Hayırlı olsun, temiz temiz güle güle kullan aileye hoşgeldin..
Geçenlerde bir arkadaşla Eymirden gelirken motorları değiştik. Onun motoru GT250 idi. Dediklerine hak veriyorum. Fazerdan sonra hyoya binmek işkenceden başka birşey değil. Bu işkenceye ancak 2km dayanabildim.
Bu arada koltuğun arkasına kapak uygulaması yapılıyormuş. Gören duyan var mı? İnanılmaz estetik duruyor. Bulsam balıklama atlıycam.
Tabi bir de alt karenaj. Baktıkça içim kıpır kıpır oluyor.
İyi ki tercihimi fazer'dan yana kullanmışım. 600f kullandım bide şimdi fazer tadı vermedi bana. Bu ne tatlı motordur. Yanlız tork eğrisinden korkuyordum hakkaten korktuğum kadar
varmış. Çok saçma bi ivmelenmesi var motorun. (Gerçi ben o saçmalığı çok sevdim ama) 2. viiteste uzun bi düzlükte 3 bin devirdeyken çevirdim gazı, 7 bin devire kadar sakin 7
binde bi geriye atıyor, sonra 10 binde bi daha geriye atıyor. Orjinal egzozlardan f1 arabası gibi ses veriyor bide. vihhu. Hyo motormuymuş ya. 30.000 km hyosung da eziyet
çekmişim resmen.
Şimdi uzun soluklu geziler yapmayı planlıyorum. Var mı burada geziye çıkmak isteyen fazer'cılar. Ben Konya'dayım. Batı veya doğu turuna çıkma niyetim var.
Fabrisio, alt grenajı ben de çok beğeniyorum ve olmasını çok isterdim fakat Türkiyede malesef bulunmuyor.
Cekok, düşünen adam olmuşsun bu kadar düşünme bence
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------
Şimdi şöyle söyliyim. O tork eğrisi saçma bir ivmelenme değil, Fazer'ın özelliğidir. Konuyu baştan okusaydın bilirdin, önceki sayfalarda çok tartıştık konuştuk bu konuyu... Kısaca; VFR800'de vtec motor vardır ve 6000d/d'da vtec açar. VFR'de 6000 neyse, Fazer'da da 7000-8000 sınırı odur. Yani Fazer'da da sistem vtec olmasa da, mantalite olarak aynı. Farkedilme sınırı 8000d/d olup, motorda ekstra bir ivmelenme, ses değişimi ve çalışma karakteri oluşur. Aslında Fazer'cıları Fazer aşıklısı yapan en büyük faktörlerden biri de budur
Uzun soluklu sürüş demişsin, ben bayramın birinci günü, bir haftalığına ege turuna çıkıyorum. (Sakarya-Ölüdeniz arası). Erro da bu Cuma Ankara-İzmir arası sanıyorum (Sakarya-Bursa üzerinden) bir tur yapacak. Yani Fazercılar uzun sürüş yapıyor zaten, sadece tarih ve güzergahını bilmen yeterli
"CaRPe DieM"
Konuyu baştan sona zaten okudum ben. O yüzden dedim ya tork eğrisinden korkuyordum diye. Her kullanıcı dediğim olayı zikrediyor. Abartan kişiler çoğunlukta olduğu için gözüm korkmuştu zaten. Ama bende fazer ın o özelliğini sevdim. 600f belki de o yüzden fazer kadar bana keyif vermedi.
Arkadaşlar bizde bayramdan sonra ki gün ege turuna çıkıyoruz 5 motor 3500 km yapalım dedik eğer sizlerde katılırsanız çok iyi eğlenceli bir gezi olur ayrıca mustafa ve diğer fazerlı dostlarım face den ekleyelim birbirimizi ordan da irtibatta oluruz sürekli ekleyin beni lütfen mehmet çekok ;)
Cihan ın dediği gibi ben cuma çıkıyorum tura..ankara-sakarya-mudanya-bozcada-asos-ayvalık ve izmir..ordan da doğrudan ankara ya dönüyorum.
kardeş VFR 800 ün vtec girmesi fazerla benzerlik gösteriyor ama vfr alt devirlerde de gayet iyi torka sahip...fazerın alt devirdeki görece düşük torku esasında benim ve acemilerin bi bakıma avantajına...7000 devirdeki ivmeyi düşük devirde vermesi tehlikeli bir durum bence...ama şimdikinden bir miktar daha iyi olabilirmiş...
Ankara'da sadece hafta sonları olmak kaydıyla günübirlik bir yerlere gitmek isteyen olursa bana da haber versin. Sabah gidip akşam gelmece usulü.
Satmaktan vazgeçtim ark.lar . Alacağım motor satılmış. Ben fazer a devam
http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx
Face'de Fazer grubu var oraya katılabilirsin sen de. "Fazer Tutkunları" grubun adı. Orada birçoğumuz varız zaten
Ayrıca ben de sizin tur zamanınızda egede olucam kısmetse. bayramın birinci günü Didim, üçüncü günü Bodrum, Pazartesi günü ve sonrasında Marmaris-Fethiye taraflarında olacağım kısmetse..
Herkes makinesinin mükemmel olmasını ister Erhanım Bizim de kusurumuz bu olsun, ha engel midir, tabiiki değildir. Ben onun düşük devirdeki düşük torkuna da gurban olurum
Şu ankarayı kıskanmaya başladım ama. Hep Fazer'cılar orada yahu..
Ne almayı düşünüyordun da kaçırdın peki?
"CaRPe DieM"
istanbul ve çevresinden fz6 arıyorum. 2007 model ve üstü olanlar bana mesaj atsınlar konuşalım.
aga bende ilk defa güçlü sayılabilecek bi motora bindim
sana şöyle diyeyim 120km /h ile giderken sadece saniyede 180 e 200e çıktığını gördüm adrenalin patlaması yaşadım resmen
yani maddiyat imkan verse tek geçerim gücü sesi duruşu ve markası ile gözüm kapalı alacağım tek motosiklettir
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
xtz 660 tenere 2009 model...17000den 15000e dustu ama 2gune satmış
http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)