Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
17 Ekim 2015, 16:48
Arkadaşlar sert olan debryaja ne gibi uygulamalar yaptınız yumuşaması için,ben 2011de aldıgım 2006 model fazerimin telini değiştirmiştim ancak bir süre sonra yine sertleşmişti, teli yağladıgım vakit 2-3 ay içinde tekrardan sertleşiyordu, şuan yine bir fazerım var telini komple çıkardım w40 ile alttam çıkana kadar bastım yumuşadı, fakat bu da 2 ay sonra.wd40 özelligi gidince yine sertleşti, dün tekrar söktüm bu sefer motor yağı sürdüm şuan yumuşak ama yağ kuruyunca sertleşecek yine tanıdık bir ustaya sordum debriyaj tasındaki 6 adet yayı değiştir yumuşar dedi, fikri olan varmı ?
ebayda hidrolik debriyaj sistemi almayı.düşünüyorum kolu ile birlikde satılıyor.180 tl civarı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:46 ----------
Reklamlar
-
18 Ekim 2015, 13:32
Tekrardan merhaba naked fz6 lar ruhsatta ne olarak geçiyor arkadaşlar ? Fz6 fazer olarak mi yazıyor?
2006 model için soruyorum. Model yılı farkeder mi bilmiyorum.
-
19 Ekim 2015, 14:55
yaylardan olduğu doğrudur ben değiştirirken yaylarıda değiştirmişti ustam yumuşak ama eskisini fazla aratmıyor cihan ustam.
-
19 Ekim 2015, 23:03
wol adlı üyeden alıntı
yaylardan olduğu doğrudur ben değiştirirken yaylarıda değiştirmişti ustam yumuşak ama eskisini fazla aratmıyor cihan ustam.
Bu ara çok kafaya taktım, hidrolik debriyaj sistemi almayı.düşünüyorum ama olmazsa bu yaylarda mı sorun acaba sonuçda 8 yaşında motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
http://m.ebay.com/itm/131385301358?_mwBanner=1
-
20 Ekim 2015, 11:35
CİHAN adlı üyeden alıntı
Bu ara çok kafaya taktım, hidrolik debriyaj sistemi almayı.düşünüyorum ama olmazsa bu yaylarda mı sorun acaba sonuçda 8 yaşında motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
http://m.ebay.com/itm/131385301358?_mwBanner=1
eğer sıkıntı yaşamayım dersen hidrolik debriyaj sistemi olabilir.Link varmı ürünün nasıl bişey
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------
link gördüm o ürün sanırım ama yinede sen bilirsin dediğim gibi yine sert yine sert
-
20 Ekim 2015, 16:56
Ben debriyaj kutusunun üzerindeki çekme kolunu uzattım dolayısı ile kuvvet azaldı. Tavsiye ederim...
-
20 Ekim 2015, 20:40
68charger adlı üyeden alıntı
Ben debriyaj kutusunun üzerindeki çekme kolunu uzattım dolayısı ile kuvvet azaldı. Tavsiye ederim...
Bendekide uzun
Acaba baskı.balatayı değiştirsem sorun kökten çözülürmü,
-
21 Ekim 2015, 17:31
Balata, diskler ve yayları değişsen de belli bir sertlik olur...
Tel teflonun içinde hareket ediyor, belli aralıklarda temizlenip (bol wd40) arkasından makine yağı ve ya motor yağı ile yağlanmalı. Bu şekilde bir süre idare ediyor. Yağmur ve toz illa kabloya giriyor ve sertleşme başlıyor.
Ancak bazen tel bozulmuş olabiliyor, pas ve ya bir telin atması ve teflon yüzeye takılması da sertleşmeye neden olabiliyor.
Dikkat çekme kolu ile debriyaj manetini kast etmiyorum. Debriyaj kutusunun üzerinde kolu demek istedim...
-
21 Ekim 2015, 21:50
wol adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Bu balata spreyi ile zinciri temizlersek bi sorun olur mu ?
sakın bulabiliyorsanız gaz yağı, yoksa mazot o da yoksa wd40 (pahalı yöntem)
ben wd40 ile kurumuş zincir yağı ve kirleri yumuşatıp gaz yağı ile temizliyorum. sonra tekrar wd40. sonra bi tur atıyorum (zinciri ısıtacak kadar)
ardından basıyorum motul c2+ zincir yağını
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------
kesin çözüm bu, tabi ki debriyaj telini tutan kolun yanına bir adet furş kaynatıp teli de öne almalı.
fotoğraflar FAZIL'a aittir.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
22 Ekim 2015, 00:30
Arkadaşlar zor birşey mi istedim? Ruhsatiniza bakıp beni bilgilendiremez misiniz ?
