Hayırlı olsun eksozunuz, debriyaj sertligine çare bulmak lazım.
Hayırlı olsun eksozunuz, debriyaj sertligine çare bulmak lazım.
98 Beygir.....
Acelden kopan debriyaj kolunun resmini koymayı unutmuşum...
İyi akşamlar arkadaşlar,
Cumartesi günü o yağmur fırtına da üşenmeden Kardeşler Motor'a senkron ayarı için gittim.
Kullanım kitabında her 20 bin km de yapılması gerektiğini yazmış japon. ben 19 binlerde motorun tepkisizleştiğinden şikayet edip 20 binde buji, hava filtresi, yağ, yağ filtresi gibi değişiklikler yaptım ama yine de tatmin olmadım... Sonunda geç te olsa 28 bin de motorumu senkron ayarına götürdüm, sonuç çok iyi.
Gelelim sıkıntıma
motorumda egsantrik sesi olduğunu öğrendim... Erken değil mi sizce, servis 30 bin civarı ses yapar 40-50 arası değiştirmek ister dedi.
sizde durum nedir ?
en iyisi orjinali boşverin egzoz işini
hayat bir günden ibarettir ve ben hergün motoruma bindiğimde ilk günki gibi mutlu oluyorum...
Eksantrik milli 2 tanedir. Ve ilk defa bunlardan duyuyorum ve kusura bakma inanmıyorum 30-40 bin kim ses yapacağını ve değişeceğini...
Subap sesi ile karıştırmıyor olmasınlar? Eksantrik öyle ucuz parçalar değil...
Egzoz olunca motorun garip gurup seslerini işitmiyorsun ve her şey yolunda sanıyorsun
İyi mi kötü mü tartışılır
Günaydın Arkadaşlar,
Çeşme gezisinden sonra, biliyorsunuz Tiger egzoz taktım ve sonuçtan çok çok memnunum! Hatta motor şimdi motor oldu diyorum
Geçenlerde Burak diye arkadaşım motosikletimi kullandı ve gidonda dönüşlerde bir sıkıntı olduğunu belirtti. Hmmm, olabilir belki sana öyle geldi filan diye yorumladık çünkü ben öyle bariz bir sıkıntı hissetmiyordum. Sonra bunu başka 2 arkadaşımda söyleyince dedim buna var bir anormallik.
Ancak son bir kaç gündür ever dönerken ön sanki bırakacak gibi oluyordu ya da belli belirsiz dalma yapıyordu. Yani bir gariplik vardı besbelli.Artık bende fark etmiştim
Acaba neden? Amortisörler mi, mesnet rulmanları mı veya gevşek bir yerler mi var? derken lastiklerin özellikle ön lastiğin iyice eskidiğini fark ettim
Çeşme yolları son kauçuk katmanınıda götürmüştü
Ve lastik almanın zamanı geldi dedim. Üzerindekiler tahminen 12.-13.000km yapmışlardı. Pirelli Scorpion Trail modeli.
Bu sefer Pirelli Angel GT almak istiyordum çünkü yurt dışı testlerinde çok iyi sonuçlar almıştı. Ancak İstanbul' da bulamayınca Oltay Otomotiv den Olcay Engin, adaş da çıktı bana Metzeler Sportec M7 RR tavsiye etti.
Uygun bir fiyatta verince ve biraz da araştırma yaptıktan sonra taktırmaya karar verdim. Ve arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim. Motoru sürmek şimdi bambaşka bir duygu, mükemmele yakın tutuş, duruş, yatış
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:45 ----------
Hayırlı olsun Metzeller M7 leriniz. Uygun bir fiyat derken ne kadar mesela?? 900 TL nin altında mı? üstünde mi?
Bende tiger kullanıyorum. Açıkçası senin adına orjinal egzozla geçirdiğin günlere üzüldüm. Uygun fiyata tatmin edici bir sesi yakalamışsın. Her ne kadar tiger ın üst devir sesini beğenmesemde genel olarak memnunum. Özellikle Kompresyon'daki küçük patlamaları çok çekici..
Tekrardan hayırlı olsun. Güle güle kullan hocam.
Pantolonu gösteren ütüdür...Fazeri gösteren Metzelürdür..
Benim fazerda M5 vardı..harikaydı...
kazasız belasız sürüşler...
Takması balansı 1200 lira 5 taksit
Fazer kullanan ve ya bir zamanlar kullanan arkadaşlara sorum olacak; Top speed olarak ne gördünüz?
Bununla ilgili bir süre spekülasyon var, yok 260 yapan yok 270 yapan
Ben İzmir- Çeşme yolunda en sonunda 249km/h gördüm. Başka da gider miydi? Belki ancak yol bitmişti, yani anlayacağınız o hıza çıkmak epey vakit alıyor.
Normal kısa sürede çıkabildiğim hız 240km/h dir. Kilom 75, boy 170.
Sizlerde paylaşırsanız sevinirim.
3 Ay önce 248 km hızı çantalı edirne yolunda
1,5 Ay.önce 253 km hızı bolu otoban yolunda çantasız,
Geçen pazarda kemerburgaz saray yolunda çantasız rampa aşagı 259 km hızı gördüm, bu sırada navigasyonda açıktı gps de 242 i gösterdi.84 kiloyum 1,70 boy
https://m.youtube.com/watch?v=oeD_wFuYQ8w
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
https://m.youtube.com/?reload=7&rdm=...?v=dmlSmaub0i8
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------
Arkadaşlar merhabalar motorumu satmak zorundayım o kadar para harcadım malesef sizinde bilginiz olsun can sıkıcı bir durum yüzünden ilgilenen arkadaşınız varsa bakabilir.
İLan no: 242572319
Arkadaşın dedigi doğru kulaga garip gelse bile doğru ben karabük memleketten çıkışda fullledim.depoyu 110-120 km hız arası 3 saat yol aldım 360 km yol katettim ve benzin aldıgımda 4,2 yakmıştım, ama cidden sabır lazım bu işe gidişde deneyecektim 50 km sabrettim bastım gittim, dönüşde denedim ama, gazlamalı.gidildiginde 8,4 sakin gidildiginde 4,2 yakan bir motordur fazer.
Cihan maşaAllah motorun çok güzel,Allah kaza bela vermesin.Şu egzosu nasıl parlattın onu da söylersen tam süper olacak
Kış sezonu tamamen söküp parlatmayı düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)