Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Arora AR 200-11 TIGER

REKLAM ALANI
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu motorla ilgileniyorum fakat aklıma takılıyor. Bu kadar iyi bu kadar rahat bu kadar sorunsuz ise bu motorun 200cc ve 3000 TL lik fiyatına rağmen neden piyasası bu kadar durgun ? Kullanıcısı çok az, detaylı bilgi çok az, kullanıcı fotoğrafları çok az. Sahibinden ilanlarında gördüğüm en yüksek km Tiger 2012 22.000 km de ve hala sıfır gibi gözüküyordu.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Kısaca ar 200 tiger hakkında hiç bir bilgi yok ne yakar titreşim kalite nedir hiç bir şey yok zaten topu topu 20 yazı yazılmış kaderine terkedilmiş topic...

Motosikleti
    arora tiger 200-11

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

öncelikle herkese merhabalar...
    konusu geçen motora 24,09,2012 de sahip oldum halen zevkle kullanıyorum. motordan bahsetmek gerekirse;
    motoeun resimleri yukardaki linkte var. motorun yakıtından başlamak istiyotum. en son ölçümüm litresi 4,68 tl olan benzinden 20tl lik aldım ve tamı tamına 169 km yol yaptım hemen hemn 3/1 şehir içi gerisi şehirdışı max hız 80,90 km/s gittim(ayrıca motorun karbüratörü sheng way kendi orjinal karbüratörü ). arkadaşımda belderia marka 150lik scooter var aynı zamanda onuda ölçtük 20 tl ile 96 km yol yaptı.. (hepsi şehir içinde tabi)
    motor 100km hıza kadar çok seri ancak onun üstünde biraz yavaş kalıyor. son hızı ise 155 km ile sınırlı ancak bu hızlara ulaşması için motorun bayağı bi açılması lazım benim kisi 3000km ye gelene kadar 115km yi geçmiyordu o zamana kadarda motoru aldığıma pişman oluyordum ve değerinin altında satmayı düşünüyordum.ancak sonradan vaz geçtim burda nerde kırmızı ışıkta ybr veya cbf görsem kapışıyorum geçen olmadı daha ayrıcada şehir içinde orta sınıdta hangi araba varsa kalkışta kafa tutabilirsiniz geçmeniz garanti. ben bi ara bi hataya düştüm motor açılmadan ön dişliyi değiştirdim. motorun hızı artsın diye motor 2, viteste 80km hıza çıkmaya başladı ama 5, viteste 100km de kalıyordu. bunun sebebide dişliyi çok faza büyütmekmiş motor kaldırmıyormuş. ancak orjinal boyutuna çevirmeyle düzeltiliyor. şu anda motorum tamamen açılmış durumda. yakıtı yukarda bahsettiğim gibi bundan önceki motorum ramzey 110 cup tu yeminle onla aynı yakıyor. uzun yola da şehir içinede bir numara sivas-kayseri sivas-tokat gibi yerlere hiç mola vermeden çok rahat gidip geldim 300km yolu molasız gittim tık bile demedi. hız ortalama 110,120 km. bakımlarına gelince
    -yağ 1 litre 35tl (tabi uzuz yada palı yağ kullanmak size kalmış)
    -bir adet buji 7,5tl
    yedek parçaya gelince
    -debriyaj balatası 35 tl
    -farı 50tl
    sinyallerin tanesi 30tl
    -direksiyon 37tl
    -öndeki küçücük siperlik cam 35 lira
    -arka eztra almak isteyenler için çanta demiri 80tl
    montaj fabrikası türkiyede olduğu için parçalarını temin etmek çok kolay ve çabuk oluyor tek vidasına kadar isteyebilirsiniz (yeni alınca bir iki vidası düştü egzoz nikelajındaki hemen gettirebiliyorsunuz.) bunların yanında birçok fabrika çıkışlı modifiye parçası bulmakta kolay!
    sonuç olarak
    cbf ve ybr dbr den yaha heybetli bi motor.
    titreşim yok denecek kadar az
    3000 devirde 5. viteste 60km/h 5000devirde 100km hız yapıyor.
    egzoz sesi diğerlerine göre çok güzel mutlaka birileri değiştirdinmi veya açtırdınmı diye soruyor
    yakıt ve yol tutuşu çok güzel fakat üstündeki lastikler berbat ötesi
    gösterge paneli güzel duruyor ama ZORRO 150 nin göterge paneli gibi olsa daha güzel olurmuş.
    atik 1. viteste debriaj kullanmadan ön kaldırmak mümküm
    iri olmasına rağmen kullanımı kolay (1,60 boyundayım)
    vites geçişleri çok yumuşak hele bide vites göstergesinin olmaması çok kötü oluyor.
    bence fiyatına göre alınabilecek en iyi motosiklet. fiyatı ben alınca 3200 tl + 230 tl plaka masrafı+49tl sigortası
    umarım almayı düşünen arkadaşlara birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:23 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

