Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    psychocake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Arkadaşlar malum motoru yeni aldık güvenliğide tamamlayayım hemen diyorum. internetten araştırdım biraz gördüğüm kadarıyla cbr250r için bütün alarmlı disk kilitleri uymuyormuş. çıkıp araştırcak zamanımda pek yok malesef. o yüzden hangi marka / model alarmlı disk kilidi kullanıyorsunuz? memnunmusunuz? hangi markadan modelden uzak durmam gerekiğini ile ilgili aydınlatırsanız benim gibi yeni almış arkadaşlara bir hayrınız daha dokunur

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ödemiş35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 250
    Merhaba arkadaşlar.

300 km yi devirdim. Alırken depoyu fullemiştim. 274 km de benzin ışığı yanıp sönmeye başladı. Sanırım ışık yanıp söndükten sonra 20 km daha gidebiliyoruz. Yani hesaba göre bir depo benzinle 294 km yol yaptım. Motorunu yeni alan arkadaşlar sizde durum nedir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------

Alıntı psychocake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar malum motoru yeni aldık güvenliğide tamamlayayım hemen diyorum. internetten araştırdım biraz gördüğüm kadarıyla cbr250r için bütün alarmlı disk kilitleri uymuyormuş. çıkıp araştırcak zamanımda pek yok malesef. o yüzden hangi marka / model alarmlı disk kilidi kullanıyorsunuz? memnunmusunuz? hangi markadan modelden uzak durmam gerekiğini ile ilgili aydınlatırsanız benim gibi yeni almış arkadaşlara bir hayrınız daha dokunur
    Arkadaşım bu disk kilidini aldım ipone zincir yağıyla birlikte feyizoğlundan, siparişimin ertesi günü elime ulaştı. Disk kilidi fiyat performans açısından gayet güzel. Ürün hakkındaki yorumları da okuyabilirsin.

http://www.feyizoglu.com/Alarmli-Disk-Kilidi_45951.html#0

ugur.t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 CBR 250 TRICOLOR XJ6N
    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servis bakımı 1000-12000 bakımıdır bunun harici servis keyfi bakım için çağırıyor. Ama motosikletinizin sağlığı için 3000km de 1 yağ yağ filtresi değişimi yararınıza olur.
    chemical bu dediğini yan sehpa üzerinde yabalirmiyiz yoksa arkayı kaldırıp motoru düz mü tutmak gerekiyo

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------

[QUOTE=ödemiş35;3039621]Merhaba arkadaşlar.

300 km yi devirdim. Alırken depoyu fullemiştim. 274 km de benzin ışığı yanıp sönmeye başladı. Sanırım ışık yanıp söndükten sonra 20 km daha gidebiliyoruz. Yani hesaba göre bir depo benzinle 294 km yol yaptım. Motorunu yeni alan arkadaşlar sizde durum nedir?[COLOR="Silver

bende 278 km oldu dün gece itibariyle ve 268. km tek çizgi yanıp sönmeye başladı.Bede az mı gitti diyordum kendi kendime bu km 70 km artçı ile gidildi bu süre içerisine 120 gördüm motoru fazla mı yordum ne

psychocake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı ödemiş35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.

300 km yi devirdim. Alırken depoyu fullemiştim. 274 km de benzin ışığı yanıp sönmeye başladı. Sanırım ışık yanıp söndükten sonra 20 km daha gidebiliyoruz. Yani hesaba göre bir depo benzinle 294 km yol yaptım. Motorunu yeni alan arkadaşlar sizde durum nedir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------

Arkadaşım bu disk kilidini aldım ipone zincir yağıyla birlikte feyizoğlundan, siparişimin ertesi günü elime ulaştı. Disk kilidi fiyat performans açısından gayet güzel. Ürün hakkındaki yorumları da okuyabilirsin.

