Arkadaşlar ben Cbr 250'ye bayramdan sonraki Cuma günü Pirelli Diablo Rosso II lastik taktım.
Taksitle aldığım için biraz vade farkı geldi ama bence değdi.
Emin olun kaliteli lastikler rodaj esnasında bile stock lastikten kat kat daha iyi.
Lastikleri takmaya kardeşim götürmüştü. Geldiğinde lastikler daha 50 Km'deyken teste çıktım. Daha rodajı bitmemiş lastiklerle Gölcük-Karamürsel arasında viraj içinde 140'a kadar gaz açtım! Sonra viraj bitti zaten
Lastiklerden sonra motosiklet tam bir kontrol manyağına dönüyor.
Kırmızı ışıklarda kasten kontrollü bir şekilde kaydırarak kalkış yaparım. Işıklardaki asfaltı bilirsiniz, kaymak gibi olur. Şu anda en kaygan asfaltta bile kaydırarak kaldıramadım motosikleti.
Kocaeli'deki Vatan Bilgisayar'ın tam karışısında Gölcük istikametindeki yol virajlı, kaygan ve viraj çıkışında ışıklar var. Bazen 60-70'le o yoldan giderken kırmızı yanınca trafik birden duruyor ve eski lastiklerle çok yumuşak frenleme bile yapsam genelde kayıyordu. Bu yüzden o yolda hep yüksek devirde kullanarak yavaşlamayı gaz kapatarak yapıyordum. Ancak yeni lastiklerde aynı kaygan yolda 120 ile giderken istediğim şekilde frenleme yapıp istediğim şekilde durabiliyorum.
Eski lastiklerin sevdiğim tek yanı istediğim zaman yanlayabiliyordum. Ancak hiçbir zaman güven vermiyordu. O yüzden kesinlikle lastik değişimini tavsiye ederim.
Piyasada Michelin bulmak zor ama Pirelli, Metzeller, Dunlop markalarının lastikleri de güzel. Ben Pirelli'yi tercih ettim ve çok memnunum. Michelin stoklarda olsaydı da tercihim Pirelli'ydi ;)