neye gore kime gore gitmiyor sorusunu sormak gerenk bu noktada
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
Normal bahçeden akan su ile yıkıyorum.
Fazla gitmiyor.Gazı açarsan 230 km hıza çok çabuk ulaşıyor. açamassan gitmez.özellikle 9000 devirden sonra korkanlarınki gitmiyordur.
Benim oğlanda R6 var ben 230 km sürate neredeyse ? beraber erişiyoruz. Ondan sonrasını bilemiyorum. Gidemeyen arkadaş herhalde gaz açmaya korkuyordur dimi.
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR
Şaka şaka, Fazer bugüne kadar yapılmış en iyi motosiklet tasarımlarımdan. Güle güle binin. Sadece takıldım...
Üç boyoz bir kola
Engin abi ;
Hata Kodu : 43
Teşhiş Kodu : 09
Semptom : Enjektör ve yakıt pompasındaki mevcut güç normal değil.
Sadece yıkmadan sonra yaptı ve bir daha yapmadıysa kurcalama ama anlık bişeydir.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
İngilizce servis manuelden baktık elektrik gücü az geliyormuş çareside kablo bağlantılarını kontrol edin diyor. Motoru normal bahçedeki suyla yıkadım 10 dakika sonra yola çıktım 10 km sonra benzin aldım 1 km sonra kırmızı lamba yandı durdum tekrar çalıştırdım bir şey yok Rivaya kadar gittik geldik birşey yok. Sabah hava güzel kanımız kaynadı.Motoru çalıştırayım dedim, çalıştı ama kırmızı lamba sönmedi eve geldim 43 kodun ne olduğuna baktım.Ve yorum yaptım. Yıkadıktan sonra yola çıktığım zaman motorda kalan su damlalarının rüzgarın etkisi ile kablo bağlantılarına ulaştığı yorumunu yaptık.Motor kapalı garajda duruyor. Kurumasını bekliyorum.Başka çaremde yok zaten cumartesiden önce götüremem servise, bu arada kururda geçerse ne ala geçmesse servise götürecem. Sonuçları yazarım.
Herkese verdiği bilgi için teşekkürler.
Bu ay motosikletimi sattım ve kısmetse benimde bir fazerim olacak...
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
43
Fuel system voltage (monitor voltage)
Supply power to the injector and fuel
pump is not normal.
_ Fixes the battery voltage to 12 V.
Depending
on the malfunction
case.
Depending
on the malfunction
case
Used diagnostic code No. 09 (fuel system voltage)
Order Inspection operation item and probable
cause
Operation item and countermeasure Reinstatement
method
1 Connected condition of connector
Inspect the coupler for any pins that
may have pulled out.
Check the locking condition of the
coupler.
If there is a malfunction, repair it and connect it
securely.
Starting circuit cut-off relay coupler
(fuel injection system relay)
Fuel pump coupler
Injector coupler
ECU coupler
Reinstated by
starting the
engine and
operating it at
idle.
2 Malfunction in ECU Fuel injection system relay is on.
3 Open or short circuit in the wiring harness.
Repair or replace if there is an open or short
circuit.
Between starting circuit cut-off relay (fuel injection
system relay), fuel pump, injector (#1 _ #4)
red/ blue – red /blue
4 Malfunction or open circuit in fuel injection
system relay
Execute the diagnostic mode (code No. 09)
Replace if defective.
1. Disconnect the starting circuit cut-off relay
from the wire harness.
2. Connect the pocket tester (_ 1) and battery
(12 V) to the starting circuit cut-off relay terminals
as shown.
3. Does the starting circuit cut-off relay have continuity
between red and red /blue?
Yorumlarınızı bekliyorum
43 nolu hata kodu için ben de hata kodunun altında kalan ingilizce yığını çeviriye çalışacağım. az önce aldım.
bu arada arkadaşlar; böyle yüksek performanslı bir motosiklet için (FAZER) sizlerin önerdiği madeni yağ markası nedir acaba?
benim bildiğim madeni yağlar "tam mineral - yarı mineral yarı sentetik - tam sentetik" olmak üzere üç çeşit.
bir arkadaşım yağda ille shell dedi, lakin shell'in motosiklet için zirve yağı "yarı mineral yarı sentetik" bir yağ. mobil'de ise "tam sentetik" yağ bulmak mümkün.
hem deneyim hem teknik ve teknoloji açısından hangi tür yağı kullanmak daha mantıklı yorumlarınızı bekliyorum..
Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS
bugün servise gittim hata kodu 43 ile ilgili olarak. Servise daha önce telefonla bildirmiştim.Olabilecek hataları fabrikaya sormuşlar.Fabrikada akü yeterli gücü veremiyordur demişler.Aküyü ölçtüler 12,4 yani orta halli. Ancak rölelerin olduğu soldaki plastik kapağı çıkardılar içinde 4 adet röle var.En arkadaki rölenin içine su kaçmıştı.Temizlediler.sprey sıktılar sonuç aynı.Rölenin arızalı olabileceği düşüncesiyle fabrikadaki yetkili usta ( mühendis beye) soracaklar. Galiba rölenin değişmesi lazım dediler ve eve geldim.Yılbaşı nedeniyle fabrikada stok sayımı olduğundan spariş veremediler.en erken ayın 5' ine kadar fabrika parça göndermiyormuş.(bilginiz olsun) motorun gidişinde herhangibir dengesizlik olmadı gidip gelirken. Neyse gelişmeleri ayrıca yazarım.
Hata kodu hala devam ediyor mu abi?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Arkadaşlar 2007 model Fazer'lar 78hp değilmi
2007 Katologunda 98hp olarak gözüküyor.İşin garip tarafı, katologta 78hp'den 98hp ye yükseltilmiş olarak gözükmekte.Beldeyamanın kendi sitesinde' de aynı şekilde gözüküyor.Benim bildiğim 98hp'den 78hp'ye düşürüldüğü...
Katılıyorum...
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
sormak istediğim birşey daha var, mineral yağ kullanmış bir motosiklette tam sentetik bir yağ eklenmezmiymiş neymiş
değişim yapmadan önce bir katkı maddesi ekleyerek motosikleti 10-20 dk çalıştırmak sonra biraz bekletip yağı boşaltmak gerekiyormuş falan filan. bu konu çok önemli. ama neredeyse detaylı bilgiye sahip olan yok denecek kadar az.
şimdi bu castrol tam sentetikse, motosikletin içinde de mineral ya da yarı sentetik bir yağ bulunduğunu varsayarsak ne yapmak gerekiyor
lütfen uzman görüşlerinizi aktarın..
Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS
Beldeyama bu konuda yavaş sen ikinci el almadan önce kesinlikle bayiden sıfır fiyatlarını öğren en az da iki bayiden bazen indirim yapıyorlar veya ucuza satıyorlar.Aradaki farka göre değerlendirirsin fiyatı.
Sahibinden.coma girdim az önce GSXR 600 e baktım 0 fiyatları değişiyor. İkinci ellerde neyse 0 yakın onun için bayi fiyatını kesinlikle bilmen gerekiyor.adam bayi fiyatından fazlaya 2.el satıyor.
İnşallah fazla ukalalık etmemişimdir.
Fazer alınacak bir motor 21.600 km oldu anca röleye su girmesi neticesinde problem yaşadım.
Alırsan da memnun olacağını düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)