Teşekkürler bilgi için.

tuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Yahu arkadaşlar benim motor rodaj döneminde daha az yakıyordu şuan 4800 kmdeyim ama hiçbir zaman rodajda yakaladığım rakamları yakalyamadım nasıl olduysa anlamıyorum

erdem_cengiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr600f 5i
    arkadaşlar 2012 model 250r var bende 1800km de. full depo 230km den fazla gitmiyo

slymn93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250 R- Siyah(full)
    Alıntı deep_far adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu işin kişiden kişiye değişmesi yanlış bişey bence honda bu ya kurumsal bişey bi ceklist bile yok

ben yanına gittiğimde ban " bey efendi çizgileri geçmeyin kamera kayıt edıyor " dıor adamın yanına yaklaşıp bişey diyemıyoruz ki :S

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------

marka fiyatları nedir aceba yağların castrol 10 40 koydu :Sbi buçuk lt yi biraz aştı geri kalanını almakta hiç aklıma gelmedi
    kanka ben direk girdim servis yerine benm motoru genç bi arkadaş yaptı şuraya buraya bak dedim hepsini kontrol etti başında durunca yaptı hepsini.ama bende memnun değilim pek bidaha 12 binde giderim 4binde bi de kendm değiştirrim yağını falan.snn 75 tutmuş aynı işlemi yaptılar benm 79 tl tuttu var mı böyle birşey ya :S zincir falan temizlemediler yalnz bnmde

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------

bide ilk 130 tl dedi bakım bittiğinde (izmir honda yükselişte) nasıl yani dedim işçilik ücretsiz değilmiydi dedim sonra ha doru unuttum ben onu 1000 bakmydı snn dedi 79 tl dedi.anlıcağınız farketmesem gydircek 50 lira daha.onuda geçtim daha önce söylemişmydm bilmiyorum arkdaşlar.ilk motoru aldığım günün akşamı motorun egsoz koruma demirinin orda ksmna doğru boyasının attğnı ve hafif içine doğru ezlme olduğunu gördüm.ertesi günü bayiye götürdüğümde 1000 bakımında yaparız sorun olmaz değiştirilir dmişti selçuk bey diye biri beni bul indirilirken olmuştur nakliyede falan demişti.bin bakmına gttiğimde ise işten ayrılmış selçuk bey ordan oraya ordan oraya dolanıp durdum derdimi anlatmak için.en sonunda ikna oldular.bide kendim vurmuşumda değiştirtmeye çalışıomuşum muamelesi gördüm.her neyse başta bakarız bi demişlerdi ama mırın kırın yapıyolardı değitremeyeceklerini ima etmeye çalştılar honda merkezi aradım daha bakımdan çıkmadan.motor bakımdayken şikayette bulundum.sonrasında bakım bitip motoru alırken napacağız koruma demirini sıfır aldığım motor sonuçta insan vuruğu kırığı olsun istemiyor dedim herneyse müdürle konuştum falan derken koruma demirini oraya bıraktım boyayıp düzeltceklerini söylediler yani yine değiştirmediler.neyse 2 gün sonra aldım fakat orjinal renginde değildi simsiyah renkteydi.yani anlıcağınız parasıyla rezil olma olayı bu. bidaha da gitmem.volky ksk isimli arkdaşla denkgeldik tanıştık bakım çıkısında motorun sesinin norml olmdğnı falan söyledi onu bile resmen başından atmaya çalıştılar.allahtan benm motor vardı ikisinde çalştırıp ayrı ayrı dinlediler sesi ve ikna oldular zoraki de olsa.sorun neymiş onun motorunun bilmiyorum ama bakcaklarını söylemişlerdi.bizde volkan kardeşle vedalaştık ve ordan bdha gtmemek üzere ayrıldım.benm tavsiyem izmirde bu motoru alcaksanız gidin manisadan falan çevre illerden alın.çünkü yükseliş hondanın bu işi kaldıramadığı çok belli! iyi günler dilerim kazasız belasız...
    deep_far bunu beğendi.

Tardigrat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Alıntı erdem_cengiz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar 2012 model 250r var bende 1800km de. full depo 230km den fazla gitmiyo
    Benimkisi 2600 km de. Ben daha 4-5.5 bin devirde kullanmama ragmen 280 ustune çıkamadım :( o yuzden tek dis yanip sonmeye baslayinca daliyorum yakit almaya. Mazallah yolda kalırım falan. Bakalim bu son denemem full depoyla. Eger gene 300km gitmezse servise goturup bi baktircam. :/
    ormankebabi bunu beğendi.

ormankebabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Alıntı Tardigrat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimkisi 2600 km de. Ben daha 4-5.5 bin devirde kullanmama ragmen 280 ustune çıkamadım :( o yuzden tek dis yanip sonmeye baslayinca daliyorum yakit almaya. Mazallah yolda kalırım falan. Bakalim bu son denemem full depoyla. Eger gene 300km gitmezse servise goturup bi baktircam. :/
    Otobanda kullanınca çok fark ediyor. Benim ortalama 50km.de bir diş sönüyor (dolu depo ile 240-260km gidiyor). Geçen tesadüfen otobana girerken bir diş söndü, bakayım kaç km gidecek dedim 70km yol yaptım o gün otobanda... diş sönmedi. Ertesi gün akşam baktığımda sönmüştü. İstanbul trafiğinde dur kalklar, yokuş in çık falan anca işte... Ben artık takılmıyorum. Aylık akbil 110tl benim aylık benzin masrafım 80tl

deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    Alıntı slymn93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kanka ben direk girdim servis yerine benm motoru genç bi arkadaş yaptı şuraya buraya bak dedim hepsini kontrol etti başında durunca yaptı hepsini.ama bende memnun değilim pek bidaha 12 binde giderim 4binde bi de kendm değiştirrim yağını falan.snn 75 tutmuş aynı işlemi yaptılar benm 79 tl tuttu var mı böyle birşey ya :S zincir falan temizlemediler yalnz bnmde

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------

bide ilk 130 tl dedi bakım bittiğinde (izmir honda yükselişte) nasıl yani dedim işçilik ücretsiz değilmiydi dedim sonra ha doru unuttum ben onu 1000 bakmydı snn dedi 79 tl dedi.anlıcağınız farketmesem gydircek 50 lira daha.onuda geçtim daha önce söylemişmydm bilmiyorum arkdaşlar.ilk motoru aldığım günün akşamı motorun egsoz koruma demirinin orda ksmna doğru boyasının attğnı ve hafif içine doğru ezlme olduğunu gördüm.ertesi günü bayiye götürdüğümde 1000 bakımında yaparız sorun olmaz değiştirilir dmişti selçuk bey diye biri beni bul indirilirken olmuştur nakliyede falan demişti.bin bakmına gttiğimde ise işten ayrılmış selçuk bey ordan oraya ordan oraya dolanıp durdum derdimi anlatmak için.en sonunda ikna oldular.bide kendim vurmuşumda değiştirtmeye çalışıomuşum muamelesi gördüm.her neyse başta bakarız bi demişlerdi ama mırın kırın yapıyolardı değitremeyeceklerini ima etmeye çalştılar honda merkezi aradım daha bakımdan çıkmadan.motor bakımdayken şikayette bulundum.sonrasında bakım bitip motoru alırken napacağız koruma demirini sıfır aldığım motor sonuçta insan vuruğu kırığı olsun istemiyor dedim herneyse müdürle konuştum falan derken koruma demirini oraya bıraktım boyayıp düzeltceklerini söylediler yani yine değiştirmediler.neyse 2 gün sonra aldım fakat orjinal renginde değildi simsiyah renkteydi.yani anlıcağınız parasıyla rezil olma olayı bu. bidaha da gitmem.volky ksk isimli arkdaşla denkgeldik tanıştık bakım çıkısında motorun sesinin norml olmdğnı falan söyledi onu bile resmen başından atmaya çalıştılar.allahtan benm motor vardı ikisinde çalştırıp ayrı ayrı dinlediler sesi ve ikna oldular zoraki de olsa.sorun neymiş onun motorunun bilmiyorum ama bakcaklarını söylemişlerdi.bizde volkan kardeşle vedalaştık ve ordan bdha gtmemek üzere ayrıldım.benm tavsiyem izmirde bu motoru alcaksanız gidin manisadan falan çevre illerden alın.çünkü yükseliş hondanın bu işi kaldıramadığı çok belli! iyi günler dilerim kazasız belasız...

Gecmis olsun kardesim. Aynen dedigin gibi

Motoru sattiktan sonra ne arkasinda duruyorlar nede bi ilgi var

Bidaha bende gitmicegim oraya ne olursa olsun

Trafik sigortası için 250 TL civarı fiyat çıkartıyorlar yüzü birazcık geçmedi açıkçası :D
    avcagatay bunu beğendi.

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    [QUOTE=ugur.t;3039659]chemical bu dediğini yan sehpa üzerinde yabalirmiyiz yoksa arkayı kaldırıp motoru düz mü tutmak gerekiyo

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------

Merhaba arkadaşlar.

300 km yi devirdim. Alırken depoyu fullemiştim. 274 km de benzin ışığı yanıp sönmeye başladı. Sanırım ışık yanıp söndükten sonra 20 km daha gidebiliyoruz. Yani hesaba göre bir depo benzinle 294 km yol yaptım. Motorunu yeni alan arkadaşlar sizde durum nedir?[COLOR="Silver

bende 278 km oldu dün gece itibariyle ve 268. km tek çizgi yanıp sönmeye başladı.Bede az mı gitti diyordum kendi kendime bu km 70 km artçı ile gidildi bu süre içerisine 120 gördüm motoru fazla mı yordum ne
    düz tutmana gerek yok ben zaten yağ tapasını açtıktan sonra tamamen boşalınca kendim sağa ve sola yatıra bildiğim kadar motoru yatırıyorum kartelin içinde biraz daha yağ kalıyor o eski yağda tamamen boşalmış oluyor. Yağ filitresini sökersen 1.5lt sökmezsen 1.4 lt yağ koyuluyor. Yağ ve yağ filitreni beraber değiştirmeni tavsiye ederim zaten 15 lira bişey.
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

Tardigrat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Alıntı ormankebabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otobanda kullanınca çok fark ediyor. Benim ortalama 50km.de bir diş sönüyor (dolu depo ile 240-260km gidiyor). Geçen tesadüfen otobana girerken bir diş söndü, bakayım kaç km gidecek dedim 70km yol yaptım o gün otobanda... diş sönmedi. Ertesi gün akşam baktığımda sönmüştü. İstanbul trafiğinde dur kalklar, yokuş in çık falan anca işte... Ben artık takılmıyorum. Aylık akbil 110tl benim aylık benzin masrafım 80tl
    Aynen benimde sendeki gibi oluyorda 300-350 km yi goruyorum diyenler var. Sasiriyorum yani. Bende mi motordami sorun diye.

deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    Arkadaslar servis husranindan sonra motorumun zincir bakimini kendim yapma karari aldim

Feyzioglu.comdan zincir temizleme spreyi zincir yaglama spreyi almayi dusunuyorum motul yada ipone

slymn93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250 R- Siyah(full)
    Aynen benimde sendeki gibi oluyorda 300-350 km yi goruyorum diyenler var. Sasiriyorum yani. Bende mi motordami sorun diye.
    kullanım çok frkettiriyor hızlanmalarda seri falan kullanıosan hızlı yavaşlayıp çabuk hızlanıyorsan yakıtı çok etkiliyor.onun dışında sabit hızla giderken falan kçk viteslerde 4 bin büyük vteslerde 5 bin dolayında giderseniz yakıtını düşürürsünüz baya.sakin kullanmak ve deviri titreme sesi gelmicek şekilde vitese göre ne kadar düşük tutar ve yavaş gaz açarsanız o kadar yakıtı düşürürsünüz.örneğin ben 2. vites 40 la giderken değerleri sallıyorum 7bin devirdeyse motor sen 3. vites 40 la gidip 5 bin devirdeysen otomatik olarak bariz bi fark oluşuyor hemde küçümsenmicek ölçüde

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------

Alıntı deep_far adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar servis husranindan sonra motorumun zincir bakimini kendim yapma karari aldim

Feyzioglu.comdan zincir temizleme spreyi zincir yaglama spreyi almayi dusunuyorum motul yada ipone
    kardeşim ben alman markası würth ün dry lube diye bi zincir spreyi var onu kullanıyorum 37 tl ye almıştım.satıcısı bizzat çamurda bile kullansan uzun süreli koruma sağlar demişti.kullanıyorum fena değil gibi bi forumda danış sor onu da alabilirsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:07 ----------

Merhaba arkadaşlar.

2,5 litre yedek yakıt deposu var bizim kitapçıklarda belirtilenlerde yanlışlık var bunun konuşması geçmişti daha önce.göstergeler yanıltıcı olabiliyor.ayrıca yakıt her kullanımda düşer daha iyi bile gitmişin
    deep_far ve ödemiş35 bunu beğendiler.
    2 Teker bir başka !

S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    CBR 250 de Hondanın hedeflediği km zaten 400 km.(ama hedef bu, yapar demiyor)Zaten bu motor normal kullanımda 90-100 gibi süratlerde 350 km yapıyor.Ama gazlanırsa yapmaz.
    Şu gerçeği kabullenelim artık.Racing makinalarda yakıt sarfiyatı hesabı yapılmaz.Yapıyorsanız o zaman gidin bir cup alın.Yada motorunuzu nasıl zevk alıyorsanız öyle kullanın ama yakıt hesabını kesinlikle tutturamazsınız.

mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    Alıntı S.Orhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBR 250 de Hondanın hedeflediği km zaten 400 km.(ama hedef bu, yapar demiyor)Zaten bu motor normal kullanımda 90-100 gibi süratlerde 350 km yapıyor.Ama gazlanırsa yapmaz.
    Şu gerçeği kabullenelim artık.Racing makinalarda yakıt sarfiyatı hesabı yapılmaz.Yapıyorsanız o zaman gidin bir cup alın.Yada motorunuzu nasıl zevk alıyorsanız öyle kullanın ama yakıt hesabını kesinlikle tutturamazsınız.
    Benim motorumda 310 km de yanp sönmeye başlıo genelde tek çubuk
    deep_far bunu beğendi.

S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Alıntı mali_181 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motorumda 310 km de yanp sönmeye başlıo genelde tek çubuk
    İşte ortalaması bu zaten ince hesaplara gerek yok.

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    beyler ben arka çamurluğuda aynı alt sakalı beyaz yaptığım gibi yapıcam ön çamurluk beyaz arka çamurluk neden olmasın dedim sizce nasıl olur?zaten alev ve aslan stickerlarını çıkarttım daha bi orjinal durdu motosiklet size uydum iyiki dinledim.şimdi sizce nasıl olur arka çamurluğuda sedef beyaz ile boyatsam?
    dikkatimi çeken şu oldu ninja 250 lerin yeşil olanların her iki ön ve arka çamurluğu aynı renk ikiside yeşil.ön yeşil arka siyah değil. bu sebeple beyaz honda cbr 250 r de neden her iki ön ve arka çamurluk aynı renk olmaması için neden yok diye düşünüyorum.

Uploaded with ImageShack.us
    beyaz honda cbr 250 r ön arka beyaz çamurluk alt sakal z aten beyaz çok hoş olmazmı sizcede
    deep_far bunu beğendi.

dogus2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400 UG
    Döşe abi zevkine göre tak angel eye xenon far 8000 K olanlardan değiştir elcikleri değiştir manetleri sen almadan yaz da değerlendirelim nasıl durur kaliteli mi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)

Bu Konudaki Etiketler