Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
03 Eylül 2014, 14:33
inspire adlı üyeden alıntı
şehir içi 90-95
benim fanın sadece kitli trafikte devreye girdiğini dikkate alarak, sogutma sisteminiz düzgün çalışıyo ( su seviyesi ok ) , radyatörün üstünde ölü sinek katmanı yok ve petekler düzgün se kanımca sorun olmaz. tabi burda hava da az serin ama 5-10 derece çok farketmez 90 dereceden sogmaya calısan su için
r6 motor blogu var ama r6 motoru değil. alt devirler torksuz evet. makina devamlı hep yüksek devir mi ister bilemiyorum, bu bence daha cok sizin ne istediğinize kalmış.
sizi bilmem ama ben 7000 km lik fazer tecrübemde bu zamana kadar çok fazla farklı iklim koşulunda sürdüm ve farkettim ki 10 dereceyi bırakın 5 derecelik hava sıcaklığı farkı bayağı etkiliyor motoru. yazın 10 derece fark ise tiril tiril çalışmasını sağlıyor.
34-35 derece üzerinde uzun yolda bile normale göre biraz sıcakça çalışıyor fazer.
30 derecede normal çalışıyor, 25 derecede serin çalışıyor.
bunlar benim gözlemlerim, iki ayrı fazer da gözlemledim. tabi ki kişiye göre değişebilir şeyler
bir de ricam olacak, rolantide çalışırken ekranı devir gösterecek şekilde ayarlayıp videoya çeker misiniz? sizin motorun rolantisini referans almak açışından iyi olur yani açıkçası benim motorun rolantisi bana pek stabil gelmiyor ama 100 devirlik bi oynamanın da normal olduğunu düşünüyorum.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Reklamlar
-
04 Eylül 2014, 19:18
bu kötü
https://www.youtube.com/watch?v=7EgrUrt6Fvg
bunlar ok
https://www.youtube.com/watch?v=YcOuDcIP-ZY
https://www.youtube.com/watch?v=r6qRAJgAzfY
benmki de %100 dümdüz değil, bunlar gibi işte, gerçi sonuncusunun biraz düşük rolanti. kitapta 1250-1350 arası diyo. düşük rolanti 1den 2 ye geçerken can sıkıcı olabilir. hatta ben 1350 ye çıkarcam galiba 1250 de şuanda çünkü saah soguk motorla cıkmam gerekiyosa 1-2 arası cuk cuk geçiyo ısınınca hızlı atmazsam vitesi cok hoşlanmıyorum durumdan
bi 50-100rpm bende de var oynama galiba
-
05 Eylül 2014, 02:05
bu rolanti olayı sapıtması bujıdende kaynaklabilir mi ? bide egsozda çiğ benzin kokusu gelmesi gibi :S bu yüzden bugün 4 tane buji aldım orjınal ngk değişim yapcam kime sorsam bujiden kaynaklanıyordur diyor.değişimden önce bi video cekip ekliyim buraya.
-
05 Eylül 2014, 16:40
semih39 adlı üyeden alıntı
bu rolanti olayı sapıtması bujıdende kaynaklabilir mi ? bide egsozda çiğ benzin kokusu gelmesi gibi :S bu yüzden bugün 4 tane buji aldım orjınal ngk değişim yapcam kime sorsam bujiden kaynaklanıyordur diyor.değişimden önce bi video cekip ekliyim buraya.
cok tecrübem olmadı benim bozuk bujiyle ama bence bujide sıkıntı varsa 'acaba bujiden mi' yerine 'bujinin biri gitti tıkır tıkır oynuyo abi motor' dedirtir.
ilk video da dikkat ederseniz rolantide ~20 zıplama / 5.9 saniyede. eger tek silindirde sıkıntı var olsaydı 1000 devir makinada o sürede yaklaşık 40-50 zıplama olmalıydı. ( saniyede yaklaşık 8 patlama silidir başına ) bu daha cok rolantiyi düzenlemeye calısan bilgisayarın yanlış bilimum sebeplerden yanlış hesaplaması gibi bişey sanki çünkü silindirlerin frekansıyla uymuyo oynaklıktaki frekans.. buda muhtemelen orjinal egzoz u sökünce ordaki basınç tepkisi değişti, bilgisayar rolantiyi sabitliycem derken oynatıyo olabilir. o bilgsayarın servis mauelinden düzeltme frekansına bakmak lazım eger bu zıplama frekansı o frekansla aynıysa evet ondandır denebilir. sportbikeriders ta okumuştum bunla karşı karşıya kalanlar vardı galiba egzoz u değiştirince...
gerçi şimdi düşününce belkide silindirin biri dengesiz yükte, (throttle body sync. problemi gibi) ilk patlamada fazla patlıyo rolanti yükseliyo o süreçte rolanti yükseldi diye bilgisayar az yakıt gönderiyo, sonraki patlama düşük oluyo haliyle rolantiyi zıplatmıyo ama rolanti düştü diye bilgsayar tekrar eski yakıtı gönderince tekrar yine aynı silindir diger 3ü ne göre fazla patlıyo.. bu da olabilir.. kurcalamak lazım =) nasıl zevkli bir iştir şunlarla uğraşmak
-
05 Eylül 2014, 18:40
rolanti sanırım senkron ayarsızlığından dalgalanır..en önemli faktör bu olsa gerek..tabi bujiler iyiyse..bende de 1260-1340 arası gidip geliyor..
benim sormak istediğim şu..ben hep 10*40 yağ koyuyorum alete..Ve fakat biraz önce ingilizce klavuzunda yamalube 20*40 yazdığını gördüm..
içinizde hiç 20*40 koyan var mı? makine buna nasıl bir tepki verir acep? bu konuda tecrübeli olanlardan fikir alabilirsek..?
kazasız sürüşler..
-
05 Eylül 2014, 20:07
-
05 Eylül 2014, 20:22
Slm, bende daha önce Almanya'da yaşamış biri olarak oradaki araçların hatta herşeyin temizliğine ve bakımlı olmasına hayranım. Işi bilmezler yok motosikletin orasını burasını söküp takamayanlarda.
Motosikletin çok güzel gülle gülle bin. Umarım ABS li dir...
Bir kaç günlüğüne Almanya'daydım o fırsat açma kapama şalteri varya gidonun sağ tarafındaki onu aldım. Benimkisi dediğim gibi işi bilmezler ustalar ve sorumsuz sürücüler tarafından bi zaman tamir edilememiş ve ya değiştirilmemiş.
-
05 Eylül 2014, 20:48
Rölanti ayarınıza dikkat edin arkadaşlar benim rölantim düşükmüş stop etme yapıyordu.
Kitapçık yoktu benim okuyamamıştım ama doğru ayar videodaki gibiymiş,bende o ayara getirttim.
-
05 Eylül 2014, 21:07
Benim rolanti motor ısınınca 1080-1120 arasinda devamli oynuyor arada 970 falanda yaziyor.simdi video baktim ona gore cok düşük suan orjinal ayari kac acaba.
-
05 Eylül 2014, 22:37
68charger adlı üyeden alıntı
Slm, bende daha önce Almanya'da yaşamış biri olarak oradaki araçların hatta herşeyin temizliğine ve bakımlı olmasına hayranım. Işi bilmezler yok motosikletin orasını burasını söküp takamayanlarda.
Motosikletin çok güzel gülle gülle bin. Umarım ABS li dir...
Bir kaç günlüğüne Almanya'daydım o fırsat açma kapama şalteri varya gidonun sağ tarafındaki onu aldım. Benimkisi dediğim gibi işi bilmezler ustalar ve sorumsuz sürücüler tarafından bi zaman tamir edilememiş ve ya değiştirilmemiş.
evet abs cihazımızda mevcut
Benim rolanti motor ısınınca 1080-1120 arasinda devamli oynuyor arada 970 falanda yaziyor.simdi video baktim ona gore cok düşük suan orjinal ayari kac acaba.
orjinali 1250-1350. rolantinizi yükseltin, 1-2 geçişi rahatlar ;)
Çok okuyan değil çok gezen bilir
-
06 Eylül 2014, 01:55
evet abs cihazımızda mevcut
orjinali 1250-1350. rolantinizi yükseltin, 1-2 geçişi rahatlar ;)
Ayari nerden yapicaz
-
06 Eylül 2014, 04:47
Ayari nerden yapicaz
depoyu kaldırmanıza hatta herhangi birşey sökmenize dahi gerek yok, yan tarafta şasinin arasından yıldız tornavidayla bu vidaya erişmek mümkün. saat yönünde rolanti yükseliyodu yanlış değilsem. *yaparken motor sıcak olmalı
bu arada yeni karşılaştığım üzücü ama bir o kadar da ders verici video... olay yeni yaşanmış. aman abiler...