bu arada düzlükte 150,155 km hız yapıyor (1997 model toyota corolla xei ile hız km aynı zira çin motorların hız km leri çoğunlukla hatalı oluyor.)
    Blackeagletr bey motorun piyasasının olmaması piyasada yeni olması inanın mondial, belderia ve ramzeyden çok çok daha sağlam cbf ve ybr ye göre karşılaştıramam .çünkü daha önce cbf veya ybr m olmadı bende ybr alacaktım fakat çevremdekiler bunu tavsiye etti pişman olmadığım gibi çokta memnunum. 1000tl gibi bi fiyat farkıda cebime kaldı.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı burakeren58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

öncelikle herkese merhabalar...
    konusu geçen motora 24,09,2012 de sahip oldum halen zevkle kullanıyorum. motordan bahsetmek gerekirse;
    motoeun resimleri yukardaki linkte var. motorun yakıtından başlamak istiyotum. en son ölçümüm litresi 4,68 tl olan benzinden 20tl lik aldım ve tamı tamına 169 km yol yaptım hemen hemn 3/1 şehir içi gerisi şehirdışı max hız 80,90 km/s gittim(ayrıca motorun karbüratörü sheng way kendi orjinal karbüratörü ). arkadaşımda belderia marka 150lik scooter var aynı zamanda onuda ölçtük 20 tl ile 96 km yol yaptı.. (hepsi şehir içinde tabi)
    motor 100km hıza kadar çok seri ancak onun üstünde biraz yavaş kalıyor. son hızı ise 155 km ile sınırlı ancak bu hızlara ulaşması için motorun bayağı bi açılması lazım benim kisi 3000km ye gelene kadar 115km yi geçmiyordu o zamana kadarda motoru aldığıma pişman oluyordum ve değerinin altında satmayı düşünüyordum.ancak sonradan vaz geçtim burda nerde kırmızı ışıkta ybr veya cbf görsem kapışıyorum geçen olmadı daha ayrıcada şehir içinde orta sınıdta hangi araba varsa kalkışta kafa tutabilirsiniz geçmeniz garanti. ben bi ara bi hataya düştüm motor açılmadan ön dişliyi değiştirdim. motorun hızı artsın diye motor 2, viteste 80km hıza çıkmaya başladı ama 5, viteste 100km de kalıyordu. bunun sebebide dişliyi çok faza büyütmekmiş motor kaldırmıyormuş. ancak orjinal boyutuna çevirmeyle düzeltiliyor. şu anda motorum tamamen açılmış durumda. yakıtı yukarda bahsettiğim gibi bundan önceki motorum ramzey 110 cup tu yeminle onla aynı yakıyor. uzun yola da şehir içinede bir numara sivas-kayseri sivas-tokat gibi yerlere hiç mola vermeden çok rahat gidip geldim 300km yolu molasız gittim tık bile demedi. hız ortalama 110,120 km. bakımlarına gelince
    -yağ 1 litre 35tl (tabi uzuz yada palı yağ kullanmak size kalmış)
    -bir adet buji 7,5tl
    yedek parçaya gelince
    -debriyaj balatası 35 tl
    -farı 50tl
    sinyallerin tanesi 30tl
    -direksiyon 37tl
    -öndeki küçücük siperlik cam 35 lira
    -arka eztra almak isteyenler için çanta demiri 80tl
    montaj fabrikası türkiyede olduğu için parçalarını temin etmek çok kolay ve çabuk oluyor tek vidasına kadar isteyebilirsiniz (yeni alınca bir iki vidası düştü egzoz nikelajındaki hemen gettirebiliyorsunuz.) bunların yanında birçok fabrika çıkışlı modifiye parçası bulmakta kolay!
    sonuç olarak
    cbf ve ybr dbr den yaha heybetli bi motor.
    titreşim yok denecek kadar az
    3000 devirde 5. viteste 60km/h 5000devirde 100km hız yapıyor.
    egzoz sesi diğerlerine göre çok güzel mutlaka birileri değiştirdinmi veya açtırdınmı diye soruyor
    yakıt ve yol tutuşu çok güzel fakat üstündeki lastikler berbat ötesi
    gösterge paneli güzel duruyor ama ZORRO 150 nin göterge paneli gibi olsa daha güzel olurmuş.
    atik 1. viteste debriaj kullanmadan ön kaldırmak mümküm
    iri olmasına rağmen kullanımı kolay (1,60 boyundayım)
    vites geçişleri çok yumuşak hele bide vites göstergesinin olmaması çok kötü oluyor.
    bence fiyatına göre alınabilecek en iyi motosiklet. fiyatı ben alınca 3200 tl + 230 tl plaka masrafı+49tl sigortası
    umarım almayı düşünen arkadaşlara birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:23 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

