tesekkur ederım cıhan
tesekkur ederım cıhan
walla hocam dusunmuyor deılım , yada sey ola bılır mı acaba kendı camının ustune fılm cektıre bılır mıyız, daha once yapan varmıdır , ?
bu gün motorun radyatör kapağını elimi boşuktan sokarak açtım... bir fincan kadar ssu çekip baktım antirifiz varmı evet var. içim rahat etti yaw... shellden antifiriz almıştım 12,5 tl ye korum diye artık evde beklesin.. bu mutlulukla gidip s 3 aldım mutluyum ....
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------
Uploaded with ImageShack.us
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
arkadaşlar bir sorum olacak motoru çalıştırırken
önce kontağı açıp gösterge normale dönünce mi ateşlemeyi açıyorsunuz
ateşleme açıkken mi kontağı açıyorsunuz.
doğrusu hangisi?
İkincilik kaybedenler içindir...
Hiç dikkat etmedim bu duruma. ama bende hep ateşleme açık konumdadır. Check etmesini bekliyorum sonra veriyorum coşkuyu
Sağdaki kırmızı düğme sürekli açık konumda olmalı, sadece acil durumlarda stop olarak kullanılması amaçlıdır.
Ömrü sınırlı oldugunu nerden çıkardın... ( Öyle bişe varsa kaynak ver kulaktan dolma ise bilmem ) O düğmenin asıl amacı kaza vs durumlarda direk motoru istop etmesidir ( ben sorduğumda böyle cevap almıştım arkadaşlarımdan ) ... Ama ben çalışırkende istop ederkende bu şekilde yapıyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
Ben yanlış yapıyormuşum devamlı açık olur bendede bundan sonra...
Motosikleti stop edeceğiniz zaman mutlaka kırmızı stop düğmesi ile stop ettirmeli...
Eğer kırmızı düğmeden stop etmesseniz benzin pompasındaki benzin karbüratöre dolar...
Hatırladığım kadarıyla Kırmızı düğme aynı zamanda benzin pompasını da çalıştırır....
Eğer konraktan stop etmişseniz taşırma ya da geç çalışma yapabilir....
En sağlıklısı kırmızı düğme ile stop etmektir...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
adı üzeirnde dediğim gibi "emergency" sadece acil durumlarda kullanılır...ömrü sınırlı olması basit bir mekanizma olması, sürekli aç kapa yapılabilecek bi durumu yok....
öyle şey mi olur allahaşkına benzin pompasındaki şey niye dolsun karbüratöre...enjeksiyonlular için nasıl bir açıklaman var çok merak ettim...
isteyen istediği gibi kullansın..
Bu düğme motosikletlerde standartlaşmıştır ve " Acil stop butonu" olarak zaten kullanım kılavuzlarınında çoğunda geçer. Normalde her çalıştırma ve stopda kullanılmaz. Kullanılırsa; zamanla, özellikle enjeksiyonlu ve oto test kontrollü modellerde ECU (elektronik kontrol ünitesi) yazılımında hatalara neden olabilir. Bu ünitenin normal şartlarda açılıp kapanması anahtarın on-of fonksiyonlarıyla gerçekleştirilir.
Acil stop düğmesi, bildiğim kadarıyla tüm motorlarda motoru acil bir durumda durdurmak için kullanılır, düşme gibi. Bunu tam olarak nasıl yapıyor bilmiyorum, sanırsam ateşlemeyi kesiyor ve böylece motor stop ediyor, ancak tüm elektriği kesmez, motorda tüm elektriği ancak kontağı kapatarak kesebilirsiniz. Yani sizin dediğiniz gibi benzin pompasından karbüratöre benzin dolması için, ya da enjeksiyonlu makinalarda benzin pompasının hala çalışır durumda olması için elektrik gerekmez mi? Acil stop düğmesi motorun tüm elektriğini kapatmıyor, sadece kontağı kapatırsanız bunu yapabiliyorsunuz, bu durumda sizin söyledğiniz gibi birşey eğer mümkünse bile kontağı kapatarak motoru stop ettiğiniz müddetçe mümkün olmaması gerekiyor mantıken.
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
merhaba arkadaşlarrr.. fazer almaya karar wermiştim en son hatırlarsanız.. fakat bir tanıdığım vasıtasıyla ilk sahibinden bir er 6 n buldum. motor 7 bin km rede. tertemiz bakımları tamam masrafsız.. birde sahibi mütewazi anlayışlı efendi yapıcı bir insan çıkınca werdik kaporoyu alıyoruz yakında motoru.. en yakın zamanda motora kawuşup resimleri paylaşacağım.
tekeriniz düz bassın iyiakşamlar
elit motogaraj
Madem fazer in var...
Kırmızı düğme kapalı iken kontağı aç...
Benzin pompası çalışıyormu çalışmıyor mu?...
Burdan cevap yazarsın....
Kullanım kılavuzunda acil düğme olarak bahsedilmesi normal...
Belki gerçekten öyle kullanılmalı...
Ama Ustamın (bende ankaralıyım aslen ve ustam da hatırı sayılır biri ) bana tam olarak açıkladığı,
Şu an aklımda kalmayan sebeplerden dolayı kırmızı düğme ile stop etmem gerektiğiydi...
Eğer konuşursam detayları ile sizle paylaşırım....
@erro ;
Tam açıklamasını bilmediğin halde , başkasının fikirlerine karşı cevap yazman saygısızlıktır...
Kaldı ki kullanmadığın bilmediğin bir model...
Aklımda kaldığınca , dilim döndüğünce anlatayım dedim,
hay anlatmaz olaydım....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
[QUOTE=erro;2888911]hayırlı olsun...iyi yaklamışsın...kaç model kaça aldın...[/QUO
çok uygun bi fiyata anlaştık arkadaşım çok saol.. malesef henüz satışı almadım üzerime ay sonu gibi inşlh bakalım
elit motogaraj
Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)