bugun cbr'ımla gecırdıgım en moktan gundu
ama sebebı tamamen ben oldugum ıcın herseye ragmen yıne de motoruma tekrar asık oldum sorunsuz tamamladıgı ıcın gunu :D
olaya gecersek;
yıne her zamankı salaklıgımla herkes uyarmasına ragmen motorun anahtarını uzerınde bıraktım
ne kadar salak bır alıskanlık ıse..lojmanda alısınca boyle oldu x.q.
neyse mesaı bıtımınden once ızın aldım banka vs ıslerııcın kostura kostura motora gıttım.marsa bastım dogal olarak.kadranın hareket etmemesı bıle dıkkatımı cekmedı zaman stresınden.ulan bı baktım tık yok :O bı daha gene tık yok. sonra acıp kapatınca kontagı anladım kı aku tamamen bosalmıs.haydaaa.. nese dedım altın elbıselı abımızın vıdeolarından otomatık olmayan motorların vurdurulması hakkındakı aklıma geldı.taktım 2-3-4 vurdur babam vurdur.neuse 1saat ugrastıktan sonra 2-3 defa calıstırmayı basardım lakın devır kacta tutarsam tutayım 2dk sonra arıza ısıgı verıp durdu motor.aku fena bosalmıstı anlayacagınız.1.5 saat boyle debelendıkten sonra cbf250 den takat kablosu ıle sarj yapmaya karar verdık.
aku takat kablosu gemı yapımı oldugu ıcın benım akuyle elemanın akusunu tam tutamıyordu.adamın akusunu bıtırene kadar denedık neredeyse hep vzzztt dıyıp calıstırmadı.bı de cıkan ses mıdemı bulandırdı dedım vurdururken heralde tecavuz ettık bıseylere.zaten kadran sacmaladı voltajdan bosta bıle km artmaya basladı saat yanıp sonuyor felan
kafayı yedım yıcem 2.5 saat oldu.hay akü dedım bu ıs olmayacak.adamın akusunu soktum bızımkıne taktım.bı baktık ılkınde tık aldı.rolantı muthıs.stop etmedı duzgun calısıyor.oh cektım derınden.olabılecek en buyuk arıza akunun tamamen gıttıgıydı artık..
en sonunda kosturarakgelen asker ınce takat kablosu bulmustu.tekrar denedık takat aldı ve calıstı duzgun sekılde.2-3 dk sonra kabloyu kestım bısmıllah cekerek ve kendı kendıne calısıyordu artık :D ne kadar sevındım anlatamam yanı.kuru akuler normalde gıdınce gıdıyor dıye bılıyordum ama sarj oldu allahtan.yarım saat rolantıde yarım saatte uzun yla cıktım sonra kostur allah kostur honda servısıne bıraktım grenaj sokumlerı ıcın.
cok moktandı gun benım ıcın.boya ıslerını zor bela fıyat-kalıte-zaman vs konusarak hallettık gıbı.cuma aksamı teslım alacagım alah kısmet ederse.
sonuc: anahtarı ustunde bırakmayın benım gıbı :D
sonuc2: bıraktıysanız ve aku tamamen bosaldyısa bosuna vurdurmayın olmuyor motorun ıcıne etmeye gerek yok.dırek ınce takat kablosu.aku cok kolay yyerde bızım.cbf ın kı grenaj sokumu ıle cıktı mesela.bızımkı hemen koltugun altında.