https://www.youtube.com/watch?v=xq2xStb0R-c
-
06 Eylül 2014, 12:03
bu arada yeni karşılaştığım üzücü ama bir o kadar da ders verici video... olay yeni yaşanmış. aman abiler...
https://www.youtube.com/watch?v=xq2xStb0R-c[/QUOTE]
Fena olmuş :(
-
07 Eylül 2014, 18:26
Fazer s2 ye uygun tur camı var mı?Sizce görüntüyü çok bozar mı?
-
15 Eylül 2014, 09:39
-
17 Eylül 2014, 19:23
177696851 ilan nolu fazer6 satılıktır arkadaşlar motorum orjinaldir inanın sitede bu temizlikte çok nadirdir ilgilenen arkadaşlar ilandan numarama ulaşabilirler motora binmiyorum sırf km yapmasın diye araba alacağım için satıyorum herkese saygılar
-
18 Eylül 2014, 16:22
abi dün aea konuşmalarından sonra iyice bu motordan soğudum başta vazgeçilmezimdi ama şimdi resmen gözümde bitti. dedikleri doğrumudur denemedim ama ona güvenerek vazgeçtim. herkeze hayırlı satışlar.
-
19 Eylül 2014, 12:02
Arkadaşlar, bu motoruda sahibinide tanıyor ve güveniyorum. Kaça alınır bu motor?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...eferences=true
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
19 Eylül 2014, 12:17
Yavvvv AEA Fazer'ın ilk çıktığı yıllarda test etse idi, kusur bulamazdı ya da çok az bulurdu ve çok beğenip tavsiye ederdi. Yıl olmuş 2014 yerden yere vuruyor bu çok trajikomik!
Yıl 2014 tabi ki teknoloji ilerledi ve daha iyi motosikletler çıktı ama fiyatlara bakın bugün bir MT07 22 bin lira ve Fazer'dan çok mu iyi? Bence tabi ki de cevap: HAYIR!
Yani kendi mantığınızı-araştırmanızı yürütün, inceleyin,kullanan kişilerden bilgi alın hatta kendiniz kullanın ve öyle karar verin!
Bugün o paralara alınabilecek en harika motosiklet tabi temizini ve özellikle ABS'li almak kaydı ile. Ufak düzeltmeler örneğin EBC HH serisi balata kullanarak ve çelik fren hortumu ile kötü fren mevzusunu azda olsa düzeltebilirsiniz. İyi lastik ve doğru süspansiyon ayarı ile yol tutuşu çok iyi olabiliyor. Özellikle arka süspansiyonu sert konuma getirmenizi öneririm!
Kaldı ki parçası bol, her ustanın anladığı, piyasada bilinen bir motosiklet.Görüntüsü hala çok çekici ve performansı çok iyi! Ortalama yakıt tüketimi 5-6 litre.
Ben kullanıyorum ve çok memnunum: örneğin şimdi S2'nin arka maşasını aldım İtalya'dan ve inşallah 10 güne gelir. Sırada yine S2'nin ön fren kaliperlerini takmak ve fren hortumlarını çelik olanı ile değişmek ve ya R6'nın ön çatalını ve fren kaliper/disk takımını takmak.
Tabi bunlar zamanla olacak ve bir hobi gibi insana keyif verecek şeyler. Herkes uğraşmaz ve ya anlamaz o ayrı.
Ama şu bu motor çöp demek için sağlam/mantıklı ve ilmi gerekçeler sunmak lazım eğer ki bir yığın insan AEA ağızına bakıyorsa!
Yani fren kötü demekle olmuyor.Neye göre kötü ney ile karşılaştırdın R6 ile mi CBR1000RR la mı? Kaç metrede durdu, ıslak zemin kuru- zemin deneyi, lastik faktörü, zemin faktörü, fren balatası cinsi gibi detaylı test edip bunları camia ile paylaşmak lazım diye düşünüyorum.
Çok yazdım kusura bakmayın...
-
19 Eylül 2014, 12:19
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
12,000-13,000 araı bir fiyat bence normal. Ama yazan rakama 2007 siyah şase 30,000 km yi devirmemiş motorlar havada karada alınabilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler