Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı cihan54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Segment farkı var. Tdm enduro-touring, Fazer naked-roadster veya sport-touring de diyebiliriz. Tdm çift silindir, fazer dört silindir. buradan gelen bir performans farkı var. Haliyle Fazer çok daha agresif bir motor. Tdm'in tork üstünlüğü var, arazi koşullarına daha yatkın bu yüzden. Kasa farkı da var tabi boyut açısından, oturuş açısı ve konforu açısından farkları da vardır... Hatam varsa affola, dilim döndüğünce fikrim bunlar..
    segment farkı var tamam da uzun yol için avantajı dezavantajı nedir? uzun yolda fazer ı mı tercih buna göre..TDM tip açısından daha bi yol motoru gibi...hiç enduro tadı almıyorum tipinde açıkçası...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Fazer'a göre enduro Sonuçta vstromda da o kadar enduro tadı alamayız Uzun yolda tdm tercih edilebilir tabi Fazer'a göre...

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    fazer başkadır...
    cihan54 bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Fazer candır birde sahipleri paylaşımcı olsa çok daha güzel olur. Bazı insanlar var. 1 tur vermiyor. Diğer kullanıcıların kalbi kırılıyor
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Alıntı Tolga Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fazer candır birde sahipleri paylaşımcı olsa çok daha güzel olur. Bazı insanlar var. 1 tur vermiyor. Diğer kullanıcıların kalbi kırılıyor
    BEn senin motorla cross yapıyor muyum arkadaşım

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı cihan54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BEn senin motorla cross yapıyor muyum arkadaşım
    ayıp ediyorsun al köpeğin olsun. uçurumdan uçsan sana acırım. Motora değil. Ben böyle bir insanım işte.
    yarın 1 tur verecek misin
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Motosikleti
    bane fazer lazım yaw.. yokmu bütçeme uyan motor...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Şimdi fz6 fazer yok diyelim başka motor ben hiç düşünemiyorum.... Ama allahtan fazer 8 neslini sürdürüyor... Fz6 fazer candır can ;)

Hem oturuş hemde ok gibi gidişi herşeyi deli ya... Çok şükür Allah nasp etti...
    cihan54 bunu beğendi.

Motosikleti
    az kaldı alacağım....

HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    Alıntı selloo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi fz6 fazer yok diyelim başka motor ben hiç düşünemiyorum.... Ama allahtan fazer 8 neslini sürdürüyor... Fz6 fazer candır can ;)

Hem oturuş hemde ok gibi gidişi herşeyi deli ya... Çok şükür Allah nasp etti...
    fazer 8, fazer 600 kadar güzel gelmedi bana şu an 0 km 600 olsa almayı düşünürdüm ama 8 aynı etkiyi yaratmıyor
    İkincilik kaybedenler içindir...

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı HaydarBıçak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fazer 8, fazer 600 kadar güzel gelmedi bana şu an 0 km 600 olsa almayı düşünürdüm ama 8 aynı etkiyi yaratmıyor
    Nasıl yahu, en büyük dezavantajarından biri olan düşük devirlerdeki düşük tork muhabbeti fazer 8 de olmamalı, ya da daha iyi durumda olmalı bildiğim kadarıyla. Tip olarak zaten radikal bi değişiklik yok. Motor ve teknoloji açısından da daha iyi olmalı diye düşünüyorum tabii kullanmadığım için bilemem benimkisi sadece tahmin.
    selloo bunu beğendi.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı HaydarBıçak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyazı görsen hasta eder adamı...
    Güzel güzel...
    Fazer ossun taştan ossun....
    6-8-9 u da aynı...
    selloo bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    cbr125r
    fazer 8 in gri rengi hoşuma gitti ama 8 için 6 yı satmam ayrıca düşük devirde güçsüzlük gibi bir problemim yok zaten 5000 deviri geçmeden sakin kullanmaya çalışıyorum

yolda sessiz ve titreşimsiz akıp gitmesi beni cezbediyor. pazar gün 200 denemesi yaptım gayet kararlı şekilde hızlandı ama ne motor olursa olsun bence 130 üstü tehlikeli

fazer hayranı olmasam tam endurocu olucam ama fazer hastalık gibi bulaştı tedavisi yok
    selloo ve erro bunu beğendiler.

Fazer 8 de güzel ama fz6 fazer ayrı bi güzel... Geliyor bana sanki benim için özel üretilmiş istediğim herşey var... Bi kötü yanı araka çabuk kilitliyor tekerleği ama ABS li olsa tam benim için biçilmiş kaftan... İnanın yaktıgı benzin ona helal olsun... ... Ama şuda bir gerçek 3 veya 4 yıl sonraki motorum fazer 8 olur bugunun şartlarında...

VIA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660R- Afrika twin 1000L
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler fazerı çok seviyoruz uzun yol makinası çok rahat diyoruz, yormuyo diyoruz uzuyo diyoruz...o zaman tdm neden var peki...yani birinde olup diğerinde olan şey ne, cahilliğimden dolayı pek çözemedim..tek belirgin şey iki silindirli TDM, iki silindirle neyi avantaj haline getirmiş oldu tdm neyden kıstı..?

fazer ın artısı aynı zamanda şehir içinde de çok rahat olması mı?
    Bana göre TDM ülkemizde gerçek değeri tam anlaşılamamış müthiş bir sıra dışı model. Motor karakteristiği 850 yada 900cc hacmi iki silindirle sağlaması ve daha uzun stroklarıyla dolayısıyla daha geniş krank açısıyla düşük motor- şanzuman stresini, bunun getirdiği çok uzun motor ömrünü vede alt devirlerden itibaren kendini hissettiren torkuyla vites aralıkları uzun olmasına rağmen 60_70 kms lerden 200 kms lerdeki maximumuna yakın hızlara çok güzel ivmelenip yolda uzayan, spor olmamasına rağmen sporta yakın bir performansı sportumsu şase ve görünümle birleştiren uzun yol gezi tipi bir mühendislik harikasıdır TDM hocam. Bunları yaparken; motor ömrü şasesi şanzumanı dayanımı bir fazer yahut cbf 600 le kıyaslanamayacak kadar üst noktalardadır. Kötü bile kullanılmış olsa motoru öldürülemez şasesi yorulmaz bir canavar...ağırlığı, amortisörler ve oturuş pozisyonuylada çift kişilik uzun yollarda fazer ve muadillerine fark atacak bir konfor ve daha çok üstünlükleri olan bir alettir TDM tecrübe etmek yaşamak lazım farkını

Fazer amortisörleri ile ilgili cevabımsa bana göre fazla sert (kullandığım en sport model fazer yorumum buna göre) normalde heralde ortanın üstü sertlikte... açıkçası yoldaki bozuklukları fazlasıyla hissettiriyor fazer. Mümkün olduğunca kaçma eğilimine giriyorum çünkü asfalttaki en ufak bozukluğu dahi hissettiriyor.
    selloo ve erro bunu beğendiler.

Motosikleti
    cbr125r
    arka fren merkezinde brembo yazıyor herkesin ki aynı mı acaba ?

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kazasızdır boyasızdır diyor...
    Ama sen ön grenajları değiştirmiştin....
    Çiziklerden mi şikayetçiydin tam hatırlamıyorum ama değiştiirdiğini hatırlıyorum...
    evet kazasız boyasız hala
    ön kafa granajını değiştirdim çizik diye.

fazer düşünenler baksın derim bu motora.
    alan arkadaş ahmet recing görüntüsü sevdigi için çantayı satmış onun için çanta yok...
    98 Beygir.....

Motosikleti
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet kazasız boyasız hala
    ön kafa granajını değiştirdim çizik diye.

fazer düşünenler baksın derim bu motora.
    alan arkadaş ahmet recing görüntüsü sevdigi için çantayı satmış onun için çanta yok...

ben çok istedim ama yine olmadı..

Arkadaşlar sizinde Debriyajınız sertmi benimki baya sert elim ağrıyor Debriyajı kullanırken...

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Benim debriyajım da sert, alıştım diyelim. Fakat diğer Fazer'larınkini merak etmiyor değilim...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler