Sevgili arkadaşlar, CBR 250 R kaç HP, ve yıllara göre bu HP oranı değişmekte mi acaba ?
Sevgili arkadaşlar, CBR 250 R kaç HP, ve yıllara göre bu HP oranı değişmekte mi acaba ?
Hayırlı olsun her ikiniz içinde .
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
Cbr250r 26 beygir, yaklaşık olarakta 24 torktur. Henüz geçen sene çıkan bir model olduğu için, en azından önümüzdeki ilk 2 yıl,tenik verilerde bir değişiklik beklemiyorum.
Detaylı veri için aşağıdaki linke bakarbilirsin ;).
http://www.honda.com.tr/teknik_detay...rsport-cbr250r
Önce emniyet, sonra hareket...
Hocam teşekkürler. Ninja ile karşılaştırıyorum da
Anladım. Ninja başarılı bir alet. Fakat yenilenmesi şart . Birde bakım maliyetelrini işin içine katmak lazım. Sonuçta litrelik motor değil bunlar. Honda cbr250r aldıktan sonra, bakım maliyeti yönünden de gayet başarılı bir model. Forumumuzun önceki sayfalarına göz gezdirirseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Kolay gelsin.
Söylediklerinde haklısın hak veriyorum ama bi kaç bilgide ben veriyim o gün kortejle ilgili.Normalde benim artçım kız arkadaşımdır her zaman ondada eldiven kask mont hepsi mevcut ama bu fotodaki artçı motoru olmayıp oraya bizle kalmak için gelen bi arkadaşım.Kortej e oda çıkmak istiyince onu aldım arkama.Kask aradık ama bulamadık.ben zaten eldivensiz gaz-debriyaj ayarı yapamaz oldum.Her kullanışımda eldiven giyiyorum.Bu kortejde ise kortej in yavaş gidiceğini tahmin ettiğimden eldiven ve ceket i giymek istemedim ve düşündüğüm gibi o sıcakta kortej yavaş ilerledi.İlgin ve Yorumların için teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------
Hayır ben değildim o murat
demek ki başka bir cbr250 denk gelirse ben migrosta çalışıyorum sorarsan tanışmş oluruz
ne imzası beaaa
beklerim mutlaka
ne imzası beaaa
Oktan benzinin kendi kendine yanmaması ile alakalı bir özelliktir. Eskiden kurşun oktanı tutturmak için eklenirdi. Oktan değeri ne kadar düşerse benzinin sıkışma esnasında kendi kendine yanma ihtimali yükselir. Yanmaya başlama noktasından önce yanan benzin vuruntu denilen şeyi yapar. Motorun susması bence oktandan değil. Çünkü motorun kullanma kılavuzunda 95 yazıyor. BMW endurolarda dikkat edin 92 oktan falan normal yazıyor. Adam afrikada nerden bulucak oktanı yüksek benzini diye :D .
BMW K1300R'ların klavuzunda da 98 oktan yazıyor, Türkiye'de bul o benzini kolaysa :D. Anca oktan arttırıcıyla. Ama motorunda vuruntu sensörü varmış, o yüzden 95 oktanla da çalışıyormuş. Neyse dün Ankara'dan belge almam gerektiği için, sabah Ankara'ya yola çıktım, bugün sabah da geri döndüm, oktan farkını test etmiş oldum, açıkçası fark var ama daha fazla yorum yazmak istemiyorum, isteyen istediğini yapsın.
Yolda maksimum hız 176 km/h gördüm, o da yokuş aşağı, rüzgar arkamdayken :D, daha hızlı gitmiyor, canını çıkarmamak lazım.
Bu arada Kandilli rasathane'nin orda tricolor cbr250r görüyorum, forumda mıdır acaba?
Evet uzun düşünce sonunda cbr 250 almaya karar verdim! nexus 500 alıcaktım vazgeçtim, cbr 125 dedim oda cc olarak küçük kalır, burgman 400 dedim gemi gibi geldi, ktm duke 125 dedim satarken zorlanırım diye korkuyorum falan filan =) Şuan paramı bekliyorum geldiği an cbr 250 benimdir inş.Hep italyan scooter kullandım ilk defa bu kasa bir motosiklet kullanıcam o yüzden heyecanlıyım.Aldığım an damlarım bu topice hepinize kazasız sürüşler dilerim.En geç 2 hafta diye tahmin ediyorum.
arkadaşlar, pazar sabahı Ağvaya denize gideceğim gelmek isteyen katılabilir
Tuzla-Manastır @Anildurmaz Benim motor biraz önplanda olmuş,sanırım fotoğrafları ben çektiğim için:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------
@RüzgarSa Abi ben senin bu ağva gezilerini hep kaçıracağım sanırım:S Yine işim var pazar.Bu arada sanırım İstanbulParkta şu sıralar motosiklet yarışları varmış,haberiniz ola
@Ereen Aga kaç gündür foruma giremiyorum ama,senide göremedim şimdi,ne yapıyorsun,hala buralardamısın.Mesela önümüzdeki haftaiçi:D
parmak arası terlik + kasksız sürüş ,,, neden kaskın yok sorusuna sessiz gider yapma,,, acun ılıcalıdan gelsin
http://birbak.mynet.com/detay/magazi...adi-acun/17602
ASPANDA BÜRKÜT, JERDE KÖKBÖRÜ BOL
@avcagatay İşin ilginç yanı seneler önce Bağdat caddesinde giderken motosikletine araba çarpıyor, artçısı ölüyor. Kendisi de bir ay hastanede kalmış. Ona rağmen hala kasksız çıkıyor, demek ki bazı insanlar ders almıyor cidden.
Yorumları okurken gülmekten krizlere girdim adamın biri güvenligi onemsemese goldwing'emi binerdi demiş düşşe kafası yere gelmez miş çok geniş motormuş hava yastıgı varmı asdlasd
---------- Post added at 14:02 ---------- Previous post was at 13:59 ----------
Evet mat siyah boyandı jantlarım.
Arkadaşlar merhaba,
Biraz önce Kuşadasından geldim. Kilometremin 900'e dayanmasıyla, son 100 kilometreyi servis yoluna ayırdım ve vardığım da motorum tam olarak 1.000 kilometredeydi . Zaten gidiş ve geliş toplamda 200 km. tutuyor. Fakat servisin motoru aldığımdan beri gösterdiği ilgi ve alaka karşısında, ben de bu şekilde destek oluyor, hatta dükkan da satışta olan temizlik ürünleri olsun, güvenlik kilit ve diğer aksesuarlar olsun, bunun gibi ıvır zıvırları alarak, desteğimi devam ettiriyorum.
Motoru ilk aldığım sıra keitinin istediğim renkte jant şeriti yoktu. Yani kırmızı renk. Fakat bir kaç günce önce sipariş ettiğim keitim elime ulaştı ve kendilerine taktırdım. Çünkü ötekisi soyulmaya ve yapışkanlığını yitirmeye başlamıştı. Keiti şu anda jilet gibi duruyor .
Bunun yanında michealin pilot activ lastiklerimi de taktırdım. Psikolojikte olsa, daha bir güvenle giriyorum virajlara. Tabii dönüşte lastikleri henüz yeni taktığımız için uslu uslu geldim .
Valvoline zincir yağını kullanarak, motorumun zincirini bir kaç defa yağlamıştım. Fakat acemelik işte, abuk subuk yerlere bulaştırmışım . Zincirler filan da temizlendi, üstüne bir de bol köpüklü bir servis duşu aldırdık, cillop gibi aldım getirdim evime motorumu . Kapalı garajım olsa da, ekstra olarak alarmlı disk kiliti aldım bugün. Ve bagaja rahatça sığıyor. En azından garaj dışı park etmeler de, çanlınmaya karşı bir nebze de olsa caydırıcılık olsun dedim. Yoksa garajdan çalınması zor çünkü otomatik kepenk sistemi var. Elle açmaya çalışırsa makine bloke ediyor ve kepenk kalkmıyor.
Uzatmadan, cıbırımın bakımını yaptırdım ve kafam rahat . Bunun yanında, lastiklerimi tutmayı düşünüyordum fakat fiyatı öldürmemek kaydı ile uygun fiyattan isteyen arkadaşlara satışını yapabilirim. İlgilenen arkadaşlar bir fiyat söylesin, işin ortasını bulur, anlaşırız . Lastikler 1.000 km kullanıldı. Daha dikenleri üstünde .
Sevgi ve saygılarımla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------
Al birini, vur ötekine. Göz önünde olan her kimse, hal ve hareketlerine dikkat edip örnek teşkil etmelidir. Teşkil edeceği örnek, kişiliğini yansıtmayabilir. Fakat bu zorunluluktur. Zorunlu olmasın da ki amaç ise, çoğu insanımızın normal olmayışındandır. Bazı şahıslar, maalesef bir marifetmiş gibi bazı ünlüleri örnek almaktadırlar. Sadece şunu söylüyorum; Allah ıslah etsin. Burada örnek olayı olmasa bile, diğer bu tip kullanıcılara; Bakın sadece böyle kullanan biz değiliz, ünlüler de var bizim gibi kullanan deme şansını veriyor. Fakat bu bir bahane mi? Elbette ki değil. Sırf ünlü biri diye, sanki hayatı boyunca karnını Acun doyurmuş gibi triplere girerek ceza yazmayan polislerin, bu tip davranışların sergilenmesin de ki asıl nedenlerin başında geliyor.
Yaz kardeşim cezasını neyse, bağla motorunu. Ehliyetine de tekrarı halinde el koyun. Bakalım o zaman bu hareketleri bir daha sergileyebilecek mi. Bu tipler İzmir'de de bir hayli fazla. Akşam indiğimde görüyorum. Bazen de, seyir halinde iken ışıklarda yan yana geliyoruz. Ne selam veririm böyle adamlara, ne de yüzüne bakarım. Ama kaskı ve diğer ekipmanlara sahip arkadaşlara öyle yapmıyorum. Adam yerine koyup, selam veriyorum. Onlar da selamımı alıyorlar. Zaten yanlış anlaşılmasın fakat bir insan kendini bir hayli belli ediyor. Acun da süpriz olmadı benim için.
Şimdi bazılarınız diyecek ki; Sanane kardeşim, kendi canı değil mi? Evet, orası öyle. Fakat, yolda giderken kafası patlamış bir motorcu görmek, beni bir hayli etkiler. Onların da bu psikolojiyi bana veya diğer yoldan geçen şahıslara yaşatma hakları yok. Üstelik büyük bir kazayı, çok önceden tecrube etmiş bir şahıs. Yazık gerçekten çok yazık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------
Bu günün anısına iki adet foto paylaşayım .
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)