Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    kakare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR650FA
    Alıntı avcagatay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akü bitti gardaşlıklar
    sanırım ilk akü sorunu sende mi çıktı
    Nasıl bitti uzun süre kullanmadın mı yoksa farklı bi olay mı ?
    Bu arada hep merak ettim akü bitince napıyoz :D arabadaki gibi servisi arayıp gelip alıyolar mı ? hep merak etmiştim

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Alıntı gerilim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle herkese selam ismim Selahattin Ömür .

Öncelikle bir anda aklıma düşmüş bir motor olarak cbr 250r almaya karar verdim tabi ilk motorum a2 ehliyetim bile yok . Kısmet ise bu ay sonu tatil dönüşü önce a2 ve sonra hondanın gs1 eğitimine katılacağım. Ancak aklıma takılan sorular var. İlk motorum olacağından dolayı biraz dışarıdaki baskılardan dolayı ölürsün motor akıl işi değil diyen insanlar çok fazla sıkıldım ama kaldıki İstanbul'da çok fazla heyecan arayan biri değilim. Normalde de kendi aracımı sakin kullanan hız kurallarına amiyane tavırla manyaklardan değilim. Bizimde başımıza gelen iki ölüm tehlikesi yüzünden biraz daha temkinli vede tedbirliyim. En çok aklıma takılan sorulardan bir tanesi boyum 1.82 kilo olarak 102 kiloyum biraz güreşçilik var bunlar motor için bir dezavantajmıdır özelliklede kilo olayı beni düşündürüyor. Çok fazla hız düşkünü olmadığımdan 140-150 yeterli benim için oda ayda yılda bir çıkabiliceğimden dolayı. Bakımlarını servis haricinde neler yapmam gerekli düzenli olarak. Rodaj dönemi 500 ile 1000 km arasında imiş. bu km yeterlimidir yoksa daha az yada fazlamıdır. ilk aldıktan sonra Ankara'ya git gel yapmayı düşünüyorum motora zarar verirmi bu yapıcağım gezi teşekkürler sitenizden öğrendim bu lafıda tekerinize taş değmesin saygılar aktif forumlar
    bende kilo ve boy harici senin gibi düşünüyordum ve şuanda da öyle sürüyorum motoru daha 150'yi geçmedim sakin sürüyorum
    bnmde ilk motorum cbr250r oldu ama öncesinde honda'nın gs1 ve gs2 eğitimlerini aldım, gerçekten çok faydalı sakın es geçme, baskıları fazlasıyla bende yaşadım ve hepsi doğru aslında normal sürsen bile elin manyağı gelip seni taciz ediyor trafikte, motorun kıçına kadar giriyorlar vb vb. insan sürekli tedirgin oluyor. Kilo olayıda biraz şöyle sıkıntı olabilir sen yeterince ağırsın arkana adam veya bi bayan arkadaşını alırsan biraz hafif olmasına özen göster yanlış hatırlıyo olabilirim aylar önce okumuştum motorun üzerine ağırlık olarak 180kg üzeri sıkıntı olabilirdi sanki.. ( emin değilim aylar önce okumuştum yanlış ise düzeltelim )

kullanma kılavuzunda rodaj döneminde sabit hızda uzun süre sürmeyen tarzı ibare vardı, ara ara değişken hızlarda farklı viteslerde sürüş öneriliyordu. ( ama bu rodaj olayında da bi ton farklı düşünce var bana kalırsa doğru olan bu )
    '' hayat ancak ölümle yüzyüze gelince anlam kazanır. ''

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    cbr 250R
    Alıntı kakare adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kullanma kılavuzunda rodaj döneminde sabit hızda uzun süre sürmeyen tarzı ibare vardı, ara ara değişken hızlarda farklı viteslerde sürüş öneriliyordu. ( ama bu rodaj olayında da bi ton farklı düşünce var bana kalırsa doğru olan bu )
    motor aldıktan sonra kesinlikle benden başkasını bindirmem sürmesini bilir o ayrı mesele ancak benden başka bir kişi maalesef üzgünüm tek olarak gezmeyi sakin kafa dinlemeyi bilirsiniz sizde büyük şehirin yoğunluğu yorgunluğunu. Ben onları atmak için üç beş arkadaş buluşup organizasyonlarda aktif olmak için alıyorum motoru yoksa hız falan bahane hocam :D

erdem_cengiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr600f 5i
    102 kilosun zaten istesende ibrende 162den yukarısını göremessin

Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    bizim motorun kitapçığının pdf formatı var mı yada başka format bende kitapçık yok

ormankebabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Beyler sonunda Honda Türkiye sitesindeki CBR 250R fotoğraflarını güncellemiş

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

Alıntı Eagle7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bizim motorun kitapçığının pdf formatı var mı yada başka format bende kitapçık yok
    İngilizcesi var internette http://www.hondampe.com.au/docs/owni...032KYJE000.pdf

avcagatay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 250 siyah
    Aneste taktirdigim alarm yuzunden Kaan,sabah gelip alacaklar motoru
    kakare bunu beğendi.

Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT
    Alıntı ormankebabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler sonunda Honda Türkiye sitesindeki CBR 250R fotoğraflarını güncellemiş

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

İngilizcesi var internette http://www.hondampe.com.au/docs/owni...032KYJE000.pdf

Bende onu okuyacak ingilizce yok :D
    Kelimelerini yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil.

RuzgarSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6F

Uploaded with ImageShack.us

Herkese Selam, uzun yolda eksikliğini çok çektim burada paylaşmak istedim. Ben Extreme motorda Orhan Ustaya yaptırdım çakmaklık ve işçilik dahil 50 tl yaptılar. Elektriği direk kontaktan aldılar aküden falan değil ve arada sigorta falan yok çok güzel oldu sorunsuz kullanıyorum. Birde üzerindeki usb çeviriciye 7,50 tl verdim hepsi bu

Son gezimden bi kaç fotoğrafta ben atayım

Herkese Keyifli Sürüşler

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

Alıntı avcagatay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akü bitti gardaşlıklar
    Ne çektin be Çağatay
    avcagatay, seigen, kakare ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

Twin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300 / MT-07-09 / 600RR
    Cbr250r'ın farları, motor çalıştığı gibi otomatik mi yanıyor? Yoksa açıp kapama gibi bir lüksümüz varmı?

erdem_cengiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr600f 5i
    farlar otomatik
    zenon bunu beğendi.

Alıntı Twin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbr250r'ın farları, motor çalıştığı gibi otomatik mi yanıyor? Yoksa açıp kapama gibi bir lüksümüz varmı?
    O lüks kalktı, 2011'den sonra AB'de yasal zorunluluk başladı. Avrupa piyasasına sürülmeyen veya eski modellerde bulunur artık.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3044470

Şunu da yazdım, çünkü Honda maliyetten kısmışçılar gelip de yorum yapmasın diye .

Twin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300 / MT-07-09 / 600RR
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O lüks kalktı, 2011'den sonra AB'de yasal zorunluluk başladı. Avrupa piyasasına sürülmeyen veya eski modellerde bulunur artık.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3044470
    Bu motoru kışa doğru nasipse almayı düşünüyorum ama far olayından şöyle bir çekincem var. Alırsam xenon ve Amerikan park modülü takıcam. Zaten xenon fazla akım çekiyor. Daha motor çalışır çalışmaz yanması sıkıntı çıkarmaz mı?

Aranızda daha önceden GT250R kullanıp Cbr'a geçen varmı? Ya da her 2 motoruda kullanmış birileri?
    Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Bilinçli motosikletçinin farı her zaman açık olur arkadaş. Çin malları gibi akü biter diye endişe etmene gerek yok

Ne demişler; "Farım da hep açık yolum da." (Makaslar hariç :D)

Ben Xenon taraftarı değilim arkadaş. Takacaksan da motosikletin tüm elektrik sistemini güncellemen lazım bence. Akünün akımını etkiler, kablolardaki yükü etkiler, marş motoruna gidecek elektriği etkiler. Etkiler babam etkiler.

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bu motoru kışa doğru nasipse almayı düşünüyorum ama far olayından şöyle bir çekincem var. Alırsam xenon ve Amerikan park modülü takıcam. Zaten xenon fazla akım çekiyor. Daha motor çalışır çalışmaz yanması sıkıntı çıkarmaz mı?

Aranızda daha önceden GT250R kullanıp Cbr'a geçen varmı? Ya da her 2 motoruda kullanmış birileri?
    Bende exenon mevcut Motor için olanlardan kullanırsan sorun yapmaz benimki marş bastığınızda bile ışık kıpırdamıyor.Ama yoldayken durdum ve zinciri yağladım 2 dk kontak açık kalmış.Az kalsın akü bitiyordu ve yolda kalıyordum

deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    Yarın sabah Kuşadası'na gideceğim arkadaslar İzmir guzelyalidan çıkıp iki günlük otele bakalım yolculuk nasıl olacak resim yüklerim Pazartesi falan

S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Alıntı xismailaydin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilinçli motosikletçinin farı her zaman açık olur arkadaş. Çin malları gibi akü biter diye endişe etmene gerek yok

Ne demişler; "Farım da hep açık yolum da." (Makaslar hariç :D)

Ben Xenon taraftarı değilim arkadaş. Takacaksan da motosikletin tüm elektrik sistemini güncellemen lazım bence. Akünün akımını etkiler, kablolardaki yükü etkiler, marş motoruna gidecek elektriği etkiler. Etkiler babam etkiler.
    +1 İsmail xenon takan arkadaşların bir çoğu (motor markası önemli değil) sorun yaşıyor.Sorun yaşamayanda ya tesisatta değişiklik yapıyor yada elektrikçisi kalite usta.Çünkü fabrika çıkışlı bir motorun tesisatı xenon u kaldırmaz.Hatta ve hatta ilave lambalar bile takmak aslında tesisata yüktür.

arkadaşlar benim kalkışlarda bazen arka teker pati çekiyor. fena halde hem de. bugün kırmızıda yeşlin yandığını farketmedim. korna çalınca sert kalkayım biraz dedim bir kaydı ki anlatamam. gazı kesip tekrar kalktım resmen motor yerinden kalkmadı pati yüzünden. eğer az bişey dönüşte gaz verirsem de aynı şekilde pati çekiyor 2. viteste. çok mu çabuk hızlanmaya çalışıyorum yoksa lastiklerde mi sorun var? 4000 km de motor lastiklerde sorun olmaması lazım.

ayrıca durma mesafesi de sanki uzun gibi. kayıyor ön teker arka teker eğer ani durmaya çalışırsam. zorlanıyorum ani duruşlarda.

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı RuzgarSA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://img24.imageshack.us/img24/6959/dscn1244f.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/7371/dscn1245jk.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/7444/dscn1247.JPG

Herkese Selam, uzun yolda eksikliğini çok çektim burada paylaşmak istedim. Ben Extreme motorda Orhan Ustaya yaptırdım çakmaklık ve işçilik dahil 50 tl yaptılar. Elektriği direk kontaktan aldılar aküden falan değil ve arada sigorta falan yok çok güzel oldu sorunsuz kullanıyorum. Birde üzerindeki usb çeviriciye 7,50 tl verdim hepsi bu

Son gezimden bi kaç fotoğrafta ben atayım

http://img94.imageshack.us/img94/2873/dscn0759fg.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/5706/dscn0779sk.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/1827/dscn0801m.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/3862/dscn0802y.jpg

http://img96.imageshack.us/img96/8117/dscn0805v.jpg

Herkese Keyifli Sürüşler

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

Ne çektin be Çağatay
    Sizinle yolda karşılaştık sanırım arkamda pembe kaskla sevgilim vardı siz karşı yönden geliyordunuz

RuzgarSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6F
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizinle yolda karşılaştık sanırım arkamda pembe kaskla sevgilim vardı siz karşı yönden geliyordunuz
    Olabilir nerede karşılaştık

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı ybalci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim kalkışlarda bazen arka teker pati çekiyor. fena halde hem de. bugün kırmızıda yeşlin yandığını farketmedim. korna çalınca sert kalkayım biraz dedim bir kaydı ki anlatamam. gazı kesip tekrar kalktım resmen motor yerinden kalkmadı pati yüzünden. eğer az bişey dönüşte gaz verirsem de aynı şekilde pati çekiyor 2. viteste. çok mu çabuk hızlanmaya çalışıyorum yoksa lastiklerde mi sorun var? 4000 km de motor lastiklerde sorun olmaması lazım.

ayrıca durma mesafesi de sanki uzun gibi. kayıyor ön teker arka teker eğer ani durmaya çalışırsam. zorlanıyorum ani duruşlarda.
    Arkadaşım senin lastikler fabrika çıkışlı lastikler mi? Eğer öyleyse gayet normal. Motosikletimizin torku yüksek. Lastikler de güneş tepedeyken kendinden geçiyor. Ben her kırmızı ışıkta bilinçli pati yapıyorum :D Arka tekeri sağımda buluyorum hemen. Ayrı bir keyif ama durma konusunda aynen söylediğin gibi bayağı sıkıntı oluyor.

Bizim lastikler ilginç bir şekilde yağışlı ve kapalı havalarda mükemmel performans gösteriyor. Ama azıcık güneş görünce dötü başı oynuyor. Hele bir de kavşak, kırmızı ışık vs.'deyseniz yolun kayganlığı da buna ekleniyor ve motosiklet normalde olduğundan da fazla kayıyor. Bunların KM ile ilgisi yok.

Ben öneriler üzerine Michelin Alpine lastik siparişi verdim. Lastikler de geldi ancak "arka dişli takozu" gelmediği için sök-tak olmasın diye lastikleri taktırmadım henüz.

Fabrika çıkışlı lastik kullanan CBR 250 kullanıcılarına söylüyorum; lastiklere dikkat edin. Tabi motosiklete ne kadar hakimseniz lastiklerden de o kadar az etkilenirsiniz ;)
    ybalci ve KNC bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)

Bu Konudaki Etiketler