cihan kızma ama... yazdıklarını sen yazdın, değil mi?
fz6'nın yağ değişim periyodu 10.000 km de birdir ancak kullanılan yağın kalitesine göre 5-7 binde bir değiştirmek yeterli olur, tam sentetik yağ kolay bozulmaz bu yüzden
7100 öneririm. eğer illa 5100 alınacaksa 10w50 alınmalı bence, yok 7100 olacaksa 10w40 ideal, haricinde 7100'ün 10w60 ya da 20w50 modelleri ülkemiz ve
fazer'ın anatomisine çok uygun olmadığı kanaatindeyim. 10w50 modeli olsa alır kullanırdım ancak 10w40 olanını kullanıyorum. (20w50 zaten kışın asla kullanılacak bir yağ değil o ayrı bişey)
yağ filtresini bence
yamaha marka kullanmalı ve her değişimde değiştrimeliyiz. (43.7 tl ye aldım bayiden) yoksa sık yağ değiştirmenin bir alemi yok, filtre iyiyse yağ zaten hemen eskimeyecektir. ayrıca hava filtresi olarak, k&N filtrem var,
isterseniz size satabilirim. filtre bakım ücreti açısından çok ekonomik çünkü çabuk kirlenmiyor ve temizleme ücreti, orjinal kitiyle bile olsa harcanan malzeme için oldukça cüzzi. yeni temizledim ve yağladım, ancak kendim
orjinal yamaha hava filtresi kullanıyorum. K&N ile ses daha iyi ancak performans olarak bir fark yok. hatta maddi imkanlar iyiyse orjinal hava filtresinden yanayım çünkü daha iyi filtrasyona sahip. nispeten uzun motor ömrü sağlayacaktır...
yamalube hakkında tecrübem yok, ancak yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla önermiyorum, castrol asla önermiyorum ve castrol ile tecrübem var
hiflo filtre den de uzak durun, onunla da hoş olmayan anılarım var.
Ayrıca, eğer soğutma suyu ve amortisör yağı 2 sene içinde değişmemişse onları da değiştirmenizi öneririm.