Arkadaşlar çok doluyum çok.
Hem durumu anlatıp hem de birkaç bir şeye cevap vermek isterim dilim döndüğünce...
Bu haftasonu Arkadaşlarla (Ankara-İstanbul-Bursa) toplanıp Karadeniz Ereğli Motosiklet Festivaline gittik. Ve giderken yolda
motor TPS arızası verdi ne sürüş keyfim kaldı ne moralim. Festival burnumdan geldi. Festival boyunca her tarafa ulaşmaya bilgi edinmeye uğraştım telefondan..
Arızayı şöyle anlatayım sizlere...Motor 110'u geçmiyor. Daha doğrusu 7000 deviri geçmiyor. 7 bin devire kadar hızlandığınızda gücü kesiyor ve motor stop ediyor.. En başta 110-120 giderken motor silkelemeye başladı ardından bir boğulma geldi. Benzinde pislik mi var nedir dedim yoluma devam ettim. Bir süre daha gittim ve hızımı arttırırken 6. vites 7000 devirde (110 km/h civarı) motor tak diye stop etti. Ne olduğunu anlamaya çalışırken bir yandan da motoru toparlamaya ve kendimi sol şeritten emniyet şeridine atmaya çalıştım. Zor bela çektim kenara (Herifin biri arabasıyla üstüme çıkıyordu resmen). Kontak kapatıp açtım, çalıştırdım. Kalkışı çok nazik yaparsan bir şey olmuyor ama biraz hızlı çevirirsen kaç bin devirde veya hızda olduğun fark etmiyor direk stop ediyor.. Sakin kalkıp sakin sakin 110'a ulaşınca da motorun kafası karışıp sendelemeye başlayıp stop ediyor.. Orada zaten anladım, lanet TPS arızası benim de başıma gelmişti artık kurtuluş yoktu.
Ebubekir'i (Unnamed) ve Erhan'ı (Erro) aradım durumu izah ettim. Düzce Dadaş Motoru ve İstanbulda büyük bir yamaha servisini aradım izah ettim.
Ebubekir olaya pek ihtimal vermediğim açıdan baktı ve; fabrikasyon kronik arıza olduğu için Yamaha, fabrisio'nun söylediği gibi bir genelge yayınlamış, "km ve yıl gözetmeksizin, yetkili servisin bu arıza ile karşılaşıldığında ücretsiz olarak parça değişimini gerçekleştirmesi gerektiği" konusunda. Ama sordum soruşturdum, özellikle Türkiye'de kimse bu genelgeye sadık kalmamış olup, kimse ücretsiz olarak bu değişimi gerçekleştirmiyormuş. Düzce Dadaş Motor bana
parça fiyatı 450tl işçilik 150tl fiyat çekti ve 1 aydan önce parça gelmez dedi. İstanbuldaki aradığım servis de aynı düzeyde fiyat verip, 15 güne kadar parçayı tedarik edebiliriz dedi. Yani zamanında bu makinenin öküz sahibi makineyi garanti kapsamında servise götürüp tps sensörünü değiştirtmedi diye 600 lira bayılıcam, hem de en az 2 hafta bekledikten sonra.
Bir diğer görüşe göre iste, İstanbul-Güneşlide Oktay usta, sensörü temizlediği ve arızanın düzeldiği söylendi. Bunun üzerine yoğunlaşcam. Daha doğrusu elim mahkum, bütün ümidim bu şu anda
Yukarıda söylediğim gibi...
180'den şaşma... Ben M3 kullanıyordum, şimdi yeni M5 aldım. Çok memnunum.
Fazer 8'in ayrı grubu var...