En sonunda bende kendime cbr 250r alıp hayalime kavuştum 4bin km bakımında neler yapılması gerekiyor. bakımı kendim yapmayı düşünüyorum
Selam dandik cıbırcılar, ben de yakın zamanda cbr 250 sahibi oldum. Yalnız bu yan ayaklık çok uzun yahu, buna bir çare yok mu? Motosikleti bir yere bırakırken 10 kere düşünüyorum
o sıkıntı bende de var. motoru bırakıyorum dimdik duruyor. sanki rüzgarda ve azıcık temas olsa yıkılacak gibi.
Ustune biraz abanirsaniz, yan ayaklik yamuluyo daha yatik pozisyona gecebiliyo, oldugu kadar :D
arkadaşlar usb soketi taktıran veya taktırmayı düşünen var mı?
440 km git gel yaptım uzun yol,
Gidiş - 100 120 hız 220kmde 30 33 tl kadar yakıt
Geliş - Dip gaz kesiciye sokmadan 220kmde 130-160 48-52 tl arası yaktı mutlu etti beni tabi titreşim büyük sorun uzun yolda, 40 litre çanta vardı sırtımdada
Kardeşim merhaba;
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun yeni cıbırın. Cıbır candır.
Bakım için;
3,5 4 bin km de yağını kendin değiştir.
300 400 km de bir zincirin temizle yağla (zincir sıcakken yağlanır). Ardından trip metreni sıfırla, km takibini yap.
Hava filtren için daha erken, buji de öyle.
Yağ filtresini iki yağda bir değiştirmen gerekir.
Zaman zaman WD 40 ile debriyaj ve fren manetleri, kontrol dügmeleri, ayak koyduğun braketleri yağlamayı unutma, gıcırdama yapıyor bi süre sonra.
Lastik havalarına fırsatın oldukça bak. Havasız binme. Yakıtını ve motorun çekişini etkiler. (TEK KİŞİ: ÖN 29 ARKA 29) (İKİ KİŞİ: ÖN 29 ARKA 33)
Hepsi bu. Ağır bir sıkıntı olursa servise başvurman daha sağlıklı olur veya buraya foruma yazarsın arkadaşlar yardımcı olacaktır.
iyi sürüşler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
Ben taktım kardeşim. Monte etmedim ama. Fotoğrafını sana atayım. bulabilirsen tak motoruna. (takipte kal)
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
aliexpressten çakmaklık+usb bende aldım. bende daha monte etmedim. sele altına monte edeceğim bende..
Aliexpresste 6 dolar bedava kargo olan urun gg de 49 tl ve 7 tl kargo
Ben taktım kardeşim. Babam Çin'den bir arkadaşına getirtmiş. KUllanmadı sonra bana verdi;
Bugun bursa honda duran kardesler ile montaj icin konusayim dedim. Motosikletin garantiden cikacagini soylediler. Ben de vazgectim yaptirmaktan. Yardimlarin icin cok sagol ramcixx hocam
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
Selamlar,
Haftaya muayene var, benim motosikletimde iki tarafta koruma takozu var, grenajları korumak adına. Bunları muayeneden önce çıkarmak gerekir mi yoksa engel teşkil etmez mi? Grenaj koruma takozu ile muayeneye giren var mı? Teşekkürler...
Arkadaşlar herkese merhaba.
Ben de 250 CC kervanına yeni katıldım, daha doğrusu katılacağım bir kaç gün içinde. Honda CBR 250R 2016 model sıfır aldım. İşlemler bitmek üzere. Daha önce 3 yıldır Yamaha 2009 Model YBR 125 City kullanıyordum. YBR den memnundum, ancak artık uzun yolda (İşim dolayısıyla ayda git gel 2000 Km yapıyorum.) yormaya başladı beni.
Yamaha 2016 Model MT-25
Bajaj 2016 Model Pulsar 200 RS
Suzuki 2015 Model Inazuma GW250
Hyosung 2016 Model GV 250
Honda 2016 Model CBR 250R
arasında yaptığım elemelerde Honda CBR 250R tercihim oldu. Ancak Yamaha MT-25 alsamıydım diye de içimde bir uhde kalmadı değil.!
Ne dersiniz, CBR 250R kullanıcıları olarak yanlış mı yaptım acaba.?
Benim değerlendirme kriterlerim (1) az yaksın, (2) şekilli olsun, (3) artçımla birlikte yetecek kadar güçlü olsun, (4) parça ve servis ağı konusunda yolda bırakmasın, (5) 200 km gibi bir mesafede uzun yolda yormasın gibi ölçütlerdi.
Kazasız belasız sürüşler dilerim hepinize.
1- 6nci vites 6,500 devir git 102-110 kmh aralığında namussuz koklar
2- e bakınca şeklide var
3- Artçı ile bayılmadan ayılmadan çok güzel gider.
4- 20.000 km oldu benım motorum. Yağ-Hava Filtresi Yağını hep kendım değiştim. Halen daha baska bı yerını değiştirmedım. Stabil devam( servis çok istersen)
5- Her 100 kmde 1 dinlen yormaz.
Bence seçim çok çok doğru. Üzmez Adamı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:13 ----------
1- 6nci vites 6,500 devir git 102-110 kmh aralığında namussuz koklar
2- e bakınca şeklide var
3- Artçı ile bayılmadan ayılmadan çok güzel gider.
4- 20.000 km oldu benım motorum. Yağ-Hava Filtresi Yağını hep kendım değiştim. Halen daha baska bı yerını değiştirmedım. Stabil devam( servis çok istersen)
5- Her 100 kmde 1 dinlen yormaz.
Bence seçim çok çok doğru. Üzmez Adamı.
Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)