Hayır artık değiştirilmiyor, garantiden çıktı.. Garanti sürecinde olsaydı değiştirilebilirdi..
Hayır artık değiştirilmiyor, garantiden çıktı.. Garanti sürecinde olsaydı değiştirilebilirdi..
"CaRPe DieM"
Hayır cihancım Yamahadan yetkili kişi olan Emre bey'in maili var. Bizzat kendisi ile de görüştüm dediğim gibi şase numarası arızalı tps aralığında ise model kilometre gözetmeksizin değiştiriliyor. Daha geçen aylarda arkadaşımın bekirin motoru tekleyince tps sensörü olarak düşündük o seri aralığında olmayınca emre bey arıza sensör değildir iyi bakın deyince depo altı soketlerinde oksitlenme olmuş sorun çözüldü ama tps olsaydı üzretsiz değiştirilecekti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:57 ----------
Vedat Bey,
Ekteki dosyada TPS değişimi gereken FZ-6 modellerinin listesini bulabilirsiniz.
Bu aralıkta bulunan araçların ( daha önce herhangi bir TPS değişimi yapılmamış ise ) Yamaha bayi & servislerinden randevu alarak değişim için başvuru yapabilirler. Bu süreçte garanti başlangıç veya bitiş tarihi gözetilmeyecektir.
Bu bilgi tüm Yamaha yetkili satıcıların da mevcuttur.
Konuyla ilgili öğrenmek istediğiniz başka bilgi varsa bana her zaman ulaşabilirisiniz.
İlker İYİCİK
Demek ki biraz geçde olsa, bizde de sorunlar çözülüyor. Teşekkürler İlker Bey!
Kimin Ne Yapması Gerekiyor?
Aşağıda değişim için çağrılan tüm Yamaha marka motosikletlerin model model ayrılmış şasi numaralarını veriyorum.
Motorlarının şasi numaraları, solda yazan numara ile sağda yazan numaranın arasında kalan seriye ait olanlar değişim için yetkili "Yamaha Yetkli Servisleri" ne çağrılıyorlar.
Garantinin bitmiş olması bir şeyi değiştirmiyor. Bu değişim ücretsiz olarak yapılıyor.
bu bahsettiğiniz yamaha servisi manisadaki mi yoksa ben mi yanlış anladım eğer gerçekten degistiriyorlarsa super süper
[IMG][/IMG]
Yok Yok değişmemiş daha önceden. motor zaten orjinal 20 bin kmde.
İzmirdeki akdemir servis daha yeni devraldı yamahayı belki bilmiyorlardır. Asıl usta da (Aslan) izinliymiş zaten. Benden böyle bir talep gelmeyince onlarda fiyat çıkardı biliyorlarsa da ses çıkarmamıştır sonuçda para kazanacaklar..
bugün direk info@yamaha-motor.com.tr ye mail attım, tpsnin arızalı olduğunu ve yamahanın geri çağırdığı motor serisi üretiminden olduğunu yazdım servisin ücret çıkardığını da yazdım bakalım ne cevap dönecekler..
Arkadaşlar Yamaha Tr'den aradılar az önce,
parça gönderimini İzmir'e yapmışlar TPS'yi garanti dahilinde değiştiricekler. Bilginize..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------
Bu işlem türkiyenin tüm servislerinde geçerli sonuçta yamaha bu seri aralığına hatalı TPS kullandığını kabul etmiş ve değişimini öngörmüş.
Aslan ustayi severimde cok paragoz bir servis bu seferde fazla fazla iscilik alir bu cok iyi oldu gercekten tesekkurler cihan beye gecmis olsun eger motoru bu rakamlar arasinda ise
Kardeşini tanımamana imkan yok :-)
arkadaşlar benim aldigim motor egzantrik istiyor istanbulda motoliz aradim ama cok ucuk bi fiyat verdiler işçiliğe 450tl istediler parca fiyatlari hariç.istanbulda uygun fiyata onerebilceginiz usta var mi bu değişim için.
Şimdi ustamı aradım konuştum. Dedim bi kardeşim egzantrik zinciri-gergisi değişecek, subap ayarlarını yaptıracak, gidon rulmanlarını değiştirecek. Nedir bizden istediğin işçilik dedim.. Hepsine 300tl gibi bi işçilik maliyeti olur dedi..
Fakat ya motoru bırakman gerekir, ya da sabah erkenden gelmen gerekir, onu da belirteyim..
"CaRPe DieM"
Arkadaşlar dün itibari ile Motorumun Genel Bakımı Yapıldı. Egzantirikten Baya bir ses Geliyordu Değiştirildi Birde Motorun Üst kısmında ki Küçük borulardan biri yırtılmış haberim yoktu onuda halletti ve genel bakımı yapıldı. Ayrıca Antifiriz vs genel herşey değişti
Başka Resim çekemedim. Ama motor sanki sıfır gibi oldu sesi değişti. Şuan hiç üstünden inesim gelmiyor
Bu söylediklerin, motorun kalbi niteliğinde olduğu için hepsi birbiri ile bağlantılı.. Yaptın mı hepsini yapmalısın. Şöyle bi örnek vereyim. Bi insanın kalbinin üzerinde bir tümör çıktığını düşün. Ameliyata giriyor. Ameliyatta tümörü alıyorlar, fakat aldıkları yere dikiş atmadan kapıyorlar ameliyat yerini.. Ne anladım??
"CaRPe DieM"
Şim,egzantrik zinciri,gergi olayında kısaca bende şöyle örnek vereyim, zincir değişimi gelen bir motorun sadece zincirini mi değiştirirsin yoksa ön arka dişlisini de takım olarak mı değişmesi daha uygun olur.
Bu işte aynı onun gibi ancak takım olarak değiştiğinde verim alabilirsin.
arkadaşkar konu egzantrik gelmişken ben bismil kardeş motorda yaptırmaya karar verdim ama aklıma bir soru takıldı makinayı gidip gösterdim egzantrik zincirinde ses geliyor bu sezon götürür dedi binince hem aklım egzantrik zincirince ve değişmeye karar verdim.
ustanın değiştireceği
2 egzantrik dişlisi
1 egzantrik zinciri
1 debriyaj Seti
ve subab şimlerini görmeden bir şey diyeme üst kapağı acınca bakarız ne gerekiyorsa yaparız diye
toplam fiyat işçilik dahiş 1,080 anlaştık dacede işçilik 380 tl
kafatakılan soru ise çoğu arkadaş egzantrik gergisi değiştiyor usta bana egzantrik dişlisi değisecek yoksa o dişliler zinciri eski halenie getitirir dedi gergide bahsetmedi sizce gergi gerekecekmi dişliyi değiştirsek pazartesi gidyom değişmeye gitmeden sizelere danısım dedim
egzantirik zinciri bollaştıysa ya da gergi olması gibi çalışmıyorsa sübap ayarını bozuyor, timing tutmuyor alette
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------
dişli değiştiğini ilk defa duydum...normal de gerginin de değişmemesi gerekir ama fazerlarda otomatik gergi kısa sürede (40 bin km) biraz vrirmsiz hale gelip tam germiyor..sotomatk gergiyi manuel gergiyle değiştirenler var R6 larda..o daha ucuz ama tavsiye etmem açıkçası...sübap şimleri zaten bişey tutmaz hepsi 50 TL anca
bende kedisine dişliiy değişmesek dedeim olmaz uzun süre kafanın rahat etmesini istiyorsan 2 dişli alacaz 470 tl tutu ve zincir alacaz yoksa sadece zinciri taksak o yıpranmış dişliler beli bir süre sonra zinciri yıpratır ve ses vermeye baslar ama set oldumu zincirle uyumlu çalış dedi bende anlamadıgım için ok dedim size bir sorum dedim .
...SABIR SUSKUNLUK DEĞİL, İŞİTİLMEYEN BİR FERYATTIR...
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)