Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Mart 2015, 22:42
Malesef tahmin ettigim sesmis , motor kac km de idi , piston kol yataklari bu derece dagilmasi icin muhakkak bir sebep olmasi gerek yaglama sistemide bunlarin basinda buyuk ihtimal yag basinci yada yag kanallarinda sorun olmustur , benzer bir arizayi ben isyerindeki otomobilde yasamistim 5 bin devir civari birden motor takur tukur stop etti motor kaputunu actigimda gozlerime inanamadim motor bolgunda buyuk bir delik acilmisti , aracin karterdeki filtresi tikandigi icin boyle sorun çıkarmıştı, tekrar gecmis olsun uzucu bir durum malesef.
Reklamlar
-
08 Mart 2015, 23:19
Yalnız krank yatak boşlukları plastigage ile ölçüldükten ve renkleri belirlendikten sonra yataklar alınmalı. Kafaya göre alınırsa ömürleri az olabilir. Bizim ustalarda böyle bişey var mı bilmiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=q3pHb-qXZc8
-
09 Mart 2015, 09:58
-
09 Mart 2015, 11:18
Pistonlarda herhangi bir sorun varmi , ilk resimde en alttaki piston kosesinde asinma var gibi , bu kadar ozen gosterip dikkat edipte boyle bur ariza vermesi gercekten cok can sıkıcı . 75 binde motordan bu denli ariza cikarmasi benide korkuttu .
-
09 Mart 2015, 14:07
Oteki foruma da yazdim durumu, umarim sakincasi yoktur.
Ise yarar yorumlar gelebilir.
http://www.600riders.com/forum/garag...tml#post606286
-
09 Mart 2015, 19:31
bir kac resım benım fz6 dan
-
09 Mart 2015, 22:20
68charger adlı üyeden alıntı
Herşeyi açık yüreklilikle paylaştığınız için tebrik ediyorum, umarım en kısa zamanda olumlu bir şekilde neticelendirirsiniz. Ender gördüğümüz faydalı güzel paylaşımlar.
'92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200
-
12 Mart 2015, 18:05
Gelisme var mi? Yeni parcalari bulabildiniz mi?
-
13 Mart 2015, 08:36
Günaydın herkese,
Bir tane çıkma krank aldım bir tane de kol. Sıfır yataklar bugün gelecekti. Haftasonu belki toplanır.
Maliyet kısmı 2500 lira civarı. Parçaların ve toplama resimlerini yarın paylaşırım.
-
13 Mart 2015, 15:23
68charger adlı üyeden alıntı
Günaydın herkese,
Bir tane çıkma krank aldım bir tane de kol. Sıfır yataklar bugün gelecekti. Haftasonu belki toplanır.
Maliyet kısmı 2500 lira civarı. Parçaların ve toplama resimlerini yarın paylaşırım.
umarım krank ve yataklar uyumludur. şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz.
her bitiş bir başlangıçtır, vites değişiminde yaptığın hata sıfır yatakları olan bir fazer'ın olmasına vesile oldu bak güle güle eskit şimdiden
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
13 Mart 2015, 15:49
Yataklar nereden geliyor? Yamaha'nin elinde yedek parca olarak var mi, yoksa yurtdisindan mi gelecek?
Hazir motor acikken egzantrik zincirini de degistirseler iyi olabilir.
-
13 Mart 2015, 16:43
Selam Fazıl, yataklar Yamaha Türkiye'den sıfır olarak geliyor, kol yatakları bugün geldi ana yataklar pazartesiye kaldı.
Egzantrik zinciri zaten yeni değişmişti. 2 tane subap kaçırıyormuş, onlarda bugün taşlandı alıştırıldı.
-
15 Mart 2015, 15:42
-
15 Mart 2015, 22:55
öncelikle herkese meraba ciddi anlamda aranıza katılmayı pilanlıyorum bajaj pulsar 200ns imi satmak uzereyim ve fazer bakıyorum sizden ciram 2. el alırken nelere dikkat etmem gerekiyor istanbulda oturuyorum yardımcı olursanız cok sevinirim
-
16 Mart 2015, 19:39
Taha ylcnky adlı üyeden alıntı
öncelikle herkese meraba ciddi anlamda aranıza katılmayı pilanlıyorum bajaj pulsar 200ns imi satmak uzereyim ve fazer bakıyorum sizden ciram 2. el alırken nelere dikkat etmem gerekiyor istanbulda oturuyorum yardımcı olursanız cok sevinirim
fazerlardakı kronık sorunların başında tps sensoru var ben alırken farkedemedım benım motordakı bu sensor arızalıymıs daha dogrusu yamahanın ucretsız degıstırdıgı bu sensor daha oncekı sahıplerınde hıc degıstırılmemıs sensoru aldım kendım degıstırdım , ayrıca bu tıp motorlarda ekzantırık zıncırının daha once degısıp degısmedıgını sahıbıne sorun degısmedıyse zıncırde ses varmı ona bakın , motoru genel olarak ıyıce ınceleyın ön dıreksıyonda bosluk varmı amortısorlerde yag kacagı varmı , motorun calısmasında rolantısınde ve belırlı devır aralıklarında acayıp acayıp sesler varmı onlara bakın , lastıklerın durumuna uretım tarıhlerıne bakın , a dan z ye ıyıce ınceleyın test surusu yapın frenlerını test edın , km ve devır gostergelerını ıyı kontrol edın , daha once kaza yapmısmı ınceleyın , sonucta ıkıncı el her zaman sıkıntılıdır bazı arızaların cozumu basıt olur gormezden gelınebılır ama bazı arızalar hem maddı acıdan külfetlı hemde zaman kaybına neden olur motordan sogutur , gerekırse pıyasa fıyatından bıraz fazla verıp temız saglıklı bır motor almak daha mantıklıdır .
bajaj 200 ns den sonra keyıfle kullanacagınız bır motor olacaktır temız birsey almak kaydıyle .
aklınıza takılan olursa sorabılırsınz
-
16 Mart 2015, 21:38
iyi akşamlar değerli forum dostları ufak bir sorunumuz var makinayı sıkıştırınca ve yüksek hızlarda yağ ışığı yanıyor gaz kapatınca sönüyor neden olabilir ?
-
16 Mart 2015, 21:52
canYOLDAS adlı üyeden alıntı
iyi akşamlar değerli forum dostları ufak bir sorunumuz var makinayı sıkıştırınca ve yüksek hızlarda yağ ışığı yanıyor gaz kapatınca sönüyor neden olabilir ?
yag basıncı düşük olabılır bu sekılde buyuk sıkıntı cıkarabılır
-
16 Mart 2015, 22:38
canYOLDAS adlı üyeden alıntı
yağ seviyesini kontrol ettiniz mi? yağ filtresi de tıkalı olabilir. o şekilde sürmeyin motoru...
-
18 Mart 2015, 21:29
Merhaba arkadaşlar, 2 senedir çok severek kullandığım 2006 model siyah şasi Fz6n motorumu, eşimin baskısından kurtulamadığım için üzülerek satıyorum
İlgilenenler aşağıdaki linke göz atabilir. Herkese iyi akşamlar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8386966/detay/
-
19 Mart 2015, 00:11
shark speed-r almayı düşünüyorum, kullanan var mı? görüşleriniz neler?
68charger motor ne durumda?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)
Bu Konudaki Etiketler