Arkadaşlar merhaba. 2013 ile 2014 model arasindaki güç farkı, neyden kaynaklidir?
2014 bariz daha iyi ivmeleniyor.Ve son hiz konusunda da basarili.
Teknik bie degisiklik varmi? Makinalari ayni gibi halbuki.
Olayi bilen arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim.Tesekkurler
Arkadaşlar merhaba. İkinci el aldığım motorun üstünde orjinal lastikler mevcut ve anası ağlamış gibi duıruıyor (daha 2.700 km de). Acemiyim tabi ama sürekli bir kayma durumları var. Lastik olarak ne önerirsiniz ?
İyi pazarlar cbr250 ailesi. Aracım 1000 km ye yaklaştı ve serviste konan yağdn koymak istemiyorum. Full sentetik bir yağ koyacam marka olarak aklımda var ancak kitapçık ve yağ sitesi 10-30 diyor. Edirne şartlarında sıcaklık 30 derece üstünde seyrediyor sürekli. SiZler nasıl bir yağ kullanıyorsunuz bi yardımcı olurmusunuz?
şu an 10-30 kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim. 300 km önce koydum yağı; Fakat Yağ filtresi 10 ay önce takılmış yeni farkettim onu...
Ama Anamur'a gideceğim zaman noolur bilemem... bu arada o 10-30; 10 ve 30 dereceler arasında koruyacağını göstermez. o mantıkla gidersek 10-60 ın yüksek sıcaklıklarda 20-50 den daha koruması gerekir... Ama korumuyor 10-60 yüksek sıcaklıklarda 20-50 den daha ince davranıyor...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Ben hiç teşekkür etmem. bişi yazdık sallayan bile yok herkes kendi kafasında. o sararan egzozunuz inş dahada sararır kömür olur :D çok önemli mevzular bunlar
Eyvallah abi çok teşekkürler. Çevremde ki herkes tek başına çıkma bir şey olursa ne yapacaksın falan diyor, bende senin gibi düşünerek sıfır motor neden arıza versin diye düşünüyordum, umarım sıkıntısız gidip gelicem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Alıntı yapmayı unutmuşum. :D
yaw millet bişeye dikkat ettim.Motorun yanında verilen tüm kitapçıklara baktım. Dünyanın heryerinde bu motorun bakım aralıkları 12.000 km de bir iken bizde 4.000 km de bir.. bu niye?
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Arkadaşlar merhaba. 2013 ile 2014 model arasindaki güç farkı, neyden kaynaklidir?
2014 bariz daha iyi ivmeleniyor.Ve son hiz konusunda da basarili.
Teknik bie degisiklik varmi? Makinalari ayni gibi halbuki.
Olayi bilen arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim.Tesekkurler
İşte onun sebebi nedir onu merak ettim.Yakit haritasimi farkli? Ecu? Yahut teknik bir degisiklik mi vardir?
merhaba arkadaşlar geçen hafta cbr 250r ımı teslim aldım şuanda 700km oldu 6 bin deviri hiç geçmedim 500km de bi ses duymaya başladım böyle şıngıraklı bi ses sanki 2 fındık birbirine carpıo ses hala devam ediyor acaba neyden kaynaklanıyordur?
Bridgestone Battlax EVO Serisi derim.
Michelin 'de takan oluyor, Pirelli'de. Tercih sana kalmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
Hocam 10-30 Honda standartlarında ve kitapçıkta tercih edilen bir yağ aralığı. Yakın değerlerde 10-40 katılıyor. Zaten piyasaya biraz bakarsan 10-30 nadir bulunur. Mesela bende 10-30 araştırdığımda sadece Motul'a denk geldim. Motul'un 10-30 yağı var.
Ben Castrol 10-40 kullanıyorum. Memnunum.
Ha, Castrol'un sitesinede girdiğim zaman "Motoruna göre yağ seç" seçenekleri sonucunda Hava ve bölge durumuna göre Castrol'un bana önerdiği yağlar;
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------
Para bok bizde reis!
Zeki ustalarımız ve deneyimli servislerimizin engin bilgileri doğrultusunda 4.000 de bir yağ değişimi yapıyoruz. Motorumuz daha uzun ömürlü oluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:16 ----------
DITT! CEVAP VERİYORUM; Tahminimce zincir/zincir dişlisinden geliyor olabilir. Zincirin hafif gevşekse 80 100 km süratlerde şıngır şıngır ses geliyor. Zincirin yeteri gerginlikte olsa bile bu zincirden ses gelme olayı cbrlarda malesef kronik. Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun;
Arkadaşın dediği gibi serviste ne diyecekler bi duymak lazım. Başka bir ses ise bloktan geliyor olabilir. 700 km lik bir motorunda bloğundan ses geliyorsa EYVAHH!
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)