Bu arada, bugün
Fazer 8'i test etme fırsatı buldum. (Yarın müsait olursam xj6 test edicem)
Öncelikle benim
Fazer'ımda da Yoshimura var, test ettiğim
Fazer 8'de de Yoshimura vardı. Buradan başlamam gerekirse, egsoza karşı karakterleri çok farklı amcaoğullarının
6 uğultulu ve sektesiz ses verirken, 8 rölantide daha çok iki silindir havası veren bir sese sahip. Hakeza düşük devirlerde de öyle...
CC, tork ve beygir üstünlüğünün verdiği performans farkı tabiiki var. Bunun yanında daha atik-atletik bi yapıya sahip. Manevra kabiliyeti de çok üstün. Şeritten şerite geçerken birden kendimi kesikli şerit çizgilerinin arasında gezinen çocuk gibi oynarken buldum
"Sen bana yön ver ben istediğin gibi rahat manevra yaparım sahip" dermiş gibi bi havası var dar alan manevralarında. (Üst devirler için konuşuyorum)
3 adet farkettiğim bi garipliği var. Birincisi; 6'da hızı farketmiyorsunuz. Sakin sakin giderken kadrana bakıp "Aaa 170'le gidiyomuşum" dediğiniz hallerde, 8'de "Ah ulan yapıştırıyorum, gidiyo alet" derken kadranda 150'yi görüyor oluyosunuz.. Hızı hissettiriyor yani. Bu avantaj mı dezavantaj mı kişiye kalmış tabi. İkincisi; yavaş manevralarda, u dönüşlerinde, kavşak dönüşlerinde gidonu yönlendirdiğinizde gidonda o tarafa doğru bi yığılma oluşuyor. Sanki sizi yormamak adına ve daha emin bir dönüş sağlamak adına düşünülmüş olabilir. Fakat beni tedirgin etti şahsen. Üçüncüsü de; sürekli agresif kullandığınız zaman motor sıcaklığını şasiye yayıyor. Baldır ve dizinizle depoyu sıkıştırdığınız hallerde, bileğinizden dizinize kadar olan kısım dikey şasi oldukça ısınmış oluyor ve iyiden iyiye bunu hissettiriyor.
Hoşuma giden bir ayrıntı, 8'de daha bi teknolojik hava var. Motorun ıslıklı tarzı bir sesi ve panelin göz dolduran bir görselliği var. Bu da dikkatimden kaçmadı.
Kuyruk altı egsoz ve yan egsozun yalnızca görüntü olarak değil kullanım hissi olarak da farkı var. 6'da kuyruk altı egsozun güzel bir avantajını farkettim bu durumda. Motoru kullanırken motorun iç gürültüsü mü diyim, o tatlı hissi; 8'de yok. Çünkü egsoz yanda ve sesi uzaklardan gönderiyor. Sizin pek sesle işiniz olmuyor. Dışarda duyuluyordur tabi rahatlıkla. Bunun avantajı, uzun yolda motorunuzun sesi sizi daha az rahatsız ediyor olması denebilir. Fakat ben 6'nın sesinden de gayet memnunum. IXIL, Devil, Akrep egsoz kullanmadığım için rahatsız da etmiyor beni.
Son olarak, 8'in karakteristik yapısı sport touring'ten super sport havasına biraz daha kaymış gibi. yolun görüş açısı, motorun hakim olduğunuz görsel alanı gibi faktörler touring'den uzaklaşmış. Ve motor kalıp olarak da öyle mi bilmiyorum ama kullanımda 6'ya göre daha ince bi yapısı varmış hissi verdi. Teknik verilerinde 25 kg fazlası var ama bu motor aksamından vs'dir diye düşünüyorum, kalıp olarak daha bi cılız gibi geldi bana. 6 buna nazaran daha tok ve oval bir yapıya sahip.
Benim görüşlerim ve yorumlarım bu şekilde. Umarım sıkmamışımdır