Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Mayıs 2013, 09:17
cihan54 adlı üyeden alıntı
Şehiriçinde kısa manet yoruyormuş edindiğim bilgilere göre.. ben alırsam uzun spor manet düşünüyorum..
esasında ben yoracağını düşünmüyorum, kısa manetin mantığı şu; kısa olduğu için iki parmakla yarışçılar tarafından kullanılıyo, yarış esnasında normal standart sürüşteki gibi durmak gerekmediği için, yani frenaj hafif ve sadece yavaşlamak maksatlı olduğu için yarışçılar 2 parmağını kullanıyo, uzun manette 2 parmak kullanılması durumunda ve kaza esnasında, elciciği saran parmakların yani manet üzerinde olmayan parmakların ezilme ihtimali var...dolayısı ile uzun manette 2 parmak kullanmak riskli.., kısa manetin fonksiyonu bu, demem odur ki freni her zaman 4 parmağınızla yapın, dolayısı ile uzun manet kullanın
eyorlamam bu kadar...
Reklamlar
-
08 Mayıs 2013, 10:06
erro adlı üyeden alıntı
esasında ben yoracağını düşünmüyorum, kısa manetin mantığı şu; kısa olduğu için iki parmakla yarışçılar tarafından kullanılıyo, yarış esnasında normal standart sürüşteki gibi durmak gerekmediği için, yani frenaj hafif ve sadece yavaşlamak maksatlı olduğu için yarışçılar 2 parmağını kullanıyo, uzun manette 2 parmak kullanılması durumunda ve kaza esnasında, elciciği saran parmakların yani manet üzerinde olmayan parmakların ezilme ihtimali var...dolayısı ile uzun manette 2 parmak kullanmak riskli.., kısa manetin fonksiyonu bu, demem odur ki freni her zaman 4 parmağınızla yapın, dolayısı ile uzun manet kullanın
eyorlamam bu kadar...
Presstv diy mıı doğru diyosun. Bi de şu var, şehiriçinde iki parmak sürekli yarım debriyaj...
-
08 Mayıs 2013, 10:19
-
08 Mayıs 2013, 10:27
-
08 Mayıs 2013, 10:29
Enteresan. Sizin oralara trafik pek uğramadı mı, sen mi çevre yolunda oturuyosun
bi de fazerın debriyajı serttir genele vurursak. Yazık o iki parmağımıza
debriyaj sertlğini ben sadece bende var zannediyodum, bu yüzden debriyaj telini değiştiriyorum...gerçi birincil sebep o değil ama yarın bigün başıma bela açmasın diye...
-
08 Mayıs 2013, 10:59
erro adlı üyeden alıntı
debriyaj sertlğini ben sadece bende var zannediyodum, bu yüzden debriyaj telini değiştiriyorum...gerçi birincil sebep o değil ama yarın bigün başıma bela açmasın diye...
debriyaj sertliğini biraz olsun almak için nacizane tavsiyem manetin bittiği telin boruya girdiği yere wd40 sıkın aynı işlemi motoru hafifçe yatırarak alttan da yapın be farkı görün
-
08 Mayıs 2013, 11:12
En son yaptırdığım işlem debriyaj teli değişimiydi ve bilimum yağ sıkıldı tele.. Olabileceğinin en yumuşağı şu anda, ama yine de sert
-
08 Mayıs 2013, 11:22
bu image shack a kayıt olmakmı gerekiyo resim için bi türlü ekleyemedim......
-
08 Mayıs 2013, 12:24
Arkadaşlar konu debriaj dan açılmışken benim debriaj acayip şekilde sert bilek kası yaptım Şimdi değiştirmek istiyorum 75 tl fiyat çıkardılar sadece tele? teli değiştirsem sorun çözülür mü _?
-
08 Mayıs 2013, 12:34
mkaptan adlı üyeden alıntı
debriyaj sertliğini biraz olsun almak için nacizane tavsiyem manetin bittiği telin boruya girdiği yere wd40 sıkın aynı işlemi motoru hafifçe yatırarak alttan da yapın be farkı görün
benimkinin eski sahibi oraya gres yağı dürmüş
En son yaptırdığım işlem debriyaj teli değişimiydi ve bilimum yağ sıkıldı tele.. Olabileceğinin en yumuşağı şu anda, ama yine de sert
cekokk adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar konu debriaj dan açılmışken benim debriaj acayip şekilde sert bilek kası yaptım
Şimdi değiştirmek istiyorum 75 tl fiyat çıkardılar sadece tele? teli değiştirsem sorun çözülür mü _?
benim usta debriyajın sertliğinin balatanın ordaki yaylardan da kaynaklanabilceğini söyleip kontrol edeceğini söyledi...
debriyaj teli kendi fiyatı yanlış hatırlamıyosam 52 tl...dolayısıyle işçilikle birlikte 75 gayet uygun, benim usta telin fiyatının 70-80 olduğunu söyledi...
herkeste aynı problem olduğuna göre debriyajımız sert arkadaşlar kabul edelim o zaman ben teli sadece bir iki teli koptuğu için daha sonra sıkıntı çekmemek adına değiştiriyorum...ama daha önce duyduğuma göre tel ile kılıf arasına zamanla giren toz vs de sertleşmeye sorun olabiliyo...sertleşme probleminiz olmaması dileğiyle
-
08 Mayıs 2013, 14:03
Debriyaj teli 37 tl yav işçilik dahil 50 liraya degiştim. Yamaha yetkili servis değildi ama, Honda servisiydi. Debriyaj baskı Balatayı falan da orda değiştircem bir ay içerisinde..
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:00 ----------
sentepeli adlı üyeden alıntı
bu image shack a kayıt olmakmı gerekiyo resim için bi türlü ekleyemedim......
ImageShack üyelik ister. Üye olması da kolay aslında. Ama farkli upload siteleri de var. Mesela resumyukle vardı...
-
08 Mayıs 2013, 20:43
resim yükleme denemesi
-
08 Mayıs 2013, 21:33
selamlar,
çinden led sinyalli stop ve led ön sinyal getirttim. cumartesi taktırmaya gittim, takan usta direnç taktı ancak stop ve sinyaller kafasına göre çalışıyor. motoru stop edip tekrar marş basınca yine kafasına göre ya çalışıyor ya da çalışmıyor. dörtlüler ise hiç bir şekilde çalışmıyor.
bunlar sinyal;
http://www.ebay.com/itm/121080509446...84.m1497.l2648
bu da sinyalli arka stop;
http://www.ebay.com/itm/251076641898...84.m1497.l2648
(resim ekleyemediğim için kusura bakmayın)
şimdi soru şu;
oto elektrikçilerin yapabileceğini duymuştum ama elimin altında bulunan 2 elektrikçi de motordan anlamayız dedi. elektrik işi olduğu için de açıkçası biraz tırstım. motor elektrikçisi gibi bir adam var mı tanıdığınız bildiğiniz? veya bu problemimi çözebilecek herhangi bir usta da olabilir.
ps: istanbul anadolu yakasında oturuyorum.
teşekkürler
-
08 Mayıs 2013, 22:26
angorstatik adlı üyeden alıntı
selamlar,
çinden led sinyalli stop ve led ön sinyal getirttim. cumartesi taktırmaya gittim, takan usta direnç taktı ancak stop ve sinyaller kafasına göre çalışıyor. motoru stop edip tekrar marş basınca yine kafasına göre ya çalışıyor ya da çalışmıyor. dörtlüler ise hiç bir şekilde çalışmıyor.
bunlar sinyal;
http://www.ebay.com/itm/121080509446...84.m1497.l2648
bu da sinyalli arka stop;
http://www.ebay.com/itm/251076641898...84.m1497.l2648
(resim ekleyemediğim için kusura bakmayın)
şimdi soru şu;
oto elektrikçilerin yapabileceğini duymuştum ama elimin altında bulunan 2 elektrikçi de motordan anlamayız dedi. elektrik işi olduğu için de açıkçası biraz tırstım. motor elektrikçisi gibi bir adam var mı tanıdığınız bildiğiniz? veya bu problemimi çözebilecek herhangi bir usta da olabilir.
ps: istanbul anadolu yakasında oturuyorum.
teşekkürler
hocam ben 4. levent tarafındayım hic bi sonuc alamzsan bu tarafa yolun düserse saglam elektrikci var hakkını verirsen kralını yaparlar = ))
-
09 Mayıs 2013, 00:59
şimdi baktım 42 lira..benim usta bana telin fiyatı 70-80 ddemişti, istersen sen al dedi de şimdi kargo bekle git ustaya gtür orda bekle vs...bi sürü iş...vermeden önce alayım iyiydi...
-
10 Mayıs 2013, 01:28
merhaba arkadaşlar fazerlara gönlüm kayıyo
açıkçası şu an almayacağım ama sahibinden de fiyat araştırması yaparken
s2 modeline rastladım. gördüğüm kadarıyla kadran değişik onun haricinde bi değişiklik war mı acaba
merak ettiğim için ve öğrenmek istediğim için soruyorum
cevaplarsanız sevinirim.
saygılar...
-
10 Mayıs 2013, 08:37
Kafa grenajı farklı, çamurluklar farklı daha farkları var da şu an hatırlamıyorum afyonum patlamadı
-
10 Mayıs 2013, 09:04
burdurlu1985 adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar fazerlara gönlüm kayıyo
açıkçası şu an almayacağım ama sahibinden de fiyat araştırması yaparken
s2 modeline rastladım. gördüğüm kadarıyla kadran değişik onun haricinde bi değişiklik war mı acaba
merak ettiğim için ve öğrenmek istediğim için soruyorum
cevaplarsanız sevinirim.
saygılar...
artçı ayaklıkları da bir miktar aşağıda...çok fazla değişik bir özelliği yok...çok az bi fark olsa da kafa grenajındaki farklılık benim hoşuma gitmiyo, daha bi cılız geliyo gözüme...ek olarak kadrandaki değişiklik kadranın sağında ve solunda işlevsiz bir boşluğa neden olmuş...
-
10 Mayıs 2013, 11:19
S2 modelinin kafa grenajı değişik. Açıkçası kişisel zevk olmakla birlikte S1 kasanın kafa grenajı daha çok hoşuma gidiyor. Ayrıca gösterge paneli
o bilinen Yamaha gösterge paneline dönmüş. 2 modeli de kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim s2 kasanın kafa grenajıyla çamurluk arasa daha
kısa olduğundan sanırım özellikle yüksek hızlı virajlarda daha iyi yol tutuyor. S2 kasayı kullanmaya daha kısa sürede alışmıştım.
-
10 Mayıs 2013, 14:48
Ömer hocam sen böyle deyince birden aklıma geldi; "Acaba Fazer 8 ile FZ6 Fazer farkı nasıldır?" yani kullanım olarak, rahatlık olarak, aksesuar ve ergonomi olarak... Eksi artı falan.. bence Fazer 8 büyük puan kaybetti egsozu koltuk altından yana alarak.. Ama beyaz rengi ve asaleti ile de güzel puan aldı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 31 kullanıcı var. (0 üye ve 31 misafir)
Bu Konudaki Etiketler