Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
10 Ağustos 2012, 15:27
Alper Kaya adlı üyeden alıntı
bulamazlar çünkü öle bi yol yok bu aletin kitapçığında ne diyor 1-12.000km demiyormu diyor beki can abicim sen 3 veya 4 binde gitsen sana kesicekleri faturada müşteri tahakuklu bakım yazıcak yani bu nedemek müşteri geldi benim aletime bakım yapın dedi demek yoksa öle bi hikaye yok tamamiyle servislerin para yolma stratejileri gel gelelim motoruna değer verirsin 1-6-12-18-24 die 6.000km de 1 gidersin ama kitapçıkta 12binde 1 olan ibşeyi 3bin de bir çağırmaları para tuzağından başka bişey değil istersen 1 den sonra 12 de gidersin garantiden çıkaramazlar arayın honda türkiyeyi konuşun ayrıca 100-150tl olması mümkün değil çünkü yağ ve yağ filtresi değişicek buda 65tl gibi bişey aneste shell yağ kullanır anes
bu 12000 mevzusunu sordum ben...işte orda not varmışda ülke şartlarına göre değişirmişte bi sürü bişeyler gevelediler....garanti olayını da sordum, işte servis ne zaman çağırırsa o zaman gidilmesi lazımmış vir vir de vir vir anlattı arkadaş saolsun..ben de kitapçık olmadığı için net açıklamalar ve notları bilemiyorum..servise bi opsiyon bırakmışlar mı...0-12000 çok görünse de arada tek sefer 6000 km de bakım yetiyo olması lazım bence...
4000 bakımına 110 lira gibi bi para verdim diye hatırlıyorum...45 lirası da işçilikti sanırım...1 litre motul 27 tl den 1,5 litre kullandılar...bi kaç ıvır zıvır falan da var...balata spreyi falan da yazmış...zincir falan da yağlamadı...o değil bari motoru yıkatıp verselerdi...
Reklamlar
-
10 Ağustos 2012, 15:34
bulamazlar çünkü öle bi yol yok bu aletin kitapçığında ne diyor 1-12.000km demiyormu diyor beki can abicim sen 3 veya 4 binde gitsen sana kesicekleri faturada müşteri tahakuklu bakım yazıcak yani bu nedemek müşteri geldi benim aletime bakım yapın dedi demek yoksa öle bi hikaye yok tamamiyle servislerin para yolma stratejileri gel gelelim motoruna değer verirsin 1-6-12-18-24 die 6.000km de 1 gidersin ama kitapçıkta 12binde 1 olan ibşeyi 3bin de bir çağırmaları para tuzağından başka bişey değil istersen 1 den sonra 12 de gidersin garantiden çıkaramazlar arayın honda türkiyeyi konuşun ayrıca 100-150tl olması mümkün değil çünkü yağ ve yağ filtresi değişicek buda 65tl gibi bişey aneste shell yağ kullanır anes
Doğru söylüyorsun kardeşim, kitapçıkta basım hatası yapacak değiller. Satır aralarında olabilir tamamda, servis aralığı en önemli bilgilerden.
Şahsen Honda bana 12.000'de gidebilirsin desede benim içim rahat etmez Yine 6.000'de gitmek en iyisi.
5.000 küsürdeyken başka bir Honda servisine sırf yağın ne durumda olduğunu öğrenmek için gitmiştim. Abi tertemiz duruyor demişti usta.
Şu anda aynı durumda olduğuna eminim görebildiğim kadarıyla. 12.000'de bir gitsek nasıl para kazanacak servisler.
Türlü türlü bahane üretibilirsin bunun için.
erro adlı üyeden alıntı
bu 12000 mevzusunu sordum ben...işte orda not varmışda ülke şartlarına göre değişirmişte bi sürü bişeyler gevelediler....garanti olayını da sordum, işte servis ne zaman çağırırsa o zaman gidilmesi lazımmış vir vir de vir vir anlattı arkadaş saolsun..ben de kitapçık olmadığı için net açıklamalar ve notları bilemiyorum..servise bi opsiyon bırakmışlar mı...0-12000 çok görünse de arada tek sefer 6000 km de bakım yetiyo olması lazım bence...
4000 bakımına 110 lira gibi bi para verdim diye hatırlıyorum...45 lirası da işçilikti sanırım...1 litre motul 27 tl den 1,5 litre kullandılar...bi kaç ıvır zıvır falan da var...balata spreyi falan da yazmış...zincir falan da yağlamadı...o değil bari motoru yıkatıp verselerdi...
Dediğin gibi o işçilik parasına yıkasalarmış bari. Yağ filtresini falan değiştirdiler mi?
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
-
10 Ağustos 2012, 16:31
stepfunk adlı üyeden alıntı
Doğru söylüyorsun kardeşim, kitapçıkta basım hatası yapacak değiller. Satır aralarında olabilir tamamda, servis aralığı en önemli bilgilerden.
Şahsen Honda bana 12.000'de gidebilirsin desede benim içim rahat etmez
Yine 6.000'de gitmek en iyisi.
5.000 küsürdeyken başka bir Honda servisine sırf yağın ne durumda olduğunu öğrenmek için gitmiştim. Abi tertemiz duruyor demişti usta.
Şu anda aynı durumda olduğuna eminim görebildiğim kadarıyla. 12.000'de bir gitsek nasıl para kazanacak servisler.
Türlü türlü bahane üretibilirsin bunun için.
Dediğin gibi o işçilik parasına yıkasalarmış bari. Yağ filtresini falan değiştirdiler mi?
doğru söliyosun abi bende 6000km de bir taraftarıyım mantıklı olan o ülkeden ülkeye fark etsede yarısı fark etsin oda 6 işte 3 gereksiz bence yarın öbürgün cbr250r alırsam 6bin de bir giderim diye düşünüyorum sonuçta honda aletine güvenip 12bin demiş biz icimiz rahat olsun die 6bin diyoruz
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
10 Ağustos 2012, 16:34
evet değiştirdiler...
-
10 Ağustos 2012, 16:56
doğru söliyosun abi bende 6000km de bir taraftarıyım mantıklı olan o ülkeden ülkeye fark etsede yarısı fark etsin oda 6 işte
3 gereksiz bence
yarın öbürgün cbr250r alırsam 6bin de bir giderim diye düşünüyorum sonuçta honda aletine güvenip 12bin demiş biz icimiz rahat olsun die 6bin diyoruz
Ufukta cbr var galiba Alper Hadi hayırlısı diyelim o zaman. 6 bin olsun bizim olsun.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
-
10 Ağustos 2012, 17:02
Bende şimdiye kadar 1000-4000-9000 de gittim bakıma.
Bence de 3000'de gelin demeler direk para tuzağı. Bundan sonra (motorum 11000lerde) 15000 de gitmeyi düşünüyorum. Zaten belli ediyor motor kendini bir kaç ayar istediğini
-
10 Ağustos 2012, 20:23
*Cbr250r ın lastiğini değiştiren var mı? var ise hangi lastiği kullanıyor ve memnun mu?
*Önerebileceğiniz lastikler nelerdir?
*sportec m3 ve michlein pilot power a baktım ama doğru düzgün kimse birşey konuşmamış,Konuşulanları anlayacak kadar da lastik bilgim yok. : (
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------
pardon birde bu var ;
http://www.motolas.com.tr/PilotActiv.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------
METZELER SPORTEC M5 INTERACT ( http://www.motosikletim.com.tr/urun/...-interact.aspx)
-
11 Ağustos 2012, 02:38
Ufukta cbr var galiba Alper
Hadi hayırlısı diyelim o zaman. 6 bin olsun bizim olsun.
valla var abi öle bişeyler hayırlısı şimdilik
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
11 Ağustos 2012, 03:07
Lastiklere laf edenlere:D doğu avrupa pist şampiyonasında çekmiştim,bu adam orta sıralarda tamamlamıştı yarışı:D
[IMG][/IMG]
-
11 Ağustos 2012, 03:18
Bu akşam caddebostan sahilde motosikletimi tri-color bir cbr250r'nin yanına parkettim. Dönüşte baktım yoktu, benden önce ayrılmış sahilden. Bizden biriyse selam olsun. Malum henüz kimseyle yüzyüze tanışmadığım için motosikletleri ayırt edemiyorum
-
11 Ağustos 2012, 11:55
ben dün anes te 1000 bakım yaptırdım 48 tl tuttu, ilgilenen arkadaş servis aralığının 6000 de bir olduğunu ama 3000 de bir yağ değişimi yapılırsa daha sağlıklı olacağını söyledi ve bu arada sağolsun beni hiç bekletmedi değilse cuma namazının çıkışına kalacaktım
ASPANDA BÜRKÜT, JERDE KÖKBÖRÜ BOL
-
11 Ağustos 2012, 12:33
Pain adlı üyeden alıntı
iyi değilmiş işte orta sıralarda tamamlamış
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
avcagatay adlı üyeden alıntı
ben dün anes te 1000 bakım yaptırdım 48 tl tuttu, ilgilenen arkadaş servis aralığının 6000 de bir olduğunu ama 3000 de bir yağ değişimi yapılırsa daha sağlıklı olacağını söyledi ve bu arada sağolsun beni hiç bekletmedi değilse cuma namazının çıkışına kalacaktım
çağatay kaç ay oldu alalı 1000 km mi yaptın yavaş gidiyosun hocam valla
-
11 Ağustos 2012, 12:51
erro adlı üyeden alıntı
iyi değilmiş işte orta sıralarda tamamlamış
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
çağatay kaç ay oldu alalı 1000 km mi yaptın
yavaş gidiyosun hocam valla
çok haklısın, bazen haftalarca süremediğim oldu, işlerden yakayı kurtaramıyorum, Istanbul dışında çok zamanım geçti , adliyeler haricindeki işlerim için de motorumu kullanıyorum artık,
sezon bitmeden ne kadar binebilirsek kardır diyorum
-
11 Ağustos 2012, 18:36
arkadaşlar herkese meraba..
haftalardır bu sayfayı bitirmeye çalışıyorum..sonunda bitti
tüm değerli yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim..
CBR250 R 'yi ilk gördüğümden beri ister oldum..
karşılaştırılan tüm motorlarla kıyasladım kendi içimde , cıbır açık ara önde
bu sene öğrenciliğimin son yılı .. seneye nasip olursa ikinci motorum CBR 250r olacak..
-
11 Ağustos 2012, 18:40
kürşat ışık adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese meraba..
haftalardır bu sayfayı bitirmeye çalışıyorum..sonunda bitti
tüm değerli yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim..
CBR250 R 'yi ilk gördüğümden beri ister oldum..
karşılaştırılan tüm motorlarla kıyasladım kendi içimde , cıbır açık ara önde
bu sene öğrenciliğimin son yılı .. seneye nasip olursa ikinci motorum CBR 250r olacak..
Dostum hoşgeldin,inşallah seneye bende bitiriyorum öğrencilik olayını ama hedef er6-n ya da benzeri birşey gözüküyor.
Cbr 250 ciler nasıl oluyorsa sizin topiğin kalitesi giderek artıyor,insanlar tüm topiği okumadan site topiğe yazı yazmıyor ve soru sormuyorlar.Nasıl başardınız acaba:D Şekil a-1 mükemmel üye:kürşat ışık :D
-
11 Ağustos 2012, 19:27
ben bugün Ankara Efe de yaptırdım 1000 bakımını 76 TL tuttu. Nasıl bu kadar fark ediyor anlamadım. Bir de işçilik almıyorlar. Masraf detayını yazayım karşılaştırma için:
Yağ filtresi - 10,36
Tapa pulu - 1,04
Motul 5000 mineral 4T 10W40 yağ (2 litre, fazlasını aldım) - 21,19
Gres sprey - 4,24
Temizleme sprayi - 6,78
Toplam 64,80
KDV dahil 76,46
-
11 Ağustos 2012, 19:37
Pain adlı üyeden alıntı
bu forumda ve diğer forumlarda lastiği beğenen sadece 2 kişi gördüm.onlarda ıslakta beğenmemişler geri kalan herkes ne ıslakta ne kuruda memnun.Altın elbiseli adam da dahil buna(belki bazıları o ne bilcek falan der onlarla tartışmayacağım ).
Sizin kanattiniz bu yöndedir saygı duyuyorum.Ancak lastik tavsiyelerini bekliyorum diğer üyelerden
-
11 Ağustos 2012, 19:53
CMRMURAT adlı üyeden alıntı
bu forumda ve diğer forumlarda lastiği beğenen sadece 2 kişi gördüm.onlarda ıslakta beğenmemişler geri kalan herkes ne ıslakta ne kuruda memnun.Altın elbiseli adam da dahil buna(belki bazıları o ne bilcek falan der onlarla tartışmayacağım ).
Sizin kanattiniz bu yöndedir saygı duyuyorum.Ancak lastik tavsiyelerini bekliyorum diğer üyelerden
Bu motoru bende kullandım,ayrıca kendi motorumda da bu lastikten var.Yaz kış kullanıyorum,on numara değil ama abartıldığı kadar yok,bu yorumlar okunurken cbr250 nin kullanıcılarının çoğunun ilk motoru olduğunu,başka bir lastikle tecrübelerinin olmadığı unutulmamalı,zaten ilk motoru olmayan çoğu kişi lastikleri değiştirmeyi mantıklı bulmuyor.Ayrıca piyasada bu ebatlarda kaliteli lastik yok,iyi markaların aynı ebatlarda lastikleri var diyeceksiniz ;biliyorum.Ama daha yüksek kalitede lastik yok.Bunun detaylı açıklamasını 1 hafta içinde yaparım size(gkn ile buluştuğumda söylediklerini detaylıca toparlar yazarım,daha önce başkasına anlatmıştı ama detayları aklımda kalmamış).Forumdada 1 ya da 2 kişi lastik değiştirdi zaten ama 1 olması lazım ondanda yorum gelmedi(forumu baştan beri takip ediyorum).
Motosiklet tecrübenizi bilmiyorum,ukalalık olarak görmeyin ama asfaltı ısıran lastik yoktur,yanlış frenajda kitlenmeyen lastik yoktur,yanlış hızla girilen virajda kaçırmayan lastik yoktur,ıslak zeminde frenajı bilmeden tutan lastik yoktur.
-
11 Ağustos 2012, 20:03
CMRMURAT adlı üyeden alıntı
7
Erhan abiye sordum , gezilerini orijinal lastiklerle yapmış
http://www.motosiklet.net/forum/etki...nsorunden.html
-
11 Ağustos 2012, 21:38
lastikler bence yeterli.şu ara ben amortisörler canımı sıkıyo sertleşti gibi her çukurda takır tukur
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)
Bu Konudaki Etiketler