Cumartesi günü aneste vardı pazar kapalıdır diye pazartesi kapora veririm ertesi günde satışı yaparım dedim aradım kalmadı dio cıldırcam motor yok istanbulda ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------
İsntabul'a yakın illerden bulma şansım % kac veya buldum diyelim İstanbul'a nakliyesi ne kadar tutar ?
Benim de şu an tek diş te. Yanıp sönmesini bekliyorum. Bayrama gitmeden önce Full leyip km saatini sıfırlıcam. Bakalım Ortalama 100 km hız ile kaç km gidiyor. CBF ile yedeğe geçmeden 394 km yapmıştım. Bunu merak ediyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------
Arkadaşım CBR serisi hoşuna gittiyse sana şunu söyleyeyim. CBR serisi hız sınıfı için tasarlanmış bir motordur. Hız yapmak için kullanmayacağım diyorsun ama CBR 125 ve 250R sen istemesende gaza dokunduğun an aldığın tepki "bas gaza yorma beni 8-9 bin devri gör, sıkıştır beni" cinsinden motorlardır. Dolayısıyla sakin kullanmak isteyeceğin için bu motor sana gelmez. Motoru alırsın daha ilk ayı dolmadan ağır kullanımdan dolayı hantallaşır, istediğin performansıda elde edemez zamanla motordan soğursun.
Sana tavsiyem isteğinide göz önünde bulundurarak; HONDA CBF 150. (Dağa, bayıra, asfalta her türlü yola gelen bir motor. Asfaltta taksi gibi, Arazide cross gibi huyları vardır. Araştır bu motoru derim.)
Ek kısa sürede tarzına uygun motoru bulman temennisiyle...
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
çorlu onur hondadan aldım. honda genel merkezini aradığımda teslimatların eylül ayında yapılacağını söylediler. türkiyede cbr 250r bulmak çok zorlaştı. o nedenle 0 kilometreler için eylüle gün veriyorlar.
sorması ayıptır ne aldın kardeşim :D bu arada motosikletin çok güzel kazasız belasız kullan. kısmetse benim kide eylül ayında gelecek.
ben neden 300 ü zor görüyorum a zaman anlamıyorum ama bizim buralar her yer yokuş şuan 280km de yanıp sönüyor
hafta sonu gezimizden bir kac kare
@barodi , @ramcixx yorumlarınız için cok sağolun. birşey daha soracaktım titreşim rahatsız edici degil dedin ortalama hangi hızdan sonra titreşim kendini gösteriyor ? birde dediğinde haklısın cbr 250ninde görünüşü kötü degil siyahını yakından gördüm hosumada gitti tam siyah egzos yakısmış ama yalnız sanki karışık renkli olanı daha iyi gibi ? tabi onu yakından görmedim tam olarak uzaktan bi kaç kere birileri sürerken gördüm.
Son olarak hani öyle uzun yol yapıcak durumum yok. zaten araba sahibiyim günlük arada gezeyim dolaşayım diye istiyorum. alanyada yaşadıgım için sıcak burası hele yazın arabadan uzak olasım geliyor.
Arkadaşlar lastik yorumlarınız için teşekkürler prelli diablo rosso 2 modelini aldım ve hemen lastikleri değiştirdim. Gerçekten lastikler parasını sonuna kadar hak ediyor korkarak bindiğim motor yoldan çıkmıyor herkese şiddetle tavsiye ederim. 10m dahi kullansanız farkı hissediyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:47 ----------
Teşekkürler
Arkadaşlar yakıt tüketiminde kilo'nunda fark ettirdiğini bizzat test ettim. Ben 58 kilo ile CBF varken 400 km gittim Amcam aynı motorla 300 km gidebildiğini söylerdi. Muhtemelen yakıt tüketiminde rampa dur kalkların yanısıra kilo da motorun çekişinde harcadığı yakıtla denk.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------
Kardeşim 7 bin devirden sonra var ama dediğim gibi çok rahatsız edici değil. Ben titreşimi hissettim motordan indiğimde motor sanki hiç titrememiş gibi geldi bana. Yani titreşim bu mondial veya kanuni gibi basit motorlardaki titreşim gibi belli bir devirden sonra insanın ayağını gıdıklayacak kadar rahatsız edici değil. CBR ın kendine özgü bir titreşimi bu. Yaşaman lazım. Anlatmakla anlaşılmaz
Bu arada uzun yol yapacak durumun yoksa 250r değil CBR ın 125R sini almanı tavsiye ederim. Ben Denizli' de oturuyorum. Ispartaya sürekli gidip geldiğim için 250R tercih ettim. Senin için 125R ideal olanı. Görüntü ve kasada aynı zaten.
Renk meselesi senin göz zevkine kalmış. Mesela herkes CBR ın 2013 siyah jantlı olanını öve öve bitiremez ben beğenmedim. Gümüş jant motoru uzaktan bakıldığında gösteriyor artı siyah renk de tabi... Benim motordan bir kaç resim ekleyeyim...
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
Titreşimi kafana takma, titremeyen motor olmaz zaten Kesinlikle rahatsız edici değil, 7000 devire çıkana kadar farkına bile varmıyorsun. Yalnız sıcağa yapacak bir şey yok, terleme fikrine alıştır bence kendini Bazen ışıkta beklerken vakit geçmiyor sıcakta, aman diyeyim sıcak yüzünden çok kaza oluyor.
Can, şerbetsiz motosikletçi bana farklı ölçülerde lastik getirtmiş. "Bu da olur, sorun olmaz" dedi ama ben taktırmadım.
O yüzden şu an hala eski lasiklerimleyim. Ben de Diablo Rosso 2 almayı düşünüyorum ama bulamadım henüz.
Sen nereden ve kaça aldın? Kredi kartına taksit yapıyorlar mı?
Yeni değil bu yalnızlık . . .
ben ön arka takım olarak 641 tl ye aldım izmir den ben İstanbul da oturuyorum kargo ile 661 tl ye geldi faturalı ve 2 yıl garantili ama İstanbul da 600 tl ye de bulman mümkün garanti konusunda şüphelendiğim için ben almadım montaj yapan yer de çok önemli balans herkes yapmıyor bizim motosikletler fabrika çıkışı olarak statik balanslı montajdan sonra dinamik balans yapıldı ve sürüş mükemmel taksit işine gelince vade farkı alıyolar diye biliyorum
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)