bu arada düzlükte 150,155 km hız yapıyor (1997 model toyota corolla xei ile hız km aynı zira çin motorların hız km leri çoğunlukla hatalı oluyor.)
    Blackeagletr bey motorun piyasasının olmaması piyasada yeni olması inanın mondial, belderia ve ramzeyden çok çok daha sağlam cbf ve ybr ye göre karşılaştıramam .çünkü daha önce cbf veya ybr m olmadı bende ybr alacaktım fakat çevremdekiler bunu tavsiye etti pişman olmadığım gibi çokta memnunum. 1000tl gibi bi fiyat farkıda cebime kaldı.
    Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkürler. Yaza kadar bekleyeceğim Kanuninin yeni GT 170 modelinin akıbetine bakarak karar vereceğim.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

gokhan_akay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARORA TiGER 200
    kanuni gt 170 modeli 15 hp bu nasıl 14.9 hp oluyor anlamadım.
    Yahudilerle savaşacak ve onları öldüreceksiniz. Öyle ki taş dahi: "Ey müslüman! işte yahudi, arkamda (saklandı), gel, öldür onu!" diyecek."
    Buhari, Cihad 94, Menakıb 25; Müslim, Fiten 79, (2921); Tirmizi, Fiten 56, (2237).

Motosikleti
    Arora 200-11 Tiger
    2012 model 8binde Nekadar eder? motor temiz

Motosikleti
    ARORA TiGER 200
    Arkadaşlar 2 gün önce 0 aldım henüz plaka ve ruhsatı çıkartamadım ama hafta içi hallediyorum Allah'ın izniyle. Vites geçişleri biraz sert
    Yahudilerle savaşacak ve onları öldüreceksiniz. Öyle ki taş dahi: "Ey müslüman! işte yahudi, arkamda (saklandı), gel, öldür onu!" diyecek."
    Buhari, Cihad 94, Menakıb 25; Müslim, Fiten 79, (2921); Tirmizi, Fiten 56, (2237).

gokhan_akay Kanuni gt170 düşünüyordun sanırım.Bu modeli mi aldın.Meraktan soruyorum sadece.Hayırlı olsun.

