Egsozun sararması,kararmasını geçtim, gözüm hala 14-15 kasaların soba borusu egsozuna alışamadı. Bak yine aklıma geldi ÇILDIRACAĞIM ! Hani arkadaşına şaka yapmak için çok alakasız bir egsoz takmışlar da öyle kalmış gibi. Motosiklet ile alakası olmayan birisi bile, "bu niye böyle orantısız duruyor" diyor. 12-13 modellerin egsozu daha iyiydi, bu kadar alakasız göze batan bir şey olur mu, ön veya arka profilden motosiklete bakınca sinir oluyorum.
Hep orjinal egsoz kullandım motorlarımda, ileride sırf gözüme battığı için tiger taktırabilirim. Ama önce lastik işini halletmem lazım
http://i.hizliresim.com/1v7LRY.jpg
Durum raporu yazıyorum ,
Motosiklet yakmıyor, ne kadar yakıyor diye sormayın kaç depodur ölçmüyorum. Niye yakmıyor diyorsun o zaman demeyin, beni rahatsız edecek kadar yakmıyor o yüzden hesap tutmuyorum. 8bin km.ye kadar 3,7 gibi ortalama yakıyordu, en son 11bin km.de ölçtüğümde 3,4 çıktı sonrasında da hiç hesabını tutmadım
Boşta takılma, 1'den 2.vitese geçememe, boş vitesi bulamama gibi sorunlar aslında
YOKTUR ! Kronik diyenler olmuştu daha önce. Debriyaj ayarı düzgün bir Cbr ile şıkır şıkır vites atabilirsiniz. Hele bir de biraz ileride kavrasın, dipte birbirine geçiyor deyip elinizde alıştı mı üf tam DCT şanzıman
Uygun devirde debriyasız da çok rahat geçiyor.
Benim de sık sık kullandığım 13 model Cbr (Xcom) 35bin küsürde, sıfır makineden farkı yok (maaşallah) vites geçişleri, frenaj, motor sesi tamamen aynı.
Makineyi bırakın kesiciye sokmayı,
red line bandında gezmeyi genelde 8 bin devirin üzerine çıkmıyorum. Psikolojik olarak rahatsız oluyorum, Inazuma sağolsun kısa vites aralıklarına alıştım, bu motosiklet de bence aynı, yüksek devir sevmiyor. İzmit yolunda top speed denerken bile "ne gerek var ki aslında" oldum.
12 bin bakımı geliyor, hava filtresi değişimi ile Eneos yağ ok.
Şu lanet olası irc lastik yüzünden çiy yağdığı bir gece düşmüştüm , hala değiştirme fırsatım olmadığından her parlayan zeminde, her zorladığım virajda tedirgin oluyorum. Dış ayaklığa abanma gibi huy edindim bu yüzden.
Ekonomik şartların bu kadar kötü olduğu, motosiklet fiyatlarının astronomik seviyelere geldiği bu dönemde en iyi fiyat/performans ürünü olarak görüyorum.
Herkese kazasız belasız sürüşler