Perşembe Günü Sattıgım FAzer'imin Hasretine Dayanamayıp Bugun Gidip Yeni Fazer 600 Alarak Giderdim.
Perşembe Günü Sattıgım FAzer'imin Hasretine Dayanamayıp Bugun Gidip Yeni Fazer 600 Alarak Giderdim.
hayırlısıyla yarın sabah almaya gidiyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7572822/detay/
Her ikinize de hayırlı olsun diyelim o zaman..
"CaRPe DieM"
Bir cengaver deliğanlı daha Fazer'dan jübilesini yaptı. breh breh..
"CaRPe DieM"
fazer 6 topacı böyle terkediliş görmedi
önce ben sonra ciyan ve enson erro
mkaptana kapaklar olsun
"CaRPe DieM"
eyvallah baba.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:53 ----------
muayenesi olmadığı için noter satışı yapamadık. pazartesiye kaldı :(
egzantrikte çok az ses varmış, problem değil dedi. uzun süre idare edermiş.
debriyaj yakında ister dedi. acemi olduğundan çabuk bitireceğimi söyledi.
hemen lastik değişmeliymiş. bunlarda gayet normalmiş. motorun problemsiz olduğunu söyledi.
uygun lastik önerilerinizi duymak isterim.
herkese selamlar,
iki adet sorum olacak birincisi motorumun debriyaj teli çok yıpranmış manetten ayar işlemi bile fayda etmiyor ikinci vitese geçişlerde çarıldama uzun sürebiliyo biraz yol yaptıktan sonra yumuşuyo ama başlangıçta çok sert kırmızı ışıkta falan durmam gerektiğinde acayip yoruyo bileğimi. bana göre debriyaj telini değişmesi şart bu makinamın hayatını kurtaracak gibi fakat başka bi fazer kullanıcısı arkadaşım yunus makinasına şuanda egzantrik ve debriyaj plakası değişimi işlemi yaptırıyo hatta egzantrik dişlileri dahil (gergi demesine rağmen tüm ahali o dişlileri değiştiriyo gergi yerine ) neyseee bana debriyaj plakamın değişmesi gerektiğini söyleyip duruyo bu sıkıntının sadece bi telle geçmeyeceğini söylüyo makinaya boş viteste gaz verince belli bi oranı geçtikten sonra tizz bi ses oluşuyo o sesi debriyaj sesi olarak yorumladı.
sizce debriyaj seti arızası nasıl anlaşılır, tel allahın emri değişecek yalnız paragöz bi ustaya düşersem bana debriyajı değiştirmemi söyleyebilir bunun öncesinde sizden tecrübelerinizle beni aydınlatmanızı rica ediyorum.
tel 40-50 lira, değiştirme işlemi de basit..yayları vs değiştirmezsen debriyaj balataları da 180 lira gibi bişeydi sanırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------
kısmet geç olsun güç olmasın...egzantirik işini boşlama kulağın orda olsun..gerçi 31 000 km deydi sanırım dediği gibi gider 40 a kadar...geri ve zincir orjinali 400 TL ye almıştım, işçilik de 300 lira verdim..işlemler yapılırken sübap ayarı da yapılıyor. Senden gelen sesin nedeni sadece sübap ayarı da olabilir...
lastik için ise kesinlikle ve kesinlikle road3 tavsiye ediliyor..pirellinin corso rosso mudur nedir onu kullananlar da çok memnun...
ben de metzeller m5 vardı, sakin bir kullanıcılı olup çok atraksiyon yapmadığım için zaman zaman hissediyordum ama başka kullanıcılar benim motoru kullandığında road 3 ün daha iyi olduğunu net bi şekilde söylediler...
Hayırlı olsun kardeşim
Moralini bozmayacağım ancak sanırım sen bu motoru pazarlıkla 14 e alıcaksın değilmi
Bak üstün körü sana küçük hesap çıkarayım
Vizeye girecek motor 100 lira en az 150 lira sigortan olacak.
Lastik acil diyorsun 1000 tl de lastik tutar
Egzantrikte ses var ise muhtemelen yakında sesi fazlalaşacak ve değişmesi gerekecek 500 lirada o tutar
Debriyaj ister diyormuş işçilikle beraber 400 te ona gidecek
senin motor sana 16 binliraya gelecek
bence bir kez daha düşün hesabını yap masraflarını belirle
Ya adamla tekrar pazarlığa otur bunları düşmeye çalış
yada acele etme motor arayışlarını sürdür.
okanius Hangi ildeydin abi sen? ve akrapovic egzozu kaca satmayı düşünüyosun?
Merhaba bir şekilde anlama ihtimaliniz var
en ucuz olan parçayı değiştirmekle işe başlayabilirsiniz yani debriyaj teli
Size daha ucuz olan bir şey söyleyeceğim
FAzer ve Ybr 125 te kullanılan debriyaj teli aynıdır
Fzer olunca fiyatı 60 70 lira ybr de ise 10 tl gibi birşeydir
Bence önce bir tel alıp değiştirip kullanmanızı öneririm düzelirse ne ala 20 liraya halletmiş olursunuz
Ha düzelmez ise mecburen debriyaj yapılacaktır
bence denemeye değer
baba ilgine teşekkürler ama daha uygun fiyat yok. hiç ilanlara bakıyor musunuz bilmiyorum ama fiyatlar uçuk.
sizce bu motorun değeri nedir? kaça alınmalı?
egzosu almayacağım. 13.150 tl ye anlaştık. muayene - alım satım - lastik 14.500 tl gibi bir rakama geliyor.
diğer masrafları yavaş yavaş yapacağımı düşünürsek.
gerçekten kafam çok karıştı...
Bence de o motordan vazgeç..
"CaRPe DieM"
sanırım aldığım arkadaş 1.000 tl gibi bir rakam düşünüyor. ilgini çekerse telini verebilirim.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)