Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
05 Şubat 2014, 13:03
Merhaba arkadaşlar. Ben de aranıza İzmir / Bornova'dan dün katıldım. Aracın satışını dün aldık.
2013 model 6600 kmde. Daha öncesinde Yamaha Cygnus x kullanıyordum. Ondan buna geçince muazzam güç artışı var. Hızlanma cok iyi.
kolaylıkla 130 140'lı hızlara çıkabiliyor. Benim size sorum küçük haftalık periyotlarla yapacağımız bakımlarda neler gerekli olur ?
Reklamlar
-
05 Şubat 2014, 13:06
ya arkadaşlar çağlayan tarafında kimse yokmu yaw, çağlayan adliyesindeyim bende, yakın kimse yokmu bakim motorunuza ölecem :D
-
05 Şubat 2014, 13:38
sametozturk adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Ben de aranıza İzmir / Bornova'dan dün katıldım. Aracın satışını dün aldık.
2013 model 6600 kmde. Daha öncesinde Yamaha Cygnus x kullanıyordum. Ondan buna geçince muazzam güç artışı var. Hızlanma cok iyi.
kolaylıkla 130 140'lı hızlara çıkabiliyor. Benim size sorum küçük haftalık periyotlarla yapacağımız bakımlarda neler gerekli olur ?
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/35/wwtn.jpg
200-250 KM'de bir zincir yağlasan faydana olur. Onun dışında yapacağın bir şey pek yok benim bildiğim. Fren hidrolikleri, yağ seviyesini kontrol etsen yeterli sanırım. Daha uzun KM yapmış tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir tabii.
-
05 Şubat 2014, 15:29
Hayırlı olsun öncelikle güle güle kullan.haftalık bakım temizlik olur,güzelce yıkarsın bide arkadaşın dediği gibi zinciri yağlarsın başka bişeye gerek yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:22 ----------
Hayırlı olsun öncelikle güle güle kullan.haftalık bakım temizlik olur,güzelce yıkarsın bide arkadaşın dediği gibi zinciri yağlarsın başka bişeye gerek yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:25 ----------
-
05 Şubat 2014, 15:40
mhmtrn adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:22 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:25 ----------
Temizlik konusunda ukalalık gibi olmasın ama işin usulünü bildiğimi düşünüyorum. Boya koruma forumlarında aktif sayılırım. Ekstra bir bakım olayını merak ediyordum. Sadece zincirmiş. Pek uğraştırıcı olmayacak anlaşılan.
Bu arada boya korumayla , doğru yıkama ile ilgili sorular sıkıntılar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
[QUOTE=agrasiwe;3261274]
07mehmet07 adlı üyeden alıntı
O ses ön camdan mı geliyor ya, aslında okumuştum burda, sesi duyunca ön camı köşesinden tuttum ama ses kesilmedi, bende sanki motordan geliyor heralde dedim, rahatsız edici değil, sadece sanki rolanti düşerde hani motor tır tır titerer ya öyle bir ses, ama bu rolanti düştü diye değilde, normal giderken duyuluyor, hafif gaz verince felan, ön cam tutunca geçiyor mu yoksa dipten felan mı titreme yapıyor.
Merhaba. Ben de motorumu dün yeni aldım ve ilk hız denememi altınyolda yaptım. 140 150 civarlarında yüksek devirde motor bolümünden gelen o anlattığınız ses bende de var sanırım. Bu akşam tekrar giderken deneyececeğim. Fakat çok fazla üstüne düşülecek bi ses gibi gelmedi bana. Ya da ilk gün heyecanıyla ben es geçtim.
-
05 Şubat 2014, 17:16
merhabalar. caberg vox kask ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar, kaskın rüzgar sesi alma ve ağırlık olarak nasıl bir performansı olduğu konusunda yardımcı olabilirler mi? teşekkürler.
-
05 Şubat 2014, 18:12
İstanbul - Bahçelievler, şirinevler civarında yetkili servis haricinde nereyi tavsiye edersiniz? genel bakımlar harici oraya gideceğim, güvenilir uygun fiyatlı?
-
05 Şubat 2014, 18:15
Tecrübeli arkadaşlar bişey sorucam,benzin göstergesi tek cizgiye düşünce ortalama kaç km daha götürüyor?
-
05 Şubat 2014, 21:04
agrasiwe adlı üyeden alıntı
kardeş, devir artınca zincirin ötmemesi gerekmez mi,
Kronik cbr eksantrik sorunu bendede vardı 5000 deviri geçince başlıyor yada kompresyona bırakınca geliyor.
-
05 Şubat 2014, 23:31
wolky-ksk adlı üyeden alıntı
Kronik cbr eksantrik sorunu bendede vardı 5000 deviri geçince başlıyor yada kompresyona bırakınca geliyor.
bu nasıl bir ses hocam, bende 5000 devirden bayağı yukarda artık devir artınca çıkıyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------
arkadaşlar, bu akşam forumda nietzsche nikli savaş abimle bana bayağı yakınmış, görüştüm akşam tanıştım, saolsun kendi motorunu verdi deneme şansım oldu, ilk başlarda tam anlayamadım ama caddede bir iki tur atınca farkettim ki onda da aynı ses var, sanırım ben biraz pimpirikliyim, ama olsun, savaş abimi tanımış oldum, kendisi mükemmel mütevazi bir insan... insallah en kısa sürede bir araya gelip aktivitelere devam edicez...
not: bu arada yakında veya bir yerlerde denk gelirsem bir arkadaşımın daha motorunu denerim :D bu sefer kesin emin olurum..
-
06 Şubat 2014, 00:31
bursa ve çevresinde cbr250r arıyorum satan varmı acaba hala alamadım
-
06 Şubat 2014, 00:43
Motoru yeni aldim ve isten gucten henuz 400 metre harici bir tur atamadim. Az once firsat yaratip yanina indim. Ozlemisim keratayi. Kask vb kiyafetlerim yanimda olmadigi icin sadece calistirip sesini dinledim. Gaz kolunu hafif hafif cevirdim. Beceremedigim birsey mi anlamadim ama hafif hafif gaz verirken 2000 ile 3000 devir arasini kontrol edemiyorum. Birden hizlica 3000 e gidiyor. Bu benim el aliskanligimin olmamasinda midir yoksa herkesde boyle mi?
-
06 Şubat 2014, 02:00
Siyah&Beyaz adlı üyeden alıntı
Motoru yeni aldim ve isten gucten henuz 400 metre harici bir tur atamadim. Az once firsat yaratip yanina indim. Ozlemisim keratayi. Kask vb kiyafetlerim yanimda olmadigi icin sadece calistirip sesini dinledim.
Gaz kolunu hafif hafif cevirdim. Beceremedigim birsey mi anlamadim ama hafif hafif gaz verirken 2000 ile 3000 devir arasini kontrol edemiyorum. Birden hizlica 3000 e gidiyor. Bu benim el aliskanligimin olmamasinda midir yoksa herkesde boyle mi?
Kardesim Normaldir Herkesin öyle 1000 2000 devirlere gidip gelmen icin cok hassas olman lazım nerdeyse gaz koluna dokunmaman gibi birsey yani gerek yok zaten hele hele 1. vites gibi durumlarda cok zor tabikide alısınca yapmak mümkün
-
06 Şubat 2014, 10:54
Schizophren adlı üyeden alıntı
İstanbul - Bahçelievler, şirinevler civarında yetkili servis haricinde nereyi tavsiye edersiniz? genel bakımlar harici oraya gideceğim, güvenilir uygun fiyatlı?
Eğer Eliniz Yatkın ise; Herhangi bir Honda Bayisinden 1-Hava Filtresi , 2-Yağ Filtresi , 3-Alt Yağ Tıpası alınız ve son olarak 1,5 litre hangi yağı kulanıyorsanız ondan alınız. Daha sonra istersenız Balata spreyide alabilirsiniz sıkmak ıstersınız belki ve Zinciri Yağlamak için bir sürü yağlayıcılar var onlarıda alabilirsiniz. Zinciri temizlemek için ise Gaz Yağı bulmanızı tavsiye ederim. 90 Numara yağ ilede z<incirizi yağlayabilirsiniz alternatif olarak.
1-Hava Filtesi: 27 Tl
2-Yağ Filtreesi: 12,50 tl
3- Yağ tıpası : 1,25 tl
4- 1,5 Litre Yağda : markadan markaya değişiR LİTresi 25-35 tl arası değişkendir.
5- Gaz Yağı Litreesi 4 tlden bulabilirsiniz 5 tlde olabilir.
6-Balata spreyi: 10-15 tl arasında küçük boy işiini qörür.
Kendı ara bakımlarını kendınız yapın derım ben eliniz anahtar tutuyor ve becerikli iseniz. 1-12-24- diye seyir eden bakımlarıda serviste yaptırırsınız garanti devam eder.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------
mhmtrn adlı üyeden alıntı
Tecrübeli arkadaşlar bişey sorucam,benzin göstergesi tek cizgiye düşünce ortalama kaç km daha götürüyor?
Yanıp sönmeye başladığı an depo içinde 2-2,5 litre benzin oluyor. Ona göre hesapla işte 10 tl benzınle ne kadar gider 60 km rahat gider...
-
06 Şubat 2014, 11:05
bu nasıl bir ses hocam, bende 5000 devirden bayağı yukarda artık devir artınca çıkıyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------
arkadaşlar, bu akşam forumda nietzsche nikli savaş abimle bana bayağı yakınmış, görüştüm akşam tanıştım, saolsun kendi motorunu verdi deneme şansım oldu, ilk başlarda tam anlayamadım ama caddede bir iki tur atınca farkettim ki onda da aynı ses var, sanırım ben biraz pimpirikliyim, ama olsun, savaş abimi tanımış oldum, kendisi mükemmel mütevazi bir insan... insallah en kısa sürede bir araya gelip aktivitelere devam edicez...
not: bu arada yakında veya bir yerlerde denk gelirsem bir arkadaşımın daha motorunu denerim :D bu sefer kesin emin olurum..
Ben de dün eve giderken dikkat ettim. 5000 devir civarında ya da geçince tırlama sesi gibi bir ses geliyor. Motor bölmesinden gibi. Daha sonra ön camı ortadan sağdan soldan bastırdım ses kesilmedi. Sizin de durum bunun gibi midir ? o devir civarlarında sanki grenajın bi vidası düşmüşte titreşimden tırlıyomuş gibi ses geliyor.
-
06 Şubat 2014, 14:05
[QUOTE=agrasiwe;3261647]
07mehmet07 adlı üyeden alıntı
yok kardeşim denedim, o ses camdan gelmiyor bende ya, hatta camdan hiç ses geldiğini sanmıyorum, bu ses aslında enteresandır, giderken motordan geliyor, belkide her cbr' da var, galiba benim 125' likte de var ama yinede İSTANBUL' DA BANA YAKIN BİRİSİ VARSA DENEMEK İSTERİM.
motor kaç km de bilmiyorum ama sanırım senin anlattığın ses eksantrik gergisi sesi. subap sesi de olabilir. eksantrik gergisi ise yapacak çok bir şey yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
bu arada caberg vox kask hakkında bilgisi olan hiç yok mu arkadaşlar.
-
06 Şubat 2014, 14:59
SLM ARKADAŞLAR BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM, İNTERNETTE VİDEOLARDA GÖRÜYORUMDA CBR250R İLE ADAM 174 KM HIZ YAPTI, BENDE DEMİN GAZA GELDİM, BİDE BUGÜN BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ MOTORUN SAĞIR KALMASINI OKUDUM DA, MOTOR ÇABUK DEVİRLENİR, HIZLANMAZ, ÇOK YAKAR DEDİLER BENDE ŞÜPHE OLDU, ÇIKTIM DEMİN OTOBANA, BASTIMDA BASTIM, 156 KM FELAN YAPABİLDİM SON, ARTIK 6. VİTESTE KOL GİTMİYORDU DAHA, DEİVRDE 9 BİN KÜSÜRDEYDİ BU NORMAL Mİ, AMA HIZLANMASI FELAN MÜKEMMEL, ÇEKİŞİ HARİKA, SANİYELER İÇİNDE 120 YE ÇIKIYOR MAKİNEM RAHATLIKLA, SİZ EN FAZLA KAÇ GÖRDÜNÜZ SAMİMİ OLARAK ABARTMADAN SÖYLEMENİZ MÜMKÜN MÜ
İÇİMDE KUŞKU OLDUDA... BİDE İLK KEZ BU KADAR HIZ YAPTIM ZATEN.
Kardeşim bende düz yolda hava ve yol şartları elverişli iken max 155 görebildim. Ama biraz eğimli yolda 172 görmüşlüğüm de var fakat ben bu değeri hiç bi zaman baz almıyorum çünkü benim için önemli olan makinemin düzde kaç gördüğüdür.
-
06 Şubat 2014, 15:08
Ben de dün eve giderken dikkat ettim. 5000 devir civarında ya da geçince tırlama sesi gibi bir ses geliyor. Motor bölmesinden gibi. Daha sonra ön camı ortadan sağdan soldan bastırdım ses kesilmedi. Sizin de durum bunun gibi midir ? o devir civarlarında sanki grenajın bi vidası düşmüşte titreşimden tırlıyomuş gibi ses geliyor.
aynen kardeşim, normal motor sesinin içinden sanki böyle tırtıklanma sesi gibi bişey, herkes eksantrik felan diyo ama pek sanmıyorum, dün başka arkadaşımın motorunda da denedim, onda da yaptı, heralde normal bir ses...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------
[QUOTE=easy81;3263529]
motor kaç km de bilmiyorum ama sanırım senin anlattığın ses eksantrik gergisi sesi. subap sesi de olabilir. eksantrik gergisi ise yapacak çok bir şey yok
yapacak bişey yok derken hocam, motor daha sıfır sayılır, garantisi felan da devam ediyor, ama bu eksantrik sesi komprasyonda felan da geliyor dediler ama ben anlamadım, youtube de felan bu ses yokmu acaba... çünkü dün denedğim motor 10000 kmde idi onda da vardı aynısından.
-
06 Şubat 2014, 15:39
[QUOTE=agrasiwe;3263589]aynen kardeşim, normal motor sesinin içinden sanki böyle tırtıklanma sesi gibi bişey, herkes eksantrik felan diyo ama pek sanmıyorum, dün başka arkadaşımın motorunda da denedim, onda da yaptı, heralde normal bir ses...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------
easy81 adlı üyeden alıntı
yapacak bişey yok derken hocam, motor daha sıfır sayılır, garantisi felan da devam ediyor, ama bu eksantrik sesi komprasyonda felan da geliyor dediler ama ben anlamadım, youtube de felan bu ses yokmu acaba... çünkü dün denedğim motor 10000 kmde idi onda da vardı aynısından.
Motor daha sıfırsa o zaman subap ayarında bir sorun olabilir. eksantrik yada onun gergisi belli bir kullanımdan sonra ses yapıyor ve genelde 5000 devir civarında duyuluyor. servise göstermende fayda var.
-
06 Şubat 2014, 18:00
[QUOTE=agrasiwe;3263589]aynen kardeşim, normal motor sesinin içinden sanki böyle tırtıklanma sesi gibi bişey, herkes eksantrik felan diyo ama pek sanmıyorum, dün başka arkadaşımın motorunda da denedim, onda da yaptı, heralde normal bir ses...
easy81 adlı üyeden alıntı
Benim motorun eski sahibi de bu sesten rahatsız olduğu için serviste garantiden değiştirtmiş. Bence gitsen değiştirtsen bile yine ses ortaya çıkacaktır. Sonuçta sadece sen ya da ben duymuyoruz bu sesi. Bütün cbr'larda var gibi duruyor. Ama yine de kıllandığın başka bir nokta varsa servise göstermende fayda var. Nasıl olsa garantin var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)
Bu Konudaki Etiketler