-
22 Ekim 2015, 12:22
eod adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar zor birşey mi istedim? Ruhsatiniza bakıp beni bilgilendiremez misiniz ?
Arkadaşım benimki granajlı olanı ve fz6 fazer yazıyor, sendeki naked olan ise fz6 yazması lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------
ozgurakman adlı üyeden alıntı
Aynen bendeki bu şekilde ama yine sert
-
22 Ekim 2015, 15:11
Cihan, o ebay linkindeki hidrolik debriyajin aynisindan ben merak edip almistim yillar once. Hic tavsiye etmiyorum. Takilacak kalitede guvenilir bir malzeme degil. Bu konu baska bir konu basliginda da tartisiliyordu, oraya da ayni seyi yazmistim.
-
22 Ekim 2015, 15:22
fazil adlı üyeden alıntı
Cihan, o ebay linkindeki hidrolik debriyajin aynisindan ben merak edip almistim yillar once. Hic tavsiye etmiyorum. Takilacak kalitede guvenilir bir malzeme degil. Bu konu baska bir konu basliginda da tartisiliyordu, oraya da ayni seyi yazmistim.
Tavsiyen için teşekkürler alıp denemekden vazgeçtim, saolasın.
-
22 Ekim 2015, 17:04
ozgurakman adlı üyeden alıntı
sakın
bulabiliyorsanız gaz yağı, yoksa mazot o da yoksa wd40 (pahalı yöntem)
ben wd40 ile kurumuş zincir yağı ve kirleri yumuşatıp gaz yağı ile temizliyorum. sonra tekrar wd40. sonra bi tur atıyorum (zinciri ısıtacak kadar)
ardından basıyorum motul c2+ zincir yağını
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------
kesin çözüm bu, tabi ki debriyaj telini tutan kolun yanına bir adet furş kaynatıp teli de öne almalı.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...b3952c6cc3.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...da88d3e2a9.jpg
fotoğraflar FAZIL'a aittir.
bu olayda ciddi anlamda rahatlama oluyor mu?
-
23 Ekim 2015, 11:02
wol adlı üyeden alıntı
malesef benimde o kol.uzun ama yine sert
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------
wol adlı üyeden alıntı
malesef benimde o kol.uzun ama yine sert, ancak benim motorda sadece kol uzun telin tuttugu yerde furş yok fark edermi acaba
-
23 Ekim 2015, 11:59
Yabanci Fz6 forumunda debriyaj kolu uzatma ile ilgili baslik linkini yolluyorum. Yaptiranlarin yorumlari var:
http://www.600riders.com/forum/fz6-m...t=clutch+batch
-
23 Ekim 2015, 17:55
Fazer'a Tiger egzoz takanlarınız var mı? Artı ve eksikleri nedir yazarsanız çok memnun olurum.
Veya özellikle ne tavsiye edersiniz? 2 kardeşler demeyin, çünkü yok ve çok pahalı...
Teşekkürler
-
23 Ekim 2015, 20:08
akrapovic tavsiye ederim tabi bulabilirseniz.
-
25 Ekim 2015, 17:42
Fazer'a Tiger egzoz takanlarınız var mı? Artı ve eksikleri nedir yazarsanız çok memnun olurum.
Veya özellikle ne tavsiye edersiniz? 2 kardeşler demeyin, çünkü yok ve çok pahalı...
Teşekkürler
Bizim bir arkadaşta gördüm tiger güzel ses veriyor tavsiye ederim tabi ki
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------
Arkadaşlar ön fren balatamı değiştiricem malum kış geliyor artık motora ufak tefek bakımlarını yapayım o boşlukta daha sonra Lastik daha sonra Eksoz düşünüyorum bakalım bu kış güzel geçecek güzel
Ön fren balatası link atabilirmisiniz tavsiyelerinize ihtiyacım var.Ha bide Tankped i değiştiricem Fazer yazılı olanlar var ondan taktırıcam çok hoş duruyor ;)
-
26 Ekim 2015, 09:17
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)
Bu Konudaki Etiketler