bunlar bilen arkadaşların yardımını rica ederim. teşekkürler.
    Merhaba..
    Hayırlı olsun. Öncelikle kazasız sürüşler dilerim.
    Piyasadaki çoğu çanta demiri motorun estetiğini bozuyor bence. Aşağıdaki resimde olan çanta demiri Yamaha'nın fz6 için ürettiği orjinal çanta demiridir. Bundan tavsiye ederim. Muhtemelen stoklarda yoktur ama yamaha bayileri getirir. Sanırım sadece çanta demirinin fiyatı 400 TL civarında. Ama hangi marka çantalar ile uyumludur?? Bilemem bu kısmını. Bilen arkadaşlar zaten çıkacaktır.
    Tekrardan hayırlı olsun.

Motosikleti
    CBF 150
    Merhaba arkadaşlar.
    Motoruma Mivv Suono egzoz taktım. Önceki egzozum Tiger'dı. Tigera göre aşırı bi fark var. Yan yana olduğunda Tiger'ın sesi duyulmuyor bile. Şehiriçinde biraz fazla gürültülü geldi bana. Ama çok tok, ben burdayım diyen bir sesi var. Telefonum sesi videoda biraz kalitesiz kaydetmiş ama yakından duyduğumda sesi bana göre muhteşem.

68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Gülle gülle keyfini çıkar kardeşim. Demek ki değdi diyorsun. Bence Tiger rölanti de epey sesli sen şimdi daha da yüksek oldu diyorsun...

Beni de arada fiyat farkının çok olması Tiger'a itti ama ben beğeniyorum. Aslında full carbon alacaktım ama çıkmasını bulamamıştım...

Sende katalitik iptal mi?

Motosikleti
    CBF 150
    Gülle gülle keyfini çıkar kardeşim. Demek ki değdi diyorsun. Bence Tiger rölanti de epey sesli sen şimdi daha da yüksek oldu diyorsun...

Beni de arada fiyat farkının çok olması Tiger'a itti ama ben beğeniyorum. Aslında full carbon alacaktım ama çıkmasını bulamamıştım...

Sende katalitik iptal mi?
    Şöyle diyebilirim. Normalde Tiger'dan Mivv'e geçmeye değmez aradaki fiyat farkından dolayı. Ben sadece arkadaşımla egzozu takas yaptım. Onun motoru satılacaktı, takas yapalım mivv güzel egzoz dedi. Tamam dedim bende. Yoksa bende kalkıp Tiger'dan Mivv'e geçmem. Tiger yeterli egzoz bence.
    Ama Mivv'le Tiger yan yana çalışınca Abartmıyorum Tiger duyulmuyor bile.
    Katalitiğin iptal olup olmadığı konusunda bilgim yok hocam. Ben ne yazıkki motor üzerinde sizler kadar mekanik ve elektronik bilgiye sahip değilim. Motoru aldığımda üzerinde Tiger takılıydı. İnternetten egzoz değişimi videolarına baktım ve Tiger'ı söküp Mivv'i bağladım. Hatta biraz zorlandımda.

Ayrıca sizlere sormak istediğim bir soru var.. Tiger'da farketmiyodum herhalde.. Mivv'i takıp bu videoyu çekerken motorun çiğ attığını ve bolca benzin kokusu geldiğini fark ettim. Bu konuda ne yapabilirim? Senkron ayarı mı yaptırmak gerekir?? Herhalde motorun çiğ atması demek fazla benzin tüketimi demek oluyor??
    Yardımcı olursanız memnun olurum..

Motosikleti
    Selam mesmeyut,

Bilgilendirme için teşekkürler. Katalitik arka salıncağın oradan geçen egzoz borusunun üzerinde bir şişiklik bir tombikliktir.Dur resim koyayım...

Çiğ benzin atması ve ya kokması; ilk çalışmada, yani egzozu taktığında olabilir(bende de oldu) ama eğer sürekli öyle bir durum var ise, senkron değilde, CO1 ve CO2 ayarları vardır.Gösterge panelinden değiştirilir. Yakıt - hava ayarları diye geçiyor. Ancak bunları doğru ayarlamak herkesin yapacağı bir şey değil! Dyno gerektiriyor çoğu zaman. Ya da kendin değiştirip, 5-10 km test edip ve gerekirse bir kaç defa farklı ayarlar deneyerek, yeni egzoza en iyi ayarı bulacaksın.

Bu katalitik konvektör:

Buda iptali edildiği zamanki hali, düz boru işte

Motosikleti
    CBF 150

Arkadaşlar Merhaba

Fz6 kullanıcısı olarak bi whatsapp yardımlaşma grubu kurmayı planlıyorum.
    Bu grup sayesinde anlık olarak sorunlarımızı paylaşabilir ve sorularımızı sorabilirsiniz. Ayrıca Fazer etkinlikleride yapabiliriz. Ne dersiniz?
    Beni destekleyen ve kurulacak olan whatsapp grubuna katılmak isten varsa özel mesaj ile cep telefon numarasını benimle paylaşırsa grubumuzu hemen kurmak istiyorum.
    (Dediğim gibi amaç forumdan ayrılmak değil, anlık yardımlaşma olacaktır)

Motosikleti
    Aslında iyi fikir ama bence öyle sorunlar için anlık yazışmaya ihtiyaç yok. Buraya yazılsın bence hem yeni bir üyenin okuma şansı olur.

Ancak buluşma organize edelim kesinlikle. Fazer kullanıcıları iyice kayboldu, yollarda bile az görür oldum.

Fazer galiba bir kesim için çok demode oldu
    mesmeyut bunu beğendi.

Motosikleti
    CBF 150
    Aslında iyi fikir ama bence öyle sorunlar için anlık yazışmaya ihtiyaç yok. Buraya yazılsın bence hem yeni bir üyenin okuma şansı olur.

Ancak buluşma organize edelim kesinlikle. Fazer kullanıcıları iyice kayboldu, yollarda bile az görür oldum.

Fazer galiba bir kesim için çok demode oldu
    Şahsen ben bu grup için çok heveslenmiştim. Hatta gruba bi vlogger arkadaşımızı da davet ettim. Oda sağolsun gelmeyi kabul etmişti. Fakat başka benim gibi hevesli bir katılımcı yok demekki. Bence olsaydı güzel yardımlaşma grubu olurdu ama sağlık olsun.

Selam mesmeyut,

Bilgilendirme için teşekkürler. Katalitik arka salıncağın oradan geçen egzoz borusunun üzerinde bir şişiklik bir tombikliktir.Dur resim koyayım...

Çiğ benzin atması ve ya kokması; ilk çalışmada, yani egzozu taktığında olabilir(bende de oldu) ama eğer sürekli öyle bir durum var ise, senkron değilde, CO1 ve CO2 ayarları vardır.Gösterge panelinden değiştirilir. Yakıt - hava ayarları diye geçiyor. Ancak bunları doğru ayarlamak herkesin yapacağı bir şey değil! Dyno gerektiriyor çoğu zaman. Ya da kendin değiştirip, 5-10 km test edip ve gerekirse bir kaç defa farklı ayarlar deneyerek, yeni egzoza en iyi ayarı bulacaksın.

Bu katalitik konvektör:
    http://i.hizliresim.com/0NrGPo.jpg

Buda iptali edildiği zamanki hali, düz boru işte
    http://i.hizliresim.com/A6Gyor.jpg

Abi bilgilendirme için teşekkür ederim. Benim motora baktım. Üstteki resimdeki gibi.. Bunu düz boru yaptığımızda sonuç nasıl olur?? Egzoz sesi zaten yeterince yükses sesli çalışıyor..

TYvz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25, FZ6 Fazer
    Grup belki üyeleri için daha hareketli olabilir ama buradaki yazışmaları iyice azaltıcaktır. Ve sadece üyelere açık olacağı, sonradan katılanların eski yazılanları okuyamayacağı için belki de aynı konular tekrar tekrar gündeme gelicektir. Forumda yazılanlar herkese açık ve daha kolay ulaşılabilir olduğundan sorunların ve çözümlerin buradan devam etmesi daha mantıklı duruyor. Sohbet ve anlık buluşmalar için WhatsApp grubu kurulabilir.

efe2007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 Fazer 600 S2
    Buluşma gerçekten iyi olur da,benim gibi yaz gezginleri için hava soğuk değil mi biraz

wol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Yamaha fz6 fazer
    Whatsap grubu güel olur ama dediğiniz gibi burdan paylaşmak dah mantıklı olacaktır diye düşünenlere hak veriyorum.Görsellik açısından bilgi açısından forumdan yaılan paylaşımlar daha net daha tatminkar.BUluşma konusuna gelince ben istanbulda değilim ama bir gün gelirsem mutlaka ulaşırım sizlere

Motosikleti
    CBF 150
    Merhaba arkadaşlar..

Kırlangıç kasa R6 nın ön fren kaliperleri bizim fz6 lara uyar mı?? Konu hakkında bilgisi olan varmı?

Motosikleti
    Alıntı mesmeyut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar..

Kırlangıç kasa R6 nın ön fren kaliperleri bizim fz6 lara uyar mı?? Konu hakkında bilgisi olan varmı?

2004-2008 FAZER 'e uymaz, yani S1 diyelim. 2007-2009 S2' lere uyar ama onların zaten kaliperleri R6 da kullanılanlar.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı mesmeyut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.
    Motoruma Mivv Suono egzoz taktım. Önceki egzozum Tiger'dı. Tigera göre aşırı bi fark var. Yan yana olduğunda Tiger'ın sesi duyulmuyor bile. Şehiriçinde biraz fazla gürültülü geldi bana. Ama çok tok, ben burdayım diyen bir sesi var. Telefonum sesi videoda biraz kalitesiz kaydetmiş ama yakından duyduğumda sesi bana göre muhteşem.
    güle güle kullanın, motorda K&N filtre mi var?

bende leo vince eksoz var, eğer k&n takarsam tıpkı sizin videodaki sert gazlamalardaki gibi bi zırıltı oluşuyor çok sinirimi bozuyor.

akrapovic eksozu olan arkadaşın motorunda da az miktarda var, ancak gördüğüm kadarıyla sizdeki zırıltı düzeyi benim motordan da fazla.

belki senkron ile de alakalıdır ama bilemiyorum.

devam eden yazı üstteki konudan bağımsızdır:

bu arada eğer almak isteyen olursa K&N filtreyi tertemiz yapıp yağlayıp yeni sahibine yollayabilirim. 130 tl, kargo alıcıdan.

eğer 1-2 ay içinde satılmazsa geri takacağım zira alt devirdeki gaz yiyişini arar oldum.

Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güle güle kullanın, motorda K&N filtre mi var?

bende leo vince eksoz var, eğer k&n takarsam tıpkı sizin videodaki sert gazlamalardaki gibi bi zırıltı oluşuyor çok sinirimi bozuyor.

akrapovic eksozu olan arkadaşın motorunda da az miktarda var, ancak gördüğüm kadarıyla sizdeki zırıltı düzeyi benim motordan da fazla.

belki senkron ile de alakalıdır ama bilemiyorum.

devam eden yazı üstteki konudan bağımsızdır:

bu arada eğer almak isteyen olursa K&N filtreyi tertemiz yapıp yağlayıp yeni sahibine yollayabilirim. 130 tl, kargo alıcıdan.

eğer 1-2 ay içinde satılmazsa geri takacağım zira alt devirdeki gaz yiyişini arar oldum.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...c3962afa4e.jpg
    Filtrem K&N değil hocam, tek kullanımlık bi filtre almıştım 60 liraya. Şöyle söyliyim size.. O zırıltı sesini siz diyene kadar fark etmemiştim. Daha önce duyduğum bi ses tabi ama hiç takılmadım o sese. Rahatsız olmuyorum açıkçası
    Birde telefondan mıdır, video kaydından mıdır nedir, ses videoda çok standart çıkıyor. Canlı duyduğum sesle bu videonun pek alakası yok yani. Arkadaşla benim sesimde vardı videoda kestim o kısmını.. Bu ses bizdenmi çıkıyor dedirtiyor

HockerFz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Abilerim merhaba. Mivv,Akrapovic,Leo Vince gibi egzozları Türkiye de nerden temin edebiliriz ? Birde Fazer a egzoz takmak gerçekten de zor mu ? Kendimiz kolayca takabilirmiyiz ?

TYvz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25, FZ6 Fazer
    Alıntı HockerFz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim merhaba. Mivv,Akrapovic,Leo Vince gibi egzozları Türkiye de nerden temin edebiliriz ? Birde Fazer a egzoz takmak gerçekten de zor mu ? Kendimiz kolayca takabilirmiyiz ?
    Hiç denemedim ama youtube videolarında izlemiştim fazla zor gibi durmuyor
    https://www.youtube.com/watch?v=hAGwoxx-Yow

HockerFz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Teşekkürler hocam video için kesinlikle sık kullanılanlarda tutucam lazım olabilir :D Distribütör veya satış mağazası hakkında bilginiz var mı saydığım markaların ?

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler