29 oldu. Manda kasa olduk olm gençlik eskide kaldı. Yediğimiz yarıyo, eritemiyoruz da artık
29 oldu. Manda kasa olduk olm gençlik eskide kaldı. Yediğimiz yarıyo, eritemiyoruz da artık
şu gidon bilyası ile ilgili bi problemim yok ama sizin yüzünüzden bekliyorum acaba değişim ister mi diye, diken üstündeyim..amortisör keçesini haletmiştim neyseki yaz başı...patlak keçe ile çok kullanmamak lazım....fren balataları değişmesi gerekebilir kısa vadede onu artık sezon başına bırakcam sanırım..
bu motor takozu dediğin şey nedir hacı, şu arka tekeri kaldırmak için kullanılan zımbırtı mı diyecem ama orta ayak varken onu neden alabileceğine cevap bulamadım açıkçası...
Yok o değil. Zaten çok ismi var. Grenaj takozu da diyolar. şu zamazingo: DIHLA
Motor koruma demiri adı üstünde düşme esnasında motoru koruyo. Motor takozu ya da grenaj takozu denen bu zımbırtı, yatmalarda depoyu koruyo. (Yani inşallah, tüm temennim bu )
Yav o değil zaten olm onu misalen koydum oraya. Benim yapacağım şuna yakın bişey olcak. (Biraz da süslerim sanırım ) DIHLA
Yani koruma demirinden uzun olacak anlayacağın.. Bir de yukarı yakın olduğundan, depo için motor koruma demirinden etkili olacak haliyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------
SESLİ GÜLDÜÜÜM
Ki aynı duyguları paylaştım ben de valla.. Yapma bana bunu
"CaRPe DieM"
Dedim şu kafa grenajını nasıl koruyabiliriz
Bi anda aklıma cbf yaplılan boydan boya koruma demiri geldi
Ama şöyle bişi olsaydı yararlı olabilridi belki. Kafa grenajının yanında ufak bir çıkıntı olarak takoz yada şu grenaj şeklinde olan koruma takozlarından.
Düşersek eger ilk temas edicek yer kafa grenajı durdugu yerde bile düşse kafa grenajı..
Fiyatı 2 milyar diye duymuştum böylesine uçuk rakamı duyunca aklıma türlü çözümler gelmeye başladı
Koruma takozunu ısrarla tavsiye ediyorum
keza çok işe yarıyor kendisi
benim iki kere elimden kayan fazer için ilaç gibi gelmişti grenajlara kesinlikle temas ettirmiyor
beyler motor durduğu yerde yatmalarda ilk temas yeri elcikler ve sinyaller..kafa grenajı yere değmez...egzantirik gergisi ararken bakmıştım 600-700 tl gibi bişeydi..
aha buldum...
http://www.motoliz.com/search/Fazer&start=102
Kim takar kafa grenajını, benim aklım depoda ben depoyu korıycam olm. 2 bin liranın üzerinde fiyatı var boru mu ki yatmalarda deponun yanına vuruyo direk..
evet benimkiler baya uzundu ama sırıtmıyordu motor üstünde resimlerde de gördüğün gibi
Ahmet çok niyetlendi ancak mondilali satamadı o yüzden biraz nakit sıkıntısı oldu
bende ona satılmasını istiyordum ancak nasip değilmiş
takoza dikkatt
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------
benim yere yatma olayı tam komedi oldu kaldırım var zannediyordum meğersem yokmuş çok kıvrandım belimi çok zorladım ancak denge kayboldumu yatıyor meret
benim sadece sol peg ve takoz yere temas etti onun haricinde sıkıntı olmadı ama alınan takoza göre değişir kısa ise gidon falanda değiyor
ancak kesinlikle ve kesinlike depo ya değmiyor
cihanın dikkatine
Ne kadar sırıtırsa sırıtsın o takozdan bende alacagım
Birde şu aynalara takılan ufak yuvarlak mini ayna izmirde kahramanlarda bulabilirmiyim ve ne kadar işe yarıyor ?
Cihan abi mustafanın takozunun ölçüsünde yaptıralım banada yaptırıverelim gitsin
Yada takozu nerden aldın bulabilecegimiz yer izmirde nerede var ?
Erhan abi teorine karşılık gelsin istemem fakat yere düştügünde gidon düz durursa evet kafa grenajı degmiyor ..
Fakat durdugu yerde düşşse bile gidona agırlık gelcegi için direksiyon ya saga yada sola dönüyor kafa grenajıın uc bölümü çarpıyor çatlıyor. :(
Birçok fazerda bu mevcut örnegin göktügünku gibi :(
Fakat bu takoz işe yarar
Son olarak ahmetin senin fazerini kaçırmasına çok üzüldüm umarım böyle temizini bulur.
aynaları hepsiburadadan almıştım http://www.hepsiburada.com/liste/aut...fview%3dlister
kahramanlara gitmene gerek yok tüm oto aksesuarcılarında kolaylıkla bulabilirsin
Takozu alın yada yaptırın inanın çok işe yarıyor ben uzun yolculuklarda ayağımı bunlara uzatıp gittiğimi bile bilirim o kadar işlevsel yani
Ahmet mondiali satsa ona motor bulunur da
bir de göktuğu kandır o mat siyah boyalı ön camı çıkarsın ben çok söyledim benim hoşuma gidiyor abi didi sürekli
vallaha pek gitmemiş o cam aynen vernik atsa parlasa bi nevi.
Fakat adam sevgilisiyle beraber yapmış el emegi göz nuru onun manevi degeri var
Adamsın goktuggg kardeşimmmm
Herkese verdigi bilgilerden ötürü teşekkür ederim en canlı topik konumundayız kim tutar fazer topigini..
Mustafa, ne şirin takozların varmış senin öyle mesajı aldım kardeşim. Ben kendim yapacağım için biraz kendime göre tasarım ve renk ayarlıycam, bakalım. Önümüzdeki hafta malzemelerimi (Alüminyum ve delrin) sipariş edip tasarımını yapıcam. Sonrası kolay zaten.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)