Motosikleti
    150 Mc-x Roadracer
    Bu modeli şimdi bayide gördüm..Tip olarak çok başarılı.150 Mc-x i performansta geçerse bu motor alınabilir.

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    arkadaşlar motor hakkında bilgi verirmisiniz biraz hızlanması nasıl birde sağlamlığı filan sorun cıkartıyormu titreşim varmı jantlara tubeless lastik takılıyormu

Motosikleti
    ARORA TiGER 200
    Alıntı Deathghost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gokhan_akay Kanuni gt170 düşünüyordun sanırım.Bu modeli mi aldın.Meraktan soruyorum sadece.Hayırlı olsun.
    Evet dostum bunu modeli aldım. İyikide bunu almışım. Kanuni gt 170 ten çok daha iri Performansıda beklenenin üzerinde.

Motosikleti
    ARORA TiGER 200
    Arkadaşlar bu cihaz 250 kuruş civarı yakıyor. Soğudum valla. Hadi rodaj diyelim ama nekadar etkileyebilirki biz yakıttan tasarruf yapmak için motor aldık bu lanet şeyde çok yakıyor. Ne yapıcam bilmiyorum.

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    arkadaşlar gerçekten çok yakıyomu bu motor yani 100 km de kaç litre yakıo bunu hesaplıyan warmı aranızda gökhan abi rodaj bittikten sonrada bi ölçüm yaparsan iyi olur

Motosikleti
    Arora 200-11 Tiger
    Yakıt kesinlikle Az 4LT ile 150 Km Gittim. 2 kişi ile de bindim

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    arkadaşlar konuyu biraz canlandırın ya motorla ilgili yazılar yazın lütfen bilgilenelim sorun yaşadıysanız onuda yazın

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Alıntı gokhan_akay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu cihaz 250 kuruş civarı yakıyor. Soğudum valla. Hadi rodaj diyelim ama nekadar etkileyebilirki biz yakıttan tasarruf yapmak için motor aldık bu lanet şeyde çok yakıyor. Ne yapıcam bilmiyorum.
    Sanmıyorum 200lük makine bu kadar yakmaz çift silindir ninja 250 bu kadar yakmıyor.

Büyük ihtimalle karbüratörde pislik vardır. Tıkanınca hem performanstan düşer hemde fazla yakar, rodaj olduğu içinde %20 civarı fazla yakar. Karbüratörünü temizle, benzin filtresi tak ve hava ayarını 2,5 tur yaptır. Rodajı geçmişsende büyük ihtimalle 15 krş civarına düşer yakıtın diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
    ARORA TiGER 200
    Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanmıyorum 200lük makine bu kadar yakmaz çift silindir ninja 250 bu kadar yakmıyor.

Büyük ihtimalle karbüratörde pislik vardır. Tıkanınca hem performanstan düşer hemde fazla yakar, rodaj olduğu içinde %20 civarı fazla yakar. Karbüratörünü temizle, benzin filtresi tak ve hava ayarını 2,5 tur yaptır. Rodajı geçmişsende büyük ihtimalle 15 krş civarına düşer yakıtın diye tahmin ediyorum.
    Allah razı olsun ustam ya yüreğime su serpiyorsun en son hesabıma göre 186 krş yaktı.

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    abi rodajı tamamladınmı kaç km oldu bide bir sorun cıkardımı

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Alıntı gokhan_akay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah razı olsun ustam ya yüreğime su serpiyorsun en son hesabıma göre 186 krş yaktı.
    Senden de, önemli değil sadece yardımcı olmaya çalışıyorum. 186 ya düştüğüne göre gidişat güzel dahada aza düşeceğini tahmin ediyorum. Rolanti ayarınıda yaptır, rolanti biraz bile yüksek olursa fazla yakar.

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    bişey sorucam 186 krş derken 1 lira + 86 kuruş olmuyor demi kilometrede 18.6 kuruş oluyo ? yada leons 186 kuruş oldumu 100 km de kaç litre yakmış oluyo ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)