Ben baktım başkan. Free olanlar ya ön, ya arka ayrı ayrı satıyorlar.
ayrı ayrı alalım ? bırde 100 doların ustunde olanlrda vergı oduyorsun denılıyor tek tek almamız bızım karımıza olmazmı nıhayetınde on lastık 90 dolar cıvarı ona vergı odememıs sadece arka lastık ıcın odemıs olmuyormuyuz?
pekı bu olay nasıl gerceklesıyor dedıgım gıbımı ? yanı 100 doların altında olunca vergı odemıyormuyuz ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------
gıttıgıdyordan cok urun alıdım - sattım. ama ısın ıcıne yurt dısı gırınce ınsanın kafası karısıyor.
sımdı ornegın 100 dolar lımıt varsa 5 farklı sefer de 90 dolarlık urun alınca vrgı odemıyormusun ?
5x 90 = 450 totalde 450 dolar yapıyor nıhayetınde ? konu ıle ılgılı net bır bılgısı olan varmı ?
yamahanın sitesinde 2007 ve sonrası için s2 modelinin farklı özellikleri yazıyor. s2 olmayan model bu değişiklikler olmadan ve 78 hp motor ile diyor.
Upgraded model named “S2” features:
• Diamond shape aluminium swingarm
• Monobloc, 4-piston type front brake calipers
• Aluminium, bolt-on type passenger footrest brackets
• New instrument panel.with analog rpm counter
• New seat texture
The non-S2 model is a value-for-money option without these changes and with a 78 HP engine.
The Fazer models with cowling, get a slightly redesigned cowling.
ürünler tek tek değerlendiriliyo yani 99 dolara kadar sıkıntı yok gibi istersen 99 adet al yanlız ürünü hediye olarak gönderirse fiyat sınırlaması yok yani satın alacagın sahısı ıkna edebılırsen ıcınden (barkot, kullanma klavuzu, garanti belgesi vb.) muhteviyatları çıkartması gerekıyor bunun ıcın ıkna etmelısın o kadar ıngılızcen vardır umarım ama karsıdakı sahısın guvenılırlık derecesını kontrol etmeyı unutma sonucta 100 dolar haybeye gıtmesın elalemin çinlisine verecegıne devlete veriri benzin alırsın neyse uzatmayacagım alacağın ürünler hakkında son dıkkat etmen gereken bısey daha var o da ne alırsan al gumrukdeki memura takılma olasılıgı var sende onay vermessın olur bıter.
ayrıca ebay.com yerıne aliexpress sitesini de kontrol etmeni tavsiye ederim.
eren bu konuda ögrenmen gereken cok şey var dostum anlaşılan. Bircok kişi boşuna kaska lastıge 1000tl para vermıyor
Dıyelım lastık aldın aldıgın lastık türkiyede 1000tl ödedin 200 dolar. Adama hediye dıceksın satıca yada fiyatını düşük yaz diceksin memur aptal degıl ya acıp bakabilme yetkısıne sahip,
Acıp baktıgı zaman onay vermesse lastıgın orda kalır sende onay monay falan bakmıyorlar parasını adam alır senin lastıgınde gümrükde kaldıgı icin paran yanar. Haa gümrükten alabılırmısın alırsın ptt ile gelirse düşük rakamlar ödüyorsun.
Fakat diger kargo fırmaları ile gelirse oda belli olmuyo . Onlarda gecirmek icin + 400 500 dolar gıbı rakamlarda isteyip adamı mafedıyorlar.
Sitede ebayden grenaj getırırken gümrükte takılan adam vardı gümrükten parasını ödese türkiyeden pahalıya gelıyordu adam amerikan vatandaşı arıyordu forumda,,, grenajlar geri yollansında vatandaş gelirken türkiyeye getırsın.
Dahada önemli cinden 150 dolarlık ürün aldın. Ali expresten. Ürünün takip numarası olmassa calınma ve kaybolma riski var, eger degerli birşeyse calınabılıyorda. Takip numarası cok önemli.
gümrükte takılma riski cok yüksek diye bu yüzden cok dikkat etmen gerek ayrıca lastiginde hedıyesımı olur :D koskocaman paket gerekır, yemezler onu söyliyim :D
cem ıste bende bunları cok ıyı bılmıyordum. gıttıgıdıyor sahıbınden sanalpazar gıbı sıteler uzerınden cok esya alıp sattım aynı zamanda turkıyede farklı sıtelerdende urunler aldım. ama ısın ıcıne yurt dısı ve ebay gırınce olayın nasıl gerceklestıgını bılmedıgım ıcın destek alayım dedım. gıttıgıdyordan urun aldıgında eger urun elıne ulasmazsa onay vermıyorsun para hesabına gerı yatıyor. fakat ebayda o sekılde degılmıs onu anladım. sımdı ben anahtar aldım yamaha ıcın bu gelsede gelmesede benım param satıcıya aktarılacak yanı dogrumu ?
pay pall parayı bloke ediyo satıcı urunu ulastırmak ıcın bı sure belırlemıs orngın 20-22 gun gıbı o gune gore bı oranla tutuyo parayı ama senden tahsıl edıyo onemlı olan bu neyse sen elıne ulasınca senden onay beklıyo sen onaylasanda onaylamasanda sanırım 3 gun ıcınde satıcıya parayı aktarıyo ben yıllardır kullanıyorum ebayı en pahalı aldıgım urun 40 doları gecmedı yanı sanada tavsiye etmem CEM cok guzel ozetlemıs olayı cunku o 1000TL veren bırsuru ınsandan bırıde benım. Göktuğ'un tavsıyesıyle gecen ay ıcınde aldım lastıgımı sanada onu onerırım
Merhaba fazer kullanicilari.
Sorumu mazur gorun ama en saglikli bilgiyi sizden alirim.
kullanim sekline gore yakit tuketiminizi paylasabilirmisiniz benim icin. Yaza girmeden bi fz6 istiyorum ve kararim kesin ama aklimda nokta soru isareti kalsin istemiyorum. Bu motoru alicaksan dusunme demeyin dusunmicem zaten sadece bilgi sahibi olmak istiyorum.
hepinize tesekkurler simdiden saygilar.
Cevaplar icin cok sagolun. Apache surusu yapacagami sanmiyorum suanki motorumun adi sadece apache oradan on yargi olmasin sizde 11litrede biraz fazla olmus sanki ama sanirim vardir onuda beceren sizden ayrica tavsiye edecegeniz istanbul yada cevresi sehirlerden fz6 olursa bilgilendirebilirseniz gercekten iyi olur bilmedigimiz motorlara yuksek fiyat vermeyelim. Bilinen olsun tanidik olsun.
Fazer8 icinmi soyledin o rakami yoksa. Nolur evet de belki icim biraz raahatlar ) ben hic merak etmicem ne yaktigini sadece arada kaldigimda kacis icin firlarim gerisini 6 da efendi efendi giderim tam deposu bugun 90 tl gibi birseeye doluyo ortalama peki kac km yaptiniz bugune kadar en iyi?
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)