2012 Hyosung la takasa girmeyi dusunen olursa konusalim arkadaşlar.
Selamlar.
Feyzullah'ın bakımı için bir kaç parça-malzeme aldım bugün.
Filtreler, yağ, hidrolik, antrifiz, debriyaj teli, dişli ve zincir.
Tek sıkıntım motorun üzerindeki zincir tamamen salmış durumda kendini. Yerinden oynatılamayacak durumda.
Motoru yükletip, servise götürmek istemiyorum.
En azından motorun olduğu yerde zincirin değişimi gerekmekte.
Bu işi yapabilecek, gelip -en azından- zinciri değiştirebilcek güvenilir bir usta var mı bildiğiniz acaba?
Teşekkürler.
Fazercılara Özel TIKLA
Güzel bir anı olmuş.. Motoru alır almaz sanırım ilk yapacağım iş uzun bir yolculuk olacak..
Akıl danışmak istiyorum.
Motor evin önünde garajda. Zincir şu şekilde:
Evet, servise 2 teker üzerinde gidecek hali yok.
Yukarıda yazmıştım, gereken bütün parçaları tedarik ettim.
Şimdi benim aklıma gelen en mantıklı metod, ustanın gelip, zincirden bir kaç bakla çıkartıp, zinciri geçici olarak yürür hale getirip, doğru servise götürmemiz motoru.
Yok mu yahu önereceğiniz, motorunuzu daha önce emanet ettiğiniz bir usta?
Yoksa gözü karartıp bir tane chain cutter alıp kendim yapacam bu işi. Zinciri de değişirim de, ön dişliyi sökmeyi gözüm yemiyor.
Kusura bakma ama ben anlamadım zincir ne şekilde? ve ne yaptırmak istiyosun..
Cihan benim anladığım, zincir üstten zincir klavuzuna değdiği için arkadaş zincirin aşırı bol olduğu düşüncesinde. halbu ki zinciri aşağıdan yoklasa durum ortaya çıkacak ama durduğu yerde bollaşacak hali yok ya bence bi kaç detay foto at zerzura
Ben de kendimce fikir yürüttüm ama yine doğru sonuca ulaşamadım. Benim düşündüğüme göre de, motor çok uzun süre yatmış ve zincir paslanıp kemikleşmiş. O yüzden motoru yürütemiyo. (Ne fantazi yaptım ama ) Eğer senin tahmin ettiğin gibi bolluk oluştuğunu düşünüyorsa, görüntüdeki kısım zaten herzaman aynı.. Zinciri aşağıda açıktaki kısımda yoklayıp hareket mesafesine bakması yeterli. 1-2 cm oynaması normal..
Zerzura bir açıklama bekliyoruz halk tedirgin
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:15 ----------
Haa bi dk ben bunu görmemişim.. O zaman şöyle bir tavsiyede bulunalım. Arka tekerin maşadaki somunlu bağlantısından zinciri uygun gerginliğe gelene kadar gerip ayarlayabilirsin. Bunu yaparken motora birini oturt, o kişi üzerinde iken ayar yap. Yukarıda da söylediğim gibi zincirin 1-2 cm oynaması uygundur...
"CaRPe DieM"
şöyle diyelim: eğer alt kısımdan zinciri yukarı kaldırdığında 4- 5 santim kadar aşağı yukarı salınım varsa binip gidebilirsin. eger daha fazla ise arka göbekteki büyük civatayı gevşetip maşanın arkasındaki küçük somunları sıkarak bu salınımı 4-5 santim olacak şekilde sıkıp daha sonra göbek civatasını yeniden sıkarak tamirciye sürerek götürebilirsin. her iki durumda da zincire güvenin yoksa mutlaka düşük devirde kullanarak tamirciye kadar git. birde tam yandan zincirin ve arka maşa nın resmini koyabilirsen daha sağlıklı bilgi verebiliriz
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------
cihan bu arada katalog değerleri Zincir boşluğu: 45.0 - 55.0 mm (1.77 - 2.17 in) olarak geçiyor. 1-2 santim çok sıkı değilmi? o kadar sıkı zincir +180 gibi sürüşlerde bence tehlikeli olur. fikrini belirtirsen sevinirim.
O değerler sanıyorum motor boşken olan değerler. Motorun üzerinde ben varken zincir biraz daha geriliyor ya. Yüklü olan boşluk için ben 1-2 cm dedim..
Arkadaşlar sağolun varolun.
Bugün detaylı fotoğraflar atarak daha detaylı tarif edeceğim durumu.
Motoru aldığımda zincir zaten alttan 4 - 5 cm esniyordu.
Bunun üzerine 2 ay kadar yattı motor.
Zincir fotodaki gibi, alt tarafa tamamen oturmuş durumda. Normal olduğunu zannetmiyorum bunun
Başka bir açıdan:
http://s20.postimg.org/bvsp0i8y5/IMG...103_233243.jpg
Arka tekerlek de en geride sanırım. Tarif edilen civata bağlantısına bakılınca bunu görüyorum.
Ama dediğim gibi başka fotoğraflarla durumu netleştireceğim.
Yapacağımız ilk gezide de köfteler benden :D
zerzura, yanlış görmüyorsam zincirin üst kısmını, ön dişlinin orayı çekmişsin. zincirin klavuza değmesi normal.
Fazer'cılar, benim bildiğim kitapçıktaki boşluk değeri motosikletin üstünde kimse yokken yazan değerdir, bunu kabaca 3-3.5 cm olarak değerlendirebiliriz kişi üzerindeyken. bu arada kişi üzerindeyken 1-2 cm çok az Cihan, unutma ki arka amortisör kapanıp da çatal içeri girince ihtiyaç duyulan zincir uzunluğu artar. bu yüzden optimumdan "az-biraz" bol bırakılması iyidir örneğin aralık 4.5-5.5 diyorsa ben bunu 5 cm olarak ayarlarım, bir de benim ağırlığımdaki bir arkadaşı bindirir ve zincire bakarım. eğer fazla gergin gelirse birazcık gevşetirim. hafif bol zincirin zararı yoktur ancak bol ya da hafif bile olsa gergin zincirin hem motora hem kendisine hem de sürüşe olumsuz etkisi fazladır. öyle ki motogp de zincir gerginliği ile bile bazı parametreleri değiştiriyorlar (zincir, gerginleştikçe amortisöre ve motor karakterine oldukça büyük etkiler yapmaya başlar.)
Özgür Bey haklısınız ben yanlış alarm vermişim
Ben zicirin kılavuza temas etmemesi gerektiğini düşünmüştüm.
Şu durumda motoru servise yürütmek için bir engel olmadığı anlaşılıyor.
Zincir boşluğu ise servis kitapçığında 4.5cm - 5.5cm olarak verilmiş:
http://s20.postimg.org/dwx0qk98t/Capture.jpg
NOTE:
Place the vehicle on a suitable stand so that
the rear wheel is elevated.
2. Spin the rear wheel several times and find
the tightest position of drive chain.
Motor sehpadayken yani arka teker yüksüz, yerle temas etmeden.
Zerzura dostum alinma ama bu fotolardaki zincir ,benim bahcede yagmur altinda yatan bisikletin zincirine benzemis .
Kros gezisinden donupte koseye atilmisa benzemis.
Arkadaşlar Apaçi oldum bildiğiniz apaçi Fakat benimle alakalı bir durum yok ortada.
Hatırlarsanız Xenon 2 farıda aktif halde taktıracağımı söylemiştim Camgöz Moto'dan xenonlarımı aldım.
Dün bıraktım ustama motoru ve bugün aldım az önce ve ne göreyim ustamda takınca farketmiş ki Farlar yeşil.
Camgöz'ü aradım ben beyaz istedim bunlar yeşil çıktı dedim şuanda çözüm üretmeye çalışıyorlar söküp takması para bildiğiniz üzere ve Ampul arıyorlar şuanda bu xenon beynine uygun olarak bakalım ne olacak Camgöz moto yardımcı olacağını söyledi bekliyoruz. fotolar komik olsa da aşağıda görmenizi istedim
Vouvv çok çekici olmuş
"CaRPe DieM"
Şu an bu konu içerisinde 35 kullanıcı var. (0 üye ve 35 misafir)