cb125e (5000km) --- CBR250R (11500km ) CBR 650F (0KM ---- )
once caddede sonra maltepe sahıldeydık.ordan da hep beraber kartal-bostancı yaptık.onlar devam ettı daha nereye gıttıler bılmıyorum,ben hem cok gec olmadan motoru bırakmak ıcın hem de evde coluk cocuk bekledıgınden () 00.30 cıvarı ayrıldım
yagmur/camur olmadıgı surece ben gelırım her daim
lastikler için 630 verdim 12 taksit 2 ay erteleme, alarm da takıldı (70 tl), alarmın kontak fonksiyonu da var ancak marşa zarar verdiği için bağlamıyorlar, sesi oldukça gür , disk kilidinin alarmı sinek vızıltısı gibi kalıyor yanında. Lastikler takıldıktan sonra bilgisayarlı balans ayarı da yapılıyor, lastikleri takan Ilgın arkadaşım sağolsun köpük köpük yıkadı motoru, eski lastikleri istoçta bir tanıdığa bırakacaktım daha sonra almak için , abi elinde yürüme dedi arabasının anahtarını da verdi. Dünden bugüne 200 km yol yaptım şu lastik üzerindeki "mum" olayı gitsin diye. Sabah Silivri den gelirken fena fırtına vardı, yolda zor duruluyordu.
ASPANDA BÜRKÜT, JERDE KÖKBÖRÜ BOL
Selamlar herkese az once motorun anahtarini kaybettim yedek anahtarla motoru garaja cektim kontaga komple degistirmek istiyorum acaba fiyati ne kadardir bir bilginiz varsa yardimci olun lutfen simdiden tesekkurler...
Ordu Üniversitesi/Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde okuyorum,bu hafta sonu canım sıkılınca daha önce fotoğraf çekmeye gittiğim bolaman geldi aklıma oldukça güzel virajları vardı.Yolu bu taraflara düşenlerin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederim.Ünye'den yaklaşık 20 km diye tahmin ediyorum tam olarak ölçmedim.
Bolamandan fotoğraflar biraz
Bahsettiğim virajlar ise buradan sonra başlıyor.Yaklaşık 10km inişli,çıkışlı,sağ virajların önünü bile göremediğiniz zamanlar oluyor.Buranın sonunda ise tarihi Yason Kilisesine ulaşıyorsunuz(oturup yemek yiyebileceğiniz/çay içebileceğiniz yer mevcut) güzel manzaralar var Birazda bu çevreden fotoğraflar.
Cbr ve virajlar Lastiklerim orjinal 10.00 km'de.Virajları bilmediğim için çok zorlamadım,1-2 kere bıraktı lastik yinede kendini.Ne olursa olsun mavi ve yeşilin arasında çok güzel keyif alıyorsunuz.
Not : Türkiyede yaşadığımızı unutmayıp yolda 2 tane büyükbaş hayvan,başka araçlardan düşen odun parçalarına rastladığımı söylemeden geçemeyeceğim, dikkatli olmakta fayda var.
Yolu bu tarafa düşen herkesi beklerim
Arkadaşlar cbr 250'ye uygulanabilen bir aksesuar gözüme ilişti, konu açtım bilgisi olan varsa yazabilir mi?
http://www.motosiklet.net/forum/moto...cbr-250-a.html
4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
Yanlamak biz de ata sporu!
Herkese selam.
Kask alma aşamasındayım. Shark kask kullanan arkadaşlar sevdikleri sevmedikleri yönlerini yazabilirlermi acaba.
sadece shark değil tabi hekes kendi kaskını anlatabilir.
şimdiden herkese teşekkür ettim
Orjinalleri idare etmiyor. Kuru havada, asfaltın yeni olduğu durumlarda pek sorun çıkartmıyor. Ama eskimiş asfaltlarda, virajlarda arka lastik hafiften yanaşıyor yana doğru. Islak zeminde tutuş neredeyse yok. Yağmur yeni başlamışsa zaten hiç düşünme çek kenara asfalttaki pisliklerin akmasını bekle. Ya da hemen iyi bir lastik al Fren performansında da hissedilir bir artış oluyor.
ugur.t teşekkür ederim.
Keşke bütçem yetsede versem 1000 2000 tl arai alsam shoei alsam da yok işte. ((((
Sıksam 500 tl harcayabilirim kaska. O yüzden de orta siklet markaları merak ediyorum. shark sormam o yüzden di. Şöyle buğulanmayan ses etmeyen güzel bir alternatif bulursam sayenizde alıcam işte
seigen (çağdaş) arkadaşımız bi ara nitro aikido kullandığını yazmıştı. O biraz anlatsa kaskı. başlangıç için iyi olurdu.
vakit ayıranlara tekrar teşekkürler.
bende uzun süre araştırdım. shark speed r alacaktım oldukçada iyi yorumlar vardı. ne olduysa en sonunda shoei xr1100 aldım birden.
gayet memnun olmakla beraber vizör tamamen kapatınca buhulanma xr1100'de de oluyor. siz nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar 1 tık açıkmı bırakıyorsunuz?
michelin pilot active lastiklerim var ve dün ilk kez ıslak zeminde sürme şansım oldu. Acemiliğim dolayısıyla oldukça yavaş ve temkinli gittim. Açıkcası ön freni pek kullanmamaya çalıştım korkumdan sizin ıslak zeminde fren konusunda verebileceğiniz tavsiyeler varmıdır?
Bir sorumda garip kaçabilir fakat sağ ayağım arka frenin üstünde dururken hep acaba basıyormuyum diye korkuyorum ve ayağımı hep yukarı doğru kasıyorum. Tabii buda yorgunluk yapıyor. Sizsürüş sırasında sağ ayağınızı nasıl kullanıyorsunuz?
Teşekkürler
Bende okumuştum Çağdaşın o yazısını, aklımda kalan yanlış olmasın pek övmemişti Nitroyu
Bence başlangıç için v.s deyip bir miktar harcarsanız değiştirme ihtiyacınız çok yakın zamanda tekrar doğacak.
Bütçeiz elverdiğince alabildiğinizin en iyisini araştırıp alın. Şimdilik şunu alayım... falan derseniz, o para benim gözümde heba edilmiş oluyor
not: Tecrube ile sabittir
Topuğun pege basıyor ayak ucun frene, frene bastın yavaşladın freni bıraktın ayağını geri pege topluyorsun, frene basacağın zaman öne alıp basıp geri topluyorsun.
Otomobilde debriyaja basıp vites attıktan sonra debriyajdan ayağını kaldırıp yana alman gibi düşün Aynı şekilde viteste böyle kullanılıyor.
Yani seyir halinde, düz yolda, her iki ayak peglerde dinlenir vaziyette, topuklardan motosikletin kavrandığı hissedilecek bir pozisyonda duruyor olmalı
Şu başlıkta detaylı video anlatımı vardı diye hatırlıyorum : http://www.motosiklet.net/forum/sikc...baslangic.html
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
çok teşekkürler
motor kazasıyla alakası yok,yolda yürürken tansiyonum düştü bende sırt üstü düşerken elimle destekleyeyim derken olan oldu elim terse temas etti yere ve elim kırıldı :(
Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...
500 liraya en iyi kask bence şu linkteki kask.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motor-sporlari-kask-marushin-karbon-kask-rs2-et-guvenlikten-testinden-5-yildiz-90280112/detay
normal fiyatı 500 euro
http://www.tekaymoto.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=100
bende en kısa zamanda bu kaskı alıcam hem karbon hem sharptan 5 yıldızı var antalyadaki satıcıdan bir arkadaşım aldı baktım kask harika 1kg zaten çok hafif konforu çok güzel buğuda yapmıyor. bu fiyat değişmeden bende almak istiyorum. Seçeneklerinin arasında kesin olsun.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
arkadaşlar bu plakalık için alternatif çözümler yokmu? daha kısa bir plakalık yada plakalık iptali için ek parçalar satan katan bir yer var mı?
motora önden baktığımızda yandan baktığımızda hoş ama arkadan baktığımda kuyruk hiç içime sinmiyor.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)