Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Haziran 2013, 23:15
yaklaşık 1 aydır bindiğim motoruma bu hafta sonu zincir ve dişli temizliği yapacağım. Temizlik için filtre edilmiş gazyağı, yağlama için ise würth sabesto drylube öneriyorlar. Siz en son ne kullandınız?
Erhan, sen Ankara'dasın. Geçen gün bahçeli 7'de görüşmüştük hatırlarsan (Seçkin-Siyah Fazer) Eğer gazyağı kullandıysan Ankara'da nerede satılır?
Cihan, sen motorun inciğini cıncığını iyi biliyorsun. Yağ ne önerirsin?
Reklamlar
-
19 Haziran 2013, 00:22
fabrisio adlı üyeden alıntı
yaklaşık 1 aydır bindiğim motoruma bu hafta sonu zincir ve dişli temizliği yapacağım. Temizlik için filtre edilmiş gazyağı, yağlama için ise würth sabesto drylube öneriyorlar. Siz en son ne kullandınız?
Erhan, sen Ankara'dasın. Geçen gün bahçeli 7'de görüşmüştük hatırlarsan (Seçkin-Siyah Fazer) Eğer gazyağı kullandıysan Ankara'da nerede satılır?
Hocam bahsi geçen gazyağı mıdır. Önce konuya oradan girdin de
Motor yağı ise Motul 10-40 idealidir. Zaten fabrika verileri de 10-40 öneriyor, tabi kendi markasında önerir (Yamalube). Ha dersen ki Ankara çok sıcak oluyor; 50 de alabilirsin. Ama Ipone-Motul arasında fark yoktur eğer Ipone kafana takılırsa. Hani pahalı bu, kalitelidir falan diye takılma ikisi de aynı :mgreen:
-
19 Haziran 2013, 00:46
Yanlış anlamadıysam arkadaş zincir yağından bahsediyor.
Ankara da gazyağını Kazım Karabekir in girişindeki BP benzinlikti sanırım, ASKİ nin karşı tarafında, orada bulabilirsin, ben en son oradan almıştım. Benzin pompası gibi pompası var, oradan dolduruyorlar. Zincir yağı mevzusu da biraz muallakta açıkcası, daha sıvı yağlar alırsan temizlemesi daha kolay oluyor ancak etrafa sıçratıyor kullanırken, benim motul gibi zincir yağlarından alırsan, onlar da zincire yapışıyor, toz toprak da çekiyor, bence daha sık temizlemek gerekiyor. Deneyerek bir denge bulmalı bence
-
19 Haziran 2013, 00:50
Zincir yağı ise dediğin gibi konu baya bi karışır yav Muallak üstüne muallak. Nelere iyi dediler de kullandık, bir yerden fedakarlık ederken bir yerden iyi sonuç alabiliyorsun. Zincire mi yapışsın, kolay mı temizlensin, kaliteli bir şekilde zinciri mi korusun, vs. vs. diye gidiyor ve hepsini bir arada karşılayan yok. Würth'ün zincir spreylerini övüyorlar. Bir de bir kardeşim Repsol'ü önermişti, kısmet olmadı henüz denemek. Şimdi Castrol aldım onu deniycem inşallah bakalım
-
19 Haziran 2013, 01:26
hocam, zincir temizliğinden bahsettim, sen konuya motor yağından girdin :D
Sonraki mesajında açıklamışsın gerçi. Keşke Castrol almasaydın. Zincir yağı beş para etmezmiş. Kullananlar çok pişman. İlk önce ben de düşündüm ama yorumları okuyunca vazgeçtim.
Bülent arkadaşım, würth'ün yapışmasına çok iyi diyorlar. Sağa sola sıçramıyormuş. Ayrıca toz toprakta kaplamıyormuş. Rengi de diğer yağlar gibi siyah değil ve şeffafmış. Ama fiyatı diğerlerine göre daha tuzlu.
-
19 Haziran 2013, 01:38
selamlar seçkin...
bülentin dediği gibi gaz yağı çok kolay bulunmuyo...kazım karabekir taraflarında çevik kuvvetin orda benzinlikte bulabilirsin...
zincir yağı olarak ben würth kullanıyodum ama şimdi yeni castrol aldım bi de onu deneyim ama senin demene göre kötü etmişiz..
açıkçası bir zincir yağı n kadar kötü olabilir onu düşünüyorum..zincir hususunda yağ yağdır...hele castrol gibi arge si kuvvetli bi firmanın kötü olacağına ihtimal vermiyorum ama sıçrama ya dat tozlanma gibi özellikleri için kötülüyo olabilirler..deneyelim bakalım
-
19 Haziran 2013, 16:22
-
19 Haziran 2013, 16:38
-
19 Haziran 2013, 16:43
eyw cihanım sagolasın bu arada camın bağlantı vidalarında 3-5 renk denedik de en iyisi mavi oldu ya cihan = ))
egzoz yorumlarını akşam okurum gorusrz = )
-
19 Haziran 2013, 17:10
cihan54 adlı üyeden alıntı
Ooo aynaların çok orjinalmiş arı maya gibi olmuş
Maşallah diyelim temiz temiz güle güle kullan, kazasız belasız inşallah. Video'yu da eve gidince izliycem.
Elcik ve manet güzelmiş. Ben de kısmetse bu haftasonu elcik manet takımı alıyorum oğluma.. Ama kısa spor manet değil de uzun spor manet alıcam. Ben de resimleri koyarım alırsam
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------
Bu arada nacizhane fikrim, camın ve kafa grenajının bağlantı vidalarını da pirinç rengi olanlarından kullan (Onlar set halinde satılıyor). Çok daha şık duracaktır.
elcik manet takımın nerden aldın link yollasana bi cihan...
-
19 Haziran 2013, 17:29
-
19 Haziran 2013, 17:42
İnternetten almadım. Benim ustaya yeni model gelmiş hemen haber verdi
güzel ama, ben beğendim. foto da çekerim alırsam...
Buydu sanırım. Ama farklı da olabilir, çünkü alacağımda marka ve modellere göre farklı farklı yerlerde asılıydı. (Belki de her marka modele göre elinde olduğu için universal de yazmış olabilir)
Manet de bunlar. Fakat iki rengi var hangisini alacağıma bir türlü karar veremedim. Sizce hangisi gider Siyah gri mi, pirinç siyah mı
Siyah - Gri
Pirinç - Siyah
kardeş prinç olana ısınamadım ısınamadım valla...ama bu meret pahalıymış ya...hiç gereği yok bu ara
-
19 Haziran 2013, 17:50
evet manet biraz pahalı.. naabacan meecbuuur
-
19 Haziran 2013, 17:55
-
19 Haziran 2013, 17:57
heheh evet. zaruri ihtiyaçlar dışında. Hele ki orjinal elcik ve manetinden gayet memnunsan. Ama geçen de konuştuk bi arkadaşla. Yahu bu meret durduğu yerde durmuyo. Ya servise götürcem burasından ses mi geldi, ya gidip bi parça değiştircen arıza çıkarmasın falan mevzuuna, hiç mi bişeyi yok, git ciciler biciler al incik boncuk süs eşyası al tak.. Hep böyleyiz arkadaş harbi dediğin gibi ömrümü yiyo. Durduğum yerde duramıyorum yaa.. iki senedir ayağıma ayakkabı, mıçıma pantolon almadım yemin ederim. Ne kazanıyosam oğluşuma yatırıyorum
-
19 Haziran 2013, 17:59
İnternetten almadım. Benim ustaya yeni model gelmiş hemen haber verdi
güzel ama, ben beğendim. foto da çekerim alırsam...
Buydu sanırım. Ama farklı da olabilir, çünkü alacağımda marka ve modellere göre farklı farklı yerlerde asılıydı. (Belki de her marka modele göre elinde olduğu için universal de yazmış olabilir)
Manet de bunlar. Fakat iki rengi var hangisini alacağıma bir türlü karar veremedim. Sizce hangisi gider Siyah gri mi, pirinç siyah mı
Siyah - Gri
Pirinç - Siyah
Cihan, kırmızı siyah motora prinç sarısını nasıl yakıştırdın? Bence siyah gri bir nebze olsun daha iyi bir seçim olur ama ben senin yerinde olsam kırmızı motora kırmızı tonajlı daha ekonomik birşeyler beğenirdim.
-
19 Haziran 2013, 18:01
-
19 Haziran 2013, 18:04
Durduğum yerde duramıyorum yaa.. iki senedir ayağıma ayakkabı, mıçıma pantolon almadım yemin ederim. Ne kazanıyosam oğluşuma yatırıyorum
hehee aynen ben de o şekilde
-
19 Haziran 2013, 18:05
hndsmyng adlı üyeden alıntı
eyw cihanım sagolasın bu arada camın bağlantı vidalarında 3-5 renk denedik de en iyisi mavi oldu ya cihan = ))
egzoz yorumlarını akşam okurum gorusrz = )
Kardeş, motorun çok güzel. Nazar boncuğu gibi maşallah. Her ne kadar aynalar ve elcikler tasvip ettiğim gibi olmasa da, yine de çok sırıtmamış. Siyah cam da güzel durmuş. Camı nerden aldığını söyler misin? Aldığın yerde 2005 kasaya göre full siyah cam varmıydı?
-
19 Haziran 2013, 18:10
Kardeş, motorun çok güzel. Nazar boncuğu gibi maşallah. Her ne kadar aynalar ve elcikler tasvip ettiğim gibi olmasa da, yine de çok sırıtmamış. Siyah cam da güzel durmuş. Camı nerden aldığını söyler misin? Aldığın yerde 2005 kasaya göre full siyah cam varmıydı?
Pîrim bak sana bi tavsiye..
http://zeusmotor.sahibinden.com/
Bu adamlar her marka modele göre cam yapıyolar hem de 100 lira.. Arkadaş sıfır NC700X aldı, aldığı gibi de bu adamlardan cam aldı gayet başarılı. Bence bir araştır bu adamları. Ben ilanlarına bakamadım, bir göz gezdir vardır illaki bizim camdan da
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)
Bu Konudaki